Šest malih i praktičnih savjeta za sretan brak koji će trajati u dobru i zlu

Kako bi brak trajao cijeli život dobro je s vremena na vrijeme podsjetiti se na ono što je važno. Važne 'sitnice' zbog kojih će ljubav trajati

Šest malih i praktičnih savjeta za sretan brak koji će trajati u dobru i zlu

Za brak se često kaže da je maraton i na tom putu koji je, kao i sve u životu, pun uspona i padova važno je pronaći stvari koje ga mogu olakšati. Kako bi brak bio sretna luka nikada ne smijemo zaboraviti da - savršenstvo ne postoji. Ti i tvoj partner imat ćete različite problem kao par, ali i individue.

Christine Wilke, obiteljska i bračna terapeutkinja, za Your Tango naglasila je kako se kvalitetna i sretna veza ne događa preko noći, a da je za dobar brak potrebno dvoje odanih ljudi koji ulažu energiju i vrijeme. Pročitaj njezine vrlo jednostavne i praktične savjete za kvalitetnu vezu.

Nikad nemoj podcijeniti ovaj mali znak pažnje. Tvoja koža pamti i arhivira i negativne i pozitivne dodire. Ovo je sjajan način da stvoriš puno ljubavi u svojoj memoriji.

Image

Stručnjaci kažu da romantični filmovi poput 'Bilježnice' nisu zdravi za tvoju vezu

Wilke uvijek podsjeća parove da trebaju biti detektivi za dobre stvari u svojoj vezi. Ako želite imati sjajnu vezu, trebaš potražiti i ojačati sve dobre stvari. Kada dođe do sukoba, partneri često zaboravljaju na sve one dobre stvari koje vole jedan kod drugoga. Podijeli ovo znanje s partnerom kako bi oboje postali detektivi. 

Mudri parovi znaju da su svađe dio svakog sjajnog braka. Ovi parovi ne izbjegavaju konflikte i ostaju uključeni čak i kad se pojave problemi. Ključ je razviti alate za rješavanje konflikta. Kada imate te alate, nema potrebe za bježanje od sukoba nego postajete svjesni da će vam to pomoći. Ako se slušate i razumijete na dublji način, vaša veza će postati još i jača.

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

Baš kao što nježnom cvijetu treba voda da preživi, kvalitetna veza treba redovito vrijeme za zabavu i uzbuđenja. Trebate svjesno i namjerno stvoriti to vrijeme. To može značiti zajednički odlazak u šetnju, večeru u omiljenom restoranu ili gledanje zabavne TV serije. Budite kreativni i radite to redovito.

Seks vas može povezati na poseban način. Fizički je podsjetnik da je vaša ljubav još uvijek zdrava i živa, čak i ako to zaboravite s vremena na vrijeme. Pomaže u rješavanju stresa i oslobađa endorfine i druge hormone zbog kojih ćete se osjećati dobro. Ono što je najvažnije, seks je zabavan, a to je ključan sastojak svakog zdravog odnosa.

Zdrava veza znači da parovi imaju zdrav odnos, ali i da stvaraju prostor za svoje "ja". Svaka osoba ima zadovoljstva koja čini samo zbog sebe – odlazak u teretanu, na masažu ili druženje s prijateljima. Odvojite vrijeme samo za sebe kako biste mogli izgraditi kvalitetan brak i sreću.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.