Nesvakidašnji eksperiment

'Masturbirala sam svaki dan tjedan dana - evo što se dogodilo'

Seksologinja i seksualna edukatorica Gigi Engle je za Women's Health provela eksperiment u kojem je masturbirala tjedan dana, svaki dan. Evo do kakvih je saznanja došla

masturbacija.jpg
Foto: Pexels

Ženska masturbacija i dalje je, nažalost, svojevrsna tabu tema i nešto o čemu se ne priča dovoljno. Iako sama masturbacija ima brojne zdravstvene prednosti i danas je normalno da muškarci to rade (neki i po nekoliko puta dnevno), kada žena prizna da uživa u tome često ju se čudno gleda. Upravo zato brojne žene o tome šute i srame se, no ne bi smjele - u masturbiranju nema apsolutno ničeg lošeg. To je normalno, ugodno i zdravo iskustvo s više prednosti nego nedostataka, a to potvrđuju i stručnjaci.

Image
Tajne solo seksa

Psst, tajne solo seksa: 10 vrućih savjeta za masturbaciju

Profesorica opstetricije i ginekologije, dr. Lauren Streicher, za Huffington Post rekla je da masturbacija ima brojne zdravstvene dobrobiti - osim što nam može pomoći da bolje spavamo, pomaže nam i da se oslobodimo stresa, pomaže pri menstrualnim grčevima, ali i da se osjećamo ugodnije u vlastitom tijelu. Ona je primijetila i da je, slično vježbanju ili masaži, masturbacija izvrstan način da se opustimo i emocionalno i fizički. No, ni tu nije kraj prednostima - zahvaljujući masturbaciji bolje upoznajemo svoje tijelo, otkrivamo što nam se sviđa, a što ne, što uvelike pomaže i našem seksualnom životu i dovodi do većeg zadovoljstva za vrijeme odnosa s partnerom.

Image

Imajući sve to na umu, jedna se žena zapitala što bi se dogodilo kada bi masturbirala svaki dan, tjedan dana. Gigi Engle, novinarka koja je ujedno i certificirana seksologinja i seksualna edukatorica za Women's Health provela je eksperiment u trajanju od tjedan dana. Tijekom sedam dana neprestane masturbacije je, kako piše, otkrila toliko neočekivanih stvari o svom tijelu i užitku i počela cijeniti masturbaciju na nov način. A evo i što je naučila tijekom tjedan dana.

Što više orgazama imaš, to ih više želiš

Engle je priznala da joj je prvih nekoliko dana konstantnog masturbiranja u najmanju ruku bilo iritantno. Ipak, nakon što je prošlo tih prvih nekoliko dana, iznenada je počela žudjeti za time. "Prije nego što sam započela ovaj eksperiment, voljela sam doživljavati orgazme. Ali nakon što sam svakog dana masturbirala, počela sam žudjeti za time kao nikada prije. Što sam više orgazama imala, to sam ih više željela. Osjećala bih se opušteno nakon toga, nastavila bih sa svojim danom, a kasnije bih htjela ponovno provesti malo kvalitetnog vremena sa svojim vibratorom", napisala je ona.

Image

Postoji bezbroj načina na koje se možeš dodirivati

Svaka žena ima neke svoje glavne pokrete za vrijeme masturbacije, ali i omiljene igračke koje ju najbrže dovedu do vrhunca. Isto vrijedi i za Engle, no nakon svakodnevnog masturbiranja, ona je željela malo "začiniti" stvari i probati nešto novo. "Ako masturbiraš svaki dan, više puta dnevno, tvoj klitoris može postati malo osjetljiv. To nije trajno, ali tvom tijelu može trebati vremena da se oporavi. Otkrila sam da je s vremenom potrebno sve više i više za postizanje orgazma, što znači da sam morala promijeniti neke stvari. Do kraja tjedna, dodala sam malo stimulacije bradavica i stimulaciju G-točke u kombinaciji s klitorisom", rekla je.

Image

Orgazmi ti pomažu da bolje spavaš

Orgazmi oslobađaju kemikalije koje nam pomažu da se osjećamo dobro, a čak je dokazano i da pomažu u ublažavanju boli i tjeskobe i umiruju nas. Imajući to na umu, ima smisla svoju večer završiti orgazmom, a time se vodila i Engle. "Tijekom svog malog eksperimenta testirala sam masturbaciju u različito doba dana, od izlaska do zalaska sunca. Ali pokazalo se da je večer bila najbolja opcija. Primijetila sam da sam bolje spavala kad sam masturbirala prije spavanja, a moj um i tijelo su bili smireniji dok sam spavala", napisala je.

Image

Teško je pronaći vremena za masturbaciju

Engle je priznala da je tijekom eksperimenta shvatila da je zapravo teško pronaći vrijeme za sebe. Dodala je i da većina nas ima milijun obaveza, rokova i projekata na kojima radimo, da nas obaveze vuku na više strana i da zapravo imamo puno manje vremena u danu nego što smo možda mislili. A jednako tako, i sama masturbacija može oduzeti dosta vremena. "Ovaj sam tjedan bila posebno pod stresom, a čak sam razmišljala o pauziranju svog tjedna masturbacije. Ali sam bila uporna i sada, kada je tjedan završio, shvatila sam koliko je važno odvojiti vrijeme za sebe. Uvijek ćemo imati neke obaveze, no moramo odvojiti vrijeme da se brinemo o sebi", istaknula je.

Image

Svaka bi žena trebala imati nekoliko vibratora

Budući da je masturbacija toliko sjajna, rekla je Engle, žene bi također trebale proširiti svoju kolekciju seksualnih igračaka. Iako svaka žena ima svoje provjereno dobre favorite, nije loše malo eksperimentirati i probati nešto novo. "U duhu mog seksi eksperimentalnog tjedna, odlučila sam isprobati neke nove vibratore i drago mi je što jesam. Različite seksualne igračke nude jedinstvene orgazme i iskustva, a ako postoji jedna stvar koju sam naučila tijekom ovog eksperimenta, to je da bi svaka žena trebala uložiti u solidnu kolekciju seksualnih igračaka. Raznolikost je važna", napisala je.

Image