Oči mu bježe

Diže ti tlak: zašto ON gleda druge žene dok je s tobom?

Od svih iritantnih navika tvoga partnera koja ti ide najviše na živce? Većina žena navela bi jednu - kad ON u njihovom društvu gleda druge žene

profimedia-0011447516.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Jasno, svi mi uglavnom primjećujemo zanimljive i lijepe ljude oko sebe - pažnju nam privlači sve ono što odskače od prosjeka. Mnoge žene reći će da ih nimalo ne smeta to što partner 'škica' druge ljepotice jer će se i same okrenuti za zgodnom ženom. I to je sasvim ok. Ali ima muškaraca koje mjerkaju druge žene na, pa rekli bismo, nepristojan i drzak način. Na primjer, on sjedi s tobom u restoranu, a pogled mu stalno bježi prema toj konobarici raskošnog poprsja. Ili, vozite se skupa u autu, a njegova glava je kao na vrtuljku i čini ti se da je malo predugo zadržao pogled na onoj lijepoj brineti na semaforu. Koja je uopće granica dobrog ukusa?

Image
Neprijatelj u tvom krevetu

Emocionalno zlostavljanje u vezi: 'masnice' koje se ne vide, ali bole

Prije svega, stručnjaci se slažu da je to individualno, od para do para, neke žene su po tom pitanju vrlo tolerantne, kod drugih takvo ponašanje rasplamsava gnjev i ljubomoru - ili čak osjećaj poniženja. Ako spadaš u kategoriju žena kojima ovakvo partnerovo ponašanje ne smeta, nisu ti potrebni savjeti, no ako si u drugoj kategoriji, čitaj dalje.

Image

'Muška priroda'?

Neki muškarci vjeruju kako je njihovo bogomdano 'pravo' odmjeravati bilo koju ženu koja im privuče pažnju, makar je njihova partnerica pored njih. Jednostavno, reći će da je to 'muška priroda' i da si ne mogu pomoći te da to rade baš svi muškarci. No, postavlja se pitanje je li ikome u prirodi ne poštovati svog partnera ili partnericu na taj način. Uostalom, gdje će on povući granicu? Jer takav muškarac može vjerovati kako u tu famoznu 'mušku prirodu' spada i malo više od samo gledanja, zar ne?

Image

Zreli muškarci, jednorozi i ostala mitska bića

Možda je istina da to u većoj ili manjoj mjeri rade svi, ali ruku na srce, neki su mnogo diskretniji u tom 'svom grijehu' od drugih. Vjerovala ili ne, ima čak i dovoljno pristojnih i zrelih muškaraca koji će se suzdržati od 'buljenja' dok su u društvu svoje partnerice ako znaju da bi je tako nešto moglo povrijediti njezine osjećaje.

Ima li lijeka

Neki će savjetovati kako je najbolje uzvratiti istom mjerom - pa kad skupa budete šetali gradom neka ti ne promakne ni jedan zgodan frajer pored kojeg prođete. To može pružiti određen osjećaj zadovoljštine, no nije dugoročno rješenje.

Image

Mnogo je pametnije otvoreno razgovarati sa svojim partnerom i dati mu do znanja koliko te njegovo ponašanje smeta. Naime, baš svaki muškarac ima potencijala promijeniti se te postati zrelija verzija sebe koja u obzir uzima i tuđe osjećaje i potrebe, a ne samo svoje - no, ključno je pitanje, želi li to. Već znaš da ga ti ne možeš promijeniti, ali ako mu je stalo do toga da se osjećaš dobro u vezi, on će pripaziti na ovu svoju iritantnu naviku. S druge strane,, ako on to ne želi, na tebi je da odlučiš želiš li ti ostati u odnosu u kojem se osjećaš poniženo - ili ćeš šansu dati nekom zrelom muškarcu koji će te znati poštivati.