Čisti užitak

4 tajne ženskog orgazma koje trebate znati - i ti i ON

Ženski orgazam čudesna je stvar i nipošto ga ne treba podcjenjivati. Daj si vremena i otkrij sve tajne vrhunca… Orgazam nije jedina poanta seksa, no uz njega je sve slađe, zar ne?

profimedia-0162574927.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesi li znala da čak 10 do 20 posto spolno aktivnih žena ne može postići orgazam? Iako se u pozadini mogu kriti neki medicinski problemi, ako baš nikad nisi doživjela orgazam – pa ni solo – moguće je da je pravi čas za istraživanje vlastite anatomije, podražaja koji ti odgovaraju odnosno ne odgovaraju te gradnju pozitivnog pogleda naspram seksa. Istina, ne mora značiti da ti je seks loš samo zato što ne doživljavaš orgazam, no ipak si uskraćena za primamljive trenutke prije, za vrijeme i nakon vrhunca.

Image
Za njezin užitak

Finale koje se pamti: Najbolje poze koje garantiraju ženski orgazam

Orgazmi se razlikuju po vrsti i intenzitetu, a čine te sretnijom, opuštenijom (eh, glava u oblacima), pomažu ti da lakše zaspiš, a utječu i na čistoću tvog tena. Tko ga onda ne bi htio doživjeti?

shimmer fallback

I dok ga neke doživljavaju bez problema, druge žene s tim imaju problema. Upravo za njih – a i za njihove partnere – navodimo neke od tajna ženskog orgazma. Drugim riječima, u nastavku slijede četiri stvari o orgazmu koje trebaš znati.

POGLEDAJ VIDEO: Joga za opuštanje

Postoji jako puno vrsta orgazama

''Ne mogu odgovoriti na pitanje koliko vrsta orgazama postoji jer, kunem se, svaki dan netko pronađe novu vrstu'', rekla je seksualna terapeutkinja dr. Richmond u podcastu portala The Every Girl. Klitorisni, analni, dubinski vaginalni, cervični, orgazam bradavica, orgazam u snu…

U ovom smo tekstu izdvojile poznate i manje poznate vrste ženskog vrhunca, a na tebi (i tvom partneru) je samo da si date vremena za istražiti ih. Ako ti je sve to novo, prijedlog je da se pozabaviš klitorisom, čudom ženske anatomije koji je namijenjen užitku. Ne odgovara svakoj ženi jednaki podražaj pa pokušaj s različitim pokretima – kreni nježno pa vidi što ti odgovara. Tako ćeš partneru moći reći što ti paše i što bi htjela tijekom seksa.

shimmer fallback

…većinom sve kreće od klitorisa

Klitoris ima više živčanih završetaka od penisa, a predugo se o njegovoj anatomiji nije znalo ništa te se umanjivala važnost ženskog seksualnog užitka. No, klitoris je čudesan – izvana vidiš samo njegov vrh, a odgovarajućom stimulacijom, ovaj se organ puni krvlju pa nabubri. Osim izvana, možeš ga stimulirati i iznutra (tzv. G točka) seksualnom igračkom ili tijekom penetracije. Ako te ni ovo nije potaknulo da se opustiš i istražuješ, dodat ćemo da su istraživanja pokazala da veće šanse za doživljavanjem vrhunca tijekom partnerskog seksa imaju oni koji ga doživljavaju solo, pri samozadovoljavanju.

shimmer fallback

I razina tvog samopouzdanja utječe na šanse za postizanjem orgazma

Jednostavno – da bi doživjela orgazam, moraš biti opuštena i u 'raspoloženju'. Nije tajna da u seksu više uživaju oni koji imaju veću razinu samopouzdanja. Zamaraš li se nametnutim idealima ili nisi prihvatila svoje tijelo takvim kakvo je, manje su šanse da ćeš se opustiti tijekom odnosa i doživjeti 'blažene sekunde'. Ne opterećuj se time misli li on da imaš premale ili prevelike grudi, vide li ti se strije ili celulit. Samo uživaj. Ako ti je u glavi sto drugih briga, jasno da se ne možeš prepustiti.

shimmer fallback

Predigra, predigra!

Bez predigre ništa. Strastveni dodiri, poljupci, rečenice… Sve nas to 'baca' u raspoloženje. Događa se da mnogi muškarci podcjenjuju trenutke prije seksa te odmah prelaze na 'stvar'. Možda te upravo to 'koči' u postizanju orgazma. Nisi se stigla opustiti, a vjerojatno ni nedovoljno 'podmaziti'. U svakom slučaju, uvidiš li da imaš poteškoća s vrhuncem, zapitaj se jesi li opuštena tijekom seksa, jesi li ikad razgovarala s frajerom o onome što ti odgovara – jer ponovimo, ne odgovaraju svim ženama iste stvari i nekima treba duže da se opuste. Neke će vrhunac doživjeti za dvije minute, a drugima će trebati 15 minuta – i ništa zato.  Ako mu je stalo, neće brzati nego će imati na umu i tvoj užitak. No na tebi je da otkriješ što ti odgovara.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.