Seksologinja otkrila četiri prirodna afrodizijaka koji će 'začiniti' tvoj odnos

Prirodni afrodizijaci mogu biti kao seksualno wellness gorivo za tijelo: možeš ih jesti, udisati ili koristiti na koži

Seksologinja otkrila četiri prirodna afrodizijaka koji će 'začiniti' tvoj odnos

Izraz "afrodizijak" dolazi od Afrodite, grčke božice seksa i ljubavi. Stoljećima se razna hrana koristi za promicanje zdrave spolne funkcije, uključujući plodnost, cirkulaciju, izdržljivost i povećani libido. 

"Jedna od prvih stvari koje kažem ljudima koji žele poboljšati svoj seksualni život je dodavanje botaničkih afrodizijaka načinu života", objasnila je za portal Byrdie seksologinja Rebecca Story. 

Image
Zašto ih ne bi isrobala?

Netradicionalne poze koje pružaju puno užitka, a nisu komplicirane


Botanički afrodizijaci specifične su biljke, bilje ili cvijeće za koje je poznato da povećavaju seksualnu želju i seksualno zadovoljstvo. Hranjive sastojke iz biljaka upijamo kad ih pojedemo, udišemo njihovu aromu ili ih stavimo na kožu.

Zamislimo to ovako: botanički afrodizijaci mogu biti kao seksualno wellness gorivo za tijelo. "Svaka biljka ima svoj kemijski sastav (poput DNA) koji može utjecati na nekoliko područja tijela i mozga. Zapravo, neka esencijalna ulja mogu prijeći krvno-moždanu barijeru (samo oko 2% farmaceutskih lijekova to može učiniti) i stoga mogu izravnije komunicirati s moždanim stanicama kako bi podigli raspoloženje ili strasti", dodaje seksologinja.

Međutim, poboljšanje seksualnog života ili jačanje libida zahtijeva holistički pristup koji uključuje više čimbenika: duboku povezanost sa sobom ili partnerom, zdravu seksualnu energiju itd. 

Botanički afrodizijaci mogu ti pomoći da pristupiš holističkom pristupu seksualnom wellnessu pružajući tijelu hranjive sastojke kako iznutra (hrana ili aromaterapija) tako i izvan njega (topikalni proizvodi). 

Mnoge žene su iznenađene kada saznaju da se bilo koji topikalni proizvod nanešen na kožu stidnice, na primjer, može upiti u krvotok u roku od nekoliko sekundi. Zbog toga je važno koristiti čiste proizvode za intimnu njegu na biljnoj bazi.

S obzirom na sve navedeno, seksologinja je otkrila nekoliko botaničkih afrodzijaka koje možeš jesti, udisati ili koristiti na koži za bolji seksualni život.

Maca prah

Maca je superhrana prvenstveno poznata po svojim sposobnostima za jačanje libida kod žena. Korijen potječe iz Perua i stoljećima se jede kao hrana bogata hranjivim sastojcima kako bi se povećala energija, libido i plodnost. Danas se maca smatra superhranom s puno hranjivih sastojaka koji potiču spolne hormone i spolnu funkciju.

Također je adaptogen, što znači da pomaže u suzbijanju stresa u tijelu i sjajna je za energiju. "Korijen mace možete unijeti u obliku tableta, ali moj omiljeni način je dodavanje mace u prahu smoothiejima nekoliko puta tjedno za dodatni seksualni wellness izvrsnog okusa", savjetuje seksologinja.

Damiana

Damiana je grm koji daje male aromatične cvjetove, a ujedno i drevni afridizijak Maja porijeklom iz Meksika, Latinske Amerike i Kariba. Nekoliko studija pokazuje da može pospješiti cirkulaciju i povećati libido. Također se pokazalo da je anksiolitik, što znači da pomaže u smanjenju anksioznosti i simptoma depresije, pa je izvrsna opcija koja će ti pomoći da se otreseš seksualne anksioznosti ili treme.

U ovoj tropskoj ljepoti možeš uživati i upotrebom nekoliko kapi eteričnog ulja u difuzoru, dodavanjem čaja uz nekoliko suhih listova ili, omiljenom metodom seskologinje, korištenjem topikalnih proizvoda, poput ulja Damiana, u erogenim zonama.


Kanabis

Što se tiče afrodizijaka na biljnoj bazi, biljka kanabis (ili konoplja) trenutno je jedna od najpopularnijih opcija. "Naš endokanabinoidni sustav (ECS) - komunikacijski sustav koji povezuje naše organe i tjelesne sustave radi regulacije homeostaze i staničnog zacjeljivanja u tijelu - stvara vlastite kemikalije slične kanabinoidima", objašnjava seksologinja. Ovi kanabinoidi pomažu u regulaciji sna, raspoloženja, reprodukcije i spolne funkcije. U stvari, nedavna studija u Journal of Sexual Medicine otkrila je da su ljudi koji su masturbirali i doživjeli orgazam imali više razine endokanabinoida u svom sustavu.

Zbog toga proizvodi s CBD-om, kanabidiolom i prirodnim spojem u biljci kanabis, mogu značajno poboljšati naše uzbuđenje i osjećaje koji pomažu u oponašanju prirodnog „povišenja“ koji osjećamo tijekom seksa. "Osobno preferiram topikalne proizvode s uljem punog spektra jer može bolje promicati vazodilataciju, zdrav protok krvi i prirodno podmazivanje", dodaje seksologinja.

Esencijalno ulje ruže

Jesi li ikad primijetila kako se odmah osjećaš dobro nakon što pomirišiš buket ruža? Ruže imaju ugodnu aromu i prvenstveno su poznate po svojim afrodizijačkim i emocionalno podizajućim svojstvima.

Kada ti je potrebno 'emocionalno punjenje' ili želiš poraditi na intimnosti, ubaci malo esencijalnog ulja ruže u difuzor. Pokazalo se i da esencijalno ulje ruže ublažava simptome PMS-a, pa može biti posebno dobro isprobati ga tjedan oko mjesečnice.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.