Zaboravi na velike fešte i prigrli trend mikro vjenčanja. Znamo sve o tome

U našoj su kulturi popularna velika, masovna vjenčanja, no zbog 'novog normalnog' moramo se prilagoditi te prihvatiti promjenu situacije

Zaboravi na velike fešte i prigrli trend mikro vjenčanja. Znamo sve o tome

2020. je po mnogočemu specifična godina. Od pandemije koronavirusa, velikog potresa koji je pogodio Zagreb, nagovještaja ekonomske krize pa sve do novih modnih trendova koji su prilagođeni „novom normalnom“. Osim toga što nam je sada postalo posve normalno ne izlaziti iz tajica, s ljudima i poslovnim suradnicima komunicirati putem mailova i raznih aplikacija za grupne sastanke, te ne skidati se iz pidžama po cijeli dan – došlo je do promjena i u svijetu vjenčanja.

Image

Vodič za vjenčanja: popis stvari koje moraš napraviti za organizaciju svadbe


Naime, Instagram su preplavile fotografije takozvanih mikro vjenčanja, odnosno „korona vjenčanja“. S obzirom na to da smo proteklih mjeseci svjedočili porastu broja zaraženih osoba korona virusom, došlo je do ograničavanja broja uzvanika na vjenčanjima. Tako sada možemo zaboraviti na ogromne fešte s 300 ili 500 uzvanika te prigrliti novi trend malih, ali neodoljivo šarmantnih vjenčanja.


Bajkovite fotografije romantičnih svadbi na kojima je do 30 uzvanika inspirirale su nas da ti predstavimo svu čar ovog trenda koji nam je doduše prisilno nametnut, ali to ne znači da ne možemo prepoznati ljepotu koju donosi. Svadbe s pomno odabranom listom uzvanika, samo najužim krugom obitelji i prijatelja, iznimno su intimne, a u tome i leži njihova posebnost.

Iako se na takvim vjenčanjima vjerojatno neće plesati kolo niti će se vidjeti svi gotovo zaboravljeni rođaci, oni koji su si najbliži i koji doista trebaju biti prisutni na tako velikom danu kao što je to nečije vjenčanje, svojom će prisutnošću u pravom smislu riječi obogatiti svadbu.


Iako su mikro vjenčanja postojala i prije pandemije, sada su postala globalno zastupljena te im popularnost strelovito raste. Uz trud organizatora, pomno osmišljenu estetiku te odlične fotografe – mikro vjenčanja zavodljivija su od onih velikih. Maksimalno svečana, privatna, a jednako zabavna kao i ona masovna – mikro vjenčanja su jedna od dobrih stvari koje nam je omražena 2020. donijela.

Evo i inspirativnih primjera fotki s Instagrama. Možda i tebe ponukaju da ipak ne otkažeš svoje planirano vjenčanje već ga jednostavno učiniš manjim i intimnijim.