Jesi li spremna za novu ljubav?

Ovi znakovi otkrivaju da bi tvoja 'rebound' veza mogla potrajati

U određenim okolnostima takvi usputni odnosi, u koje ulazimo samo kako bismo izliječili rane nakon prekida duge i ozbiljne veze, zapravo mogu funkcionirati

freestocks-PwRpcm6hEDY-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash
Play logo

Nakon prekida duge i ozbiljne veze neki ljudi brzo ulaze u novi odnos kako bi što prije zaboravili na bivšeg partnera te izliječili rane nastale prekidom te neuspješne veze. U engleskom je rječniku takav odnos poznatiji i kao 'rebound' veza.

Play logo
Image
Ljubavni odnosi

Nije važna samo ljubav: 5 jasnih znakova da te partner ne poštuje

Takve veze uglavnom nisu dugog vijeka i rijetko kad zapravo funkcioniraju - stoga ih je bolje izbjegavati. Međutim, u nekim situacijama takve 'rebound' veze mogu uspjeti. Neki stručnjaci za odnose smatraju kako se u određenim okolnostima 'rebound' veze mogu pretvoriti u uspješan i zdrav odnos, a neki ističu da postoje i dobri i posve opravdani razlozi za ulazak u takvu vezu.

Nakon dramatičnih prekida nikada nije dobro žuriti u nove veze, no u nekim izvanrednim okolnostima to i nije tako loše. U nastavku doznaj koji znakovi otkrivaju da bi tvoja nova 'rebound' veza zapravo mogla potrajati.

Prethodna veza je bila kratka

Ako si s bivšim partnerom prekinula samo nakon nekoliko mjeseci, možda nema ničeg lošeg u tome da ubrzo započneš novu vezu. Naime, veza od nekoliko mjeseci ne može se nazvati ozbiljnom. S druge strane, ako si prekinula dugoročnu vezu, bilo bi dobro da neko vrijeme provedeš sama kako bi se mogla fokusirati na osobni rast i razvoj te kako bi shvatila što uistinu želiš od odnosa.

Play logo
shimmer fallback

S bivšim partnerom si se rastala u prijateljskom tonu

Vjerovala ili ne, postoje veze koje završavaju u prijateljskom tonu i nakon koje bivši partneri ostaju u dobrim odnosima. Ako ste zajednički donijeli odluku o prekidu jer su vam se putevi razišli te više ne dijelite jednake ciljeve te ni ti ni tvoj bivši partner niste povrijeđeni, skroz je u redu ubrzo nakon toga ući u novu vezu. Ipak, ako je prethodna veza završila dramatično te se i dalje osjećaš povrijeđeno, bilo bi dobro da malo pričekaš prije nego ponovno uđeš u novu vezu. Nemoj ulaziti u novi odnos s hrpom negativnih emocija.

shimmer fallback

Željela si izaći iz te veze

Ako i dalje patiš za bivšim partnerom, ulazak u novu vezu mogao bi ti samo izazvati probleme i dodatne negativne emocije. Nakon prekida ozbiljne veze s partnerom kojeg si voljela osjećat ćeš se prilično ranjivo pa ćeš u novom muškarcu htjeti pronaći utjehu i sigurnost, no to možda i nije najbolja ideja. Radije si uzmi malo vremena kako bi se oporavila od prekida i kako bi 'sredila' svoje emocije. Međutim, ako si iz prethodne veze izašla svojevoljno, bistre glave i bez emotivne zbrke te osjećaš kako si spremna za nove početke, onda nema ništa loše u tome da pronađeš novog partnera. U tom slučaju, tvoja nova veza ima velike šanse da uspije – pod pretpostavkom da si pronašla nekoga tko ti se uistinu sviđa.

shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.