Savjeti i trikovi

Samozadovoljavanje u službi osnaživanja - kako maksimalno uživati u solo igricama

Ženska masturbacija više nije tabu tema. Seksualni stručnjaci otkrivaju kako poboljšati svoju tehniku i postići nevjerojatne orgazme

pexels-jill-wellington-40192.jpg
Foto: Pexels

Stručnjaci ističu kako je dokazano kako ženska masturbacija pozitivno utječe na fizičko i mentalno zdravlje žene. Unatoč tome, mnoge se žene srame priznati da se samozadovoljavaju ili im je neugodno o tome razgovarati s drugima.

Image
Dobra strana orgazma

Tko bi rekao! Osam prednosti redovitog seksa za koje možda ne znaš

Ipak, solo seks ima brojne prednosti i omogućava nam da bolje upoznamo i istražimo svoje tijelo, ali i da saznamo što nas uzbuđuje. Budući da se o ženskoj masturbaciji u našem društvu i dalje premalo priča, mnoge pripadnice ljepšeg spola nisu upoznate s najboljim trikovima i savjetima za samozadovoljavanje.

Kako bismo ti pomogle da obogatiš svoje znanje, u nastavku smo izdvojile neke od najboljih savjeta i tehnika masturbacije koje predlažu stručnjaci, a koji će ti sasvim sigurno omogućiti da maksimalno uživaš u solo seksu.

Kako masturbirati?

Ako si početnik u samozadovoljavanju i ženskoj masturbaciji, prva stvar koju trebaš znati je da je lakše nego što misliš i da pravila ustvari nema. Važno je pronaći ono što ti odgovara i u čemu ćeš uživati. Dobra početna točka je stimulacija klitorisa, prstom ili vibratorima. Kako pojašnjava stručnjakinja za seks Annabelle Knight, ženski klitoris sastoji se od različitih dijelova i spoj je erektilnog tkiva, mišića i živaca. Svi ti dijelovi funkcioniraju zajedno i omogućavaju ti da doživiš nešto nevjerojatno tijekom seksualnog vrhunca. Ako ne znaš odakle krenuti, pokušaj se opustiti. Počni nježno i polako istraživati svoje intimne dijelove, a stručnjaci savjetuju masturbiranje ispred ogledala jer to može biti prilično erotično. Nemoj se sramiti i budi otvorena za istraživanje.

Kada je u pitanju samozadovoljavanje, možeš se koristiti samo prstima, no pronalaženje sjajnog vibratora moglo bi poboljšati čitavo iskustvo. Seks igračke nude intenzitet koji sama nikada nećeš postići, napominju stručnjaci.

shimmer fallback

Kako ženska masturbacija osnažuje žene?

Masturbacija može snažno utjecati na tvoje mentalno stanje, ako u njoj uživaš. Ne samo da je osjećaj nevjerojatan u fizičkom smislu, već je i dokazano da masturbacija ženama pomaže da ojačaju samopouzdanje i pozitivno utječe na njihov seksualni nagon. Osim toga, na neki način samozadovoljavanje ženama pomaže da se oslobode srama, da bolje upoznaju svoje tijelo i vlastitu seksualnost pa im je potom i ugodnije dijeliti svoje tijelo s drugom osobom. Stručnjaci za seks otkrivaju da masturbacija poboljšava seksualni nagon jer nam dopušta da istražimo svoje tijelo u opuštenoj atmosferi, bez pritiska, a zatim bolje znamo i partneru prenijeti što želimo i trebamo kad je u pitanju seks. Bilo da si u vezi ili solo, za masturbaciju vrijedi odvojiti vrijeme. I uvijek možeš otkriti nešto više o sebi i svom tijelu.

shimmer fallback

Može li se masturbirati previše?

Ako si zabrinuta da možda malo previše uživaš, ne brini. Uvijek vrijedi uživati u vremenu za sebe, osim ako to ne počne ometati tvoju svakodnevicu. Masturbacija postaje problem samo ako počne negativno utjecati na tvoje sposobnosti rada i druženja, ističu seksualni terapeuti. Ako misliš da su tvoje solo igrice izmakle kontroli, posavjetuj se sa seksualnim terapeutom.

shimmer fallback

Savjeti i trikovi za vrući solo seks

Nekoliko sjajnih trikova seksualnih terapeuta za još bolji užitak:

  • Odvoji vrijeme za sebe – stres utječe na našu svakodnevicu, ometa nam san, apetit i libido. Upravo zato jako je važno odvojiti vrijeme za sebe i za svoje male rituale. I to se ne odnosi samo na masturbaciju, već i na druge aktivnosti u kojima uživaš i koje ti pomažu da se oslobodiš stresa.
  • Masturbiraj pred partnerom – mnoge žene smatraju da je masturbacija 'privatna aktivnost', no ako želiš začiniti seks rutinu s partnerom, zajedničko masturbiranje ili samozadovoljavanje dok te partner gleda izvrstan je način za poboljšanje intimnosti i rasplamsavanje strasti. To može biti iznimno senzualno i poticajno iskustvo, kažu seksualni stručnjaci.
  • Istraži svoje seksualne fantazije – želiš li apsolutno uživati u seksu, bilo solo ili s partnerom, trebaš otvoriti svoj um i biti spremna istražiti i prihvatiti svoje seksualne fantazije. Nemoj se sramiti niti osjećati neugodno. Fokusiraj se na sadašnji trenutak i prepusti se užitku.
shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.