Jačanje intimnosti

10 poza u seksu koje te mogu zbližiti i povezati s partnerom

Kako bi osjetila intenzivnu povezanost na način koji donosi zadovoljstvo i tebi i tvom partneru, pronašle smo najbolje poze u seksu za povećavanje i jačanje intimnosti

profimedia-0263058541.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ono što određenu pozu u seksu čini vrijednom da se smatra jednom od apsolutno najboljih poza stvarno je subjektivno. Uostalom, svi mi imamo različite seksualne fantazije, želje i sklonosti. To također ovisi o tome što želiš od seksa. Ponekad se samo želiš zabaviti i opustiti; u drugim slučajevima, želiš se osjećati bliže svom partneru, fizički i emocionalno, a ponekad možda želiš postići oba cilja odjednom.

Image
Začini stvari u spavaćoj sobi

10 najboljih poza koje bi svaki par trebao isprobati

Međutim, ako posebno želiš dati prednost intimnosti tijekom seksa, fokusiranje na nekoliko ekstra senzualnih položaja može ti pomoći da to postigneš.

Image

Kako bi osjetila intenzivnu povezanost na način koji donosi zadovoljstvo i tebi i tvom partneru, pronašle smo najbolje poze u seksu za povećavanje i jačanje intimnosti. U nastavku provjeri što seksualni stručnjaci predlažu, plus nekoliko profesionalnih savjeta kako poze u seksu učiniti još stimulativnijima.

Žlica

Položaj žlice je mnogima omiljen u spavaćoj sobi, a nije ni čudo zašto. "To je sjajan način da se povežete sa svojim partnerom", kaže za SELF Megwyn White iz Satisfyera. "Kontakt cijelog tijela stvara duboku, ali uzbudljivu vezu." Napominje da je to odlična poza za parove svih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta.

Za razliku od mnogih drugih pozicija na ovom popisu, položaj žlice ne dopušta izravan kontakt očima. Međutim, kontakt koža na kožu cijelog tijela stvara neospornu, sveobuhvatnu fizičku bliskost. "Može se modificirati s mnogo varijacija kako bi ostao uzbudljiv, uključujući mogućnost korištenja ruku za daljnje istraživanje i osjet", kaže White. "Ova poza može biti intenzivna ili intimna koliko god želite, što otvara vrata kreativnosti."

Image
Foto: Profimedia

Misionarski položaj

To je klasik s razlogom. Ne samo da je misionarska poza još jedna izvrsna opcija za sve vrste parova, već je to i najlakši način da uspostaviš intenzivan, izravan kontakt očima sa svojim partnerom dok doživljavaš svaki poljubac i dodir. Kad smo kod toga, misionarska poza uvelike olakšava ljubljenje i dodirivanje, ističe dr. Vrangalova i dodaje da postoji mnogo mogućnosti za kontakt koža na kožu.

Image
Foto: Unsplash

Omotavanje

Za parove koji žele promijeniti stvari iz uobičajenog misionarskog položaja, dodavanjem dodatnog poticaja jedne osobe koja omota svoje noge oko leđa druge za dublju penetraciju zajamčeno je da ćeš se osjećati nevjerojatno blisko sa svojim partnerom. "Doslovno se grlite dok imate prodoran seks i s vašim licima jako blizu jedno drugom", kaže dr. Vrangalova. "To je super intimno."

Image
Foto: Unsplash

Yab-Yum

U ovom položaju muškarac sjedi na krevetu ili podu, a žena raširi bokove, okrenuta prema njemu, dopuštajući mu da uđe s prednje strane. Osoba na vrhu također može opsjednuti svog partnera u čučanj poziciji kako bi omogućila više kontrolirano kretanje, kaže White. Oboje ćete imati koristi od kontakta očima, kao i od bezbroj prilika za ljubljenje koje vam ovaj položaj pruža.

"Ova bliskost vam omogućuje da se stopite sa svojim partnerom i osjetite kako vam se tijela pomiču kao jedno i ulaze u ritam."

Image
Foto: Pexels

Modificirani doggy

Većina ljudi ne pomisli odmah na romantiku kad pomisli na doggy style - ali vjeruj nam kada kažemo da može biti itekako intimno. Samo jedna jednostavna varijacija ove popularne seksualne poze je sve što je potrebno da se osjećaš bliže i povezanije sa svojim partnerom.

Počni ležeći ravno na trbuhu. Zatim neka se tvoj partner smjesti između tvojih nogu kako bi ušao odostraga, bilo da se radi o njegovoj ruci, seks igrački, penisu itd…

"Doggy style položaji općenito se osjećaju manje osobnim i intimnim, ali modificirani doggy je iznimka jer postoji puno kontakta koža na kožu i prilika da partner na vrhu ljubi leđa i vrat partnera na dnu”, kaže White.

Image
Foto: Pexels

Lotus poza

Unaprijeđena verzija Yab-Yuma, lotus poza ima jednog partnera koji sjedi prekriženih nogu, dok drugi sjedi na vrhu, obavijajući svoje noge. "Ovo je sjajan način da se parovi zbliže, jer je to klasična tantrička pozicija za meditaciju i užitak", kaže White. "S oba partnera licem u lice, ovaj romantični položaj odličan je način za intimni kontakt očima." Pogađa sva prava mjesta - na razne načine.

Image
Foto: Unsplash

Leptir poza

Za isključivo heteroseksualni seks, White preporučuje seksualni položaj Kama Sutre poznat kao leptir. Zahtijeva od žene da legne licem prema gore sa stražnjicom na rubu kreveta dok muškarac stoji pritisnut uz njih. "To je strastven položaj koji uključuje noge žene naslonjene na prednji dio tijela muškarca", objašnjava White. "Iako zahtijeva snagu, ovaj položaj olakšava pristup i stimulira G-točku."

Image
Foto: Pexels

Morska zvijezda

Još jedan od top seksualnih položaja za kontakt koža na kožu je morska zvijezda. Da bi došla u ovaj položaj, potrebno je leći na trbuh s raširenim nogama, a tvoj partner će klečati između tvojih nogu i podizati ti bokove, tek toliko da može penetrirati u tebe.

"Unutar ovog položaja ima manje trenja i više mirovanja, što pomaže ženi da se opusti i usredotoči na svoje zadovoljstvo dok oba partnera ostaju blizu i imaju slobodu ljubljenja, milovanja i komunikacije", kaže White.

Image
Foto: Profimedia

Poza 69

Evo još jedne preporuke, posebno ako tražiš odličan način za davanje i primanje stimulacije. "Jedan od najboljih dijelova položaja 69 je svestranost, jer može se izvesti i u bočnom položaju ili se čak mogu uključiti alati za poboljšani užitak i intimnost poput vibratora", kaže White.

Image
Foto: Unsplash

Kako god želite

Bez obzira na to što te zanima u seksu i koji položaj ti se najviše sviđa, sve je u razumijevanju u čemu ti i tvoj partner uživate.

"Ključ da seks postane intimniji i ugodniji je učenje i istraživanje onoga što vam se sviđa kako biste ta iskustva mogli podijeliti sa svojim partnerom", kaže White. "Uvijek komunicirajte sa svojim partnerom kako biste podijelili zbog čega se osjećate dobro, a zbog čega ne. Različiti položaji za neke ljude mogu biti ranjivi i izložiti ih, stoga želite biti sigurni da se vi i vaš partner osjećate samouvjereno i sigurno jedno s drugim."

Na kraju krajeva, nemoj se bojati isprobavati nove stvari i učiti 'po putu'. Možda ćete pronaći novu pozu koju oboje volite.

Image
Foto: Unsplash