I riječi i djela

Vrijedan tvoje pažnje: 9 stvari koje pravi muškarac baš nikad neće učiniti

Novo poznanstvo s privlačnim muškarcem može uljepšati dane, ali žene često u prvim fazama druženja nose "ružičaste naočale". No nikako ne treba ignorirati određena ponašanja jer pokazuju karakter i vrijednosti koje muškarac nosi u sebi

profimedia-0145112851.jpg
Foto: Profimedia.hr

Potraga za pravom ljubavnom vezom nikada nije jednostavna, a puno samaca traži idealnog partnera za sebe. Slobodne žene pak često misle da nigdje oko njih nema muškaraca u kojeg bi se mogle zaljubiti, no možda bi se trebale samo više družiti i izlaziti, ali i pružiti priliku muškarcima koje susreću.

Image
Ljubavni život

Partner za cijeli život: Ako tvoj muškarac ima ove osobine ON je onaj pravi

No kako prepoznati muškaraca koji je vrijedan truda i tvoje pažnje, ali i koji poštuje prave vrijednosti? On će sve pokazati svojim riječima i djelima. Možda će te odvesti na romantičnu večeru, pomaknuti svoje obveze zbog tebe ili za tebe učiniti nešto što nitko drugi nije.

Image

Ipak, na početku bilo koje veze opreznost je od velike važnosti jer pravi muškarac nikada neće učiniti sljedeće stvari. Treba paziti i na negativne znakove jer će određena ponašanja samo stvoriti probleme u budućnosti.

Ne zlostavlja te - na bilo koji način

Nikada te neće udariti, zastrašivati (bilo fizički, bilo psihički), manipulirati s tobom, koristiti pogrdna imena ili emocionalno zlostavljati jer pravi muškarci to ne rade. On nije slabić koji ima potrebu nekoga zlostavljati da bi se osjećao snažno i veliko, piše Your Tango.

Image
Foto: Unsplash

Ne koristi seks za ucjenu

Ako muškarac koristi seks za ucjenu, odnosno jedino je dobar prema tebi ako imate intimne odnose - onda se na radi o pravom muškarcu. Ako to radi, svjesno ili ne, suptilno ti poručuje da te ne poštuje kao osobu. Ako ga nije briga za tvoja osjećaje ili potrebe kada nema seksa znači da ga uopće nije briga za tebe kao osobu.

Image
Foto: Unsplash

Poštuje obiteljske vrijednosti

Svi znamo nekog muškaraca koji je napustio svoju obitelj i koji nije bio aktivan u životu svoje djece. Dugovanje alimentacije i nebriga za djecu nisu nimalo privlačne. Ako je to učinio nekom drugom, učinit će i tebi.

Image
Foto: Unsplash

Ne svađa se ako ga odbiješ

Ako si odlučila da vaša veza nema budućnosti ili da se ne želiš više družiti s njim on se neće ljutiti što nije "odabran". Pravi muškarac (onaj s kojim trebaš biti) nikada neće govoriti da život nije fer. Nećeš morati zaštititi njegove osjećaje jer se zna nositi sa životom.

Image
Foto: Unsplash

Ne omalovažava žene

Uvijek je dobro biti okružen s ljudima koji poštuju druge ljude. Tako muškarac ne bi trebao govoriti ružne stvari o ženama ili se ponašati seksistički. Uostalom, ako ne poštuje žene onda ne poštuje ni svoju mamu, sestru ili kćer, ali ni potencijalnu partnericu.

Image
Foto: Unsplash

Ne plaši te

Postoje ljudi koji nose puno negativne energije i ako komunikacija uvijek završava loše ili se ne osjećaš dobro onda trebaš slušati svoj instinkt. Stvarno promisli treba li ti u životu muškarac zbog kojeg se osjećaš loše i preplašeno.

Image
Foto: Unsplash

Ne bježi od planova

Nepoštovanje se pokazuje na različite načine. Na primjer, ako je muškarac nepouzdan, sebičan i nezreo onda vjerojatno nećeš moći puno toga dogovoriti s njim. Također pravi mušakrac ti neće ni smetati u tvojim obvezama ili planovima.

Image
Foto: Unsplash

Nije kreten

Muškarac treba biti iskren i ponuditi sve što ima. Nema ništa loše u tome ako dijelite račune na pola, ali ako očekuje da mu ti plaćaš večere i piće onda imate problem. S obzirom na to da u ovoj vezi nećeš dobiti ništa osim troškova vrijeme je za odlazak.

Image
Foto: Unsplash

Ne 'brani' se od ozbiljne veze

Pravi muškarac neće govoriti da "ne želi ozbiljnu vezu" i da "mora čekati" pa će vidjeti što će odlučiti. Možda će ti govoriti da ne zna što želi. No ovo znači da ne želi biti s tobom, a možda je najbolje da sebi učiniš uslugu i ne pokušavaš ga uvjeriti u suprotno. Već je odlučio da ne želi imati vezu i to naglašava.

Image
Foto: Unsplash