Ima prednosti

Dosta ti je 'misionarke', ali voliš klasiku? Probaj seks pozu slomljenog orla i 'poleti'

Dosta ti je klasičnog misionarskog položaja, ali i dalje najviše cijeniš ugodu, intimnost i jednostavnost? Onda bi ti se mogla svidjeti poza 'slomljenog orla' . Nadograđena je to verzija klasične poze, ali s nekim prednostima

profimedia-0295590130.jpg
Foto: Profimedia

Strastvene 'igrice' često počnu s misionarskom pozom. Žena leži na leđima, on penetrira, a kut i brzinu određujete sami. Misionarka jamči intimnost, osjećaj kože na koži, poglede i poljupce, i to je njen recept uspješnosti. Iako je u vezi i braku dobro eksperimentirati s različitim pozama i pronaći svoj put do užitka, mnogi se odlučuju vratiti isprobanom – znajući da im odgovaraju.

Image
Vrijedi ih isprobati

Za još intenzivniji doživljaj: Pet intimnih seks poza koje garantiraju orgazam

Možeš, recimo, leći na leđa, ruke staviti iznad glave i raširiti noge ili ih držati gležanj do gležnja. Misliš da se takva poza isto naziva misionarskom? Ne, ruke iznad glave i potpuno raširene noge tvore pozu orla. Popularni orao ima razne varijante – od ležećih do stajaćih. Ipak, najviše se ističe poza 'slomljenog orla'. U njoj žena leži u prednjem položaju s jednom ravnom nogom. Druga joj je savijena kao da se nalazi u slomljenom orlovu krilu.

Image
Foto: Profimedia

Ova poza ne iziskuje pretjerani napor ni preveliku sklonost k egzibicijama, većini je ugodna, a ima i svojih prednosti. Izdvajamo razloge zbog kojih se već večeras trebate podsjetiti 'slomljenog orla' ili ga isprobati što prije.

Mogla bi biti ugodna i kad te 'koče' bolovi

Dosta se ljudi zbog neke ozljede, boli u leđima ili kukovima suoči sa slabijom pokretljivošću. Tada tragaju za pozama koje ih neće dodatno opteretiti i pogoršati stanje. Ovaj bi im položaj mogao biti odličan jer pritisak na prednjoj strani može stabilizirati područje zdjelice. A to znači da bi osjećaj mogao biti baš kakav bi i trebao – bez bolova. Ipak, ne osjećaš li se ugodno ili te bolovi 'koče', pronađite drugu odgovarajuću pozu.

Image
Foto: Pexels

Pojačava doživljaj

Ova poza jedna je od onih koja te može 'baciti u trans'. Dok ležiš, tvoj partner te, penetrirajući, može dodirivati po leđima, vratu, ramenima i drugim erogenim zonama. Možete se odlučiti jesi li raspoložena za nježniji tempo i laganu masažu ili bi pak radije malo grublje dodire. Ovisno o tome što volite, poza slomljenog orla omogućava vam da se poigrate, opustite i odmaknete od monotonosti. Više dodira uglavnom znači i više užitka.

Image
Foto: Pexels

Mogli biste 'poletjeti'

Baš poput orla, i vi biste mogli 'poletjeti'. Ova poza omogućuje bolju stimulaciju G-točke upravo zato što ti ležiš na leđima, a on dolazi odostraga. U tom se položaju lagano pritišće želudac pa se i tkivo oko genitalija može zategnuti i sve učiniti još osjetljivijim na podražaje. U kombinaciji sa strastvenim dodirima po leđima i ramenima, ova inačica 'orla' može dovesti do nezaboravnih orgazama.

Image
Foto: Pexels

Kako ovaj položaj ipak ne nudi naročitu stimulaciju vanjskog dijela klitorisa, cijelo iskustvo moglo bi biti još bolje s dodatkom seksualne igračke. Istražite i te mogućnosti i poletite!