Jednostavno neshvatljivo

8 stvari koje muškarci baš nikada neće razumjeti kod nježnijeg spola

Muškarci se ženama dive, obožavaju ih i cijene, ali neke stvari u vezi svojih odabranica definitivno ne shvaćaju. Otkrivamo ti kojih to osam enigmi ženskog ponašanja muškarcima jednostavno ne idu u glavu

carly-rae-hobbins-zNHOIzjJiyA-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Odavno znamo da se govori kako su žene s Venere, a muškarci s Marsa, no što to točno znači? Jednostavno je, radi se ne o samo dva suprotna spola već ponekad i dva suprotna svijeta, univerzuma. Istraživanja pokazuju da postoje značajne razlike u funkcioniranju mozga žena i muškaraca, pa nije stoga ni čudo da nam se ponekad čini kako ne pričamo istim jezikom.

Image
Zaista djeluju

Veza vam je upala u rutinu? Evo kako vratiti strast

Od shvaćanja osjećaja, preko iskazivanja privlačnosti, pa sve do malih trivijalnih sitnica - muškarci i žene razlikuju se na mnogo razina, a mi ti u našem današnjem članku otkrivamo neke stvari koje su ženama posve normalne, no muškarcima djeluju neshvatljivo.

Image

Što to mi činimo, a njih izluđuje jer ne mogu proniknuti u tajne zakutke funkcioniranja naših umova, saznaj u nastavku. Vjerujemo kako ćeš prepoznati i svog frajera kako stoji s upitnikom iznad glave nad ovim pitanjima.

POGLEDAJ VIDEO: Kako se nositi s kritikom i samokritikom?

Zašto žene jasno ne komuniciraju svoje osjećaje?

Znaš ono kada se žena zbog nečega ljuti, a kad ju njezin partner pita što joj je ona jednostavno kaže - ništa. To je muškarcima neshvatljivo. Ako se žena na njih ljuti ili je povrijeđena, oni žele znati konkretan razlog što su učinili da ju uznemire i najbolje im je odmah sasuti sve u lice. Pa ipak, dame se često ponašaju kao da im muškarci trebaju čitati misli i shvatiti njihove suptilne znakove kojima im one daju do znanja da su nešto gadno zaribali. Takvo ponašanje frajere samo zbunjuje i čini ih nemoćnima. Naime, njima suptilnost nije prirođena, pa im je teško pretpotstaviti što se događa u glavi partnerice.

Image

Zašto žene tjeraju frajere da spuštaju zahodsku dasku?

Muška je fiziologija takva da uvjetuje muškarca da obavlja malu nuždu stojeći. Zbog toga, oni često podižu zahodsku dasku – i onda je ne spuste nazad. To većinu žena izluđuje te neprestano oko toga gnjave svoje muževe/dečke, no oni nikada neće shvatiti u čemu je problem. Ako žena traži da je daska spuštena, neka ju spusti sama. Njima treba podignuta daska, pa ne traže od nas da ju neprestano dižemo za njih. Ukoliko tvoj partner spušta samoinicijativno dasku to znači ili da te jako voli ili da se jako boji tvoje rekacije zbog ovog malog „prijestupa“.

Image

Zašto žene imaju potrebu neprestano iznova slagati krevet?

Ova razlika u razmišljanjima sto puta je prikazana u holivudskim filmovima. Žene imaju potrebu uređenja doma, urednosti i mira, dok muškarcima krevet može izgledati kao da je bomba pala na njega – njima je svejedno. Zašto bi se krevet svakog jutra pomno slagao i namještao kada će se navečer ponovno leći u njega? Njima to nema smisla. A o brojnim ukrasnim jastučićima da ni ne počinjemo.

Image

Zašto se žene toliko brinu oko kilograma, strija i celulita?

Muškarcima mali trbuščić, salo na bedrima i strije uopće ne smetaju. Dapače, većina te tipične ženske nedostatke neće ni primijetiti, a ako i hoće - bit će im lijepo to gledati i dodirivati. Njima je bitno da su žene ženstvene, senzualne i zavodljive, a to ako si se udebljala kilogram ili dva, najmanje ih zanima. Ne kaže se stoga bez veze da su žene opsjednute vlastitim izgledom ne zbog mišljenja muškaraca, već zbog opsesivnog uspoređivanja s drugim pripadnicama ljepšeg spola.

Image

Zašto žene zanimaju životi slavnih osoba?

Ako znaš sve o privatnom životu princa Harryja i Meghan Markle, zanima te kraljevska obitelj kao i najnovija ljubavna trakavica Kardashianki – vrlo vjerojatno nisi muškog spola. Naime, muškarce jako minimalno zanimaju životi drugih ljudi, a opsesiju celebovima neće nikad shvatiti. Čitanje tračeva u tabloidima njima je strano kao kravi balet, pa im je nepojmljivo da tolike žene vole pratiti živote slavnih osoba, raspravljati o njima, pa čak i formirati čvrsta mišljenja o tom svijetu koji je totalno izvan njihova dosega.  

Image

Zašto žene "čoporativno" idu na wc?

Ovo je fenomen koji muškarce fascinira. U klubovima, restoranima ili na partyju na plaži - gdje god bile, žene će pronaći druge žene s kojima će zajedno ići u wc. Frajeri funkcioniraju posve drugačije, odu u prvi grm ili zahod koji im je najbliži i jednostavno obave posao sami, u čas posla. Kod žena se odlazak u wc pretvara u društveni događaj, razmjenjivanje dojmova, šminkanje i ogovaranje - a muškarcima je to nejpojmljivo. Uostalom, s obzirom da se žensko druženje u wc-ima događa u njima zabranjenom prostoru, nije ni čudo da im je cijela ova pojava obavijena velom tajne i misterije.

Image

Zašto žene broje kalorije?

Nastavno na priču o celulitu, strijama i kilogramima, još jedna stvar koju muškarci ne razumiju je i brojanje kalorija. Oni smatraju da osoba treba uživati u životu i svakodnevno se počastiti hranom koja im hrani tijelo i vraća osmijeh na lice, pa ne shvaćaju kako je moguće da toliki broj žena živi uz teške prehrambene restrikcije, na stalnim dijetama i uz brojanje kalorija. Muškarci uvijek žele sve i još malo više od toga. Vole velike automobile, velike mišiće i velike porcije hrane pa im nije jasno kako žene ne misle isto kao i oni.

Image

Zašto su žene spremne pola plaće potrošiti u shoppingu?

Dobro, ovo je jasno kao dan. Muškarci, ili bar većina njih, ne vole ići u shopping i trošiti velike iznose novca na nove krpice. Ako će oni i imati koji modni fetiš, to će vjerojatno biti sportske tenisice, a ne novi modeli blejzera. Dakle, muškarcima je jako teško razumjeti kako to da se prosječna žena opušta odlaskom u shopping koji njima nerijetko predstavlja popriličan stres.

Image