Nije sve u darovima

4 ideje uz koje će ti ovo Valentinovo biti najbolje ikad

Bliži se Dan zaljubljenih, a tvoj partner i ti i dalje ne znate što biste. Evo kako vam ovo Valentinovo može biti super čak i ako niste obožavatelji romantike

profimedia-0414728559.jpg
Foto: Profimedia.hr

Valentinovo je pred vratima. I dok je za neke to sasvim običan dan, drugi traže načina kako razveseliti svoju partnericu. Bombonijere, ruže, večera za dvoje, kućna atmosfera ili samo vaš vikend-bijeg? Da, opcija je napretek i romantika posvuda odiše pa se teško odlučiti kako proslaviti Dan zaljubljenih.

Image
Probudite uspavane strasti

Šest strastvenih poza uz koje će vam ovo Valentinovo biti najvatrenije dosad

Najvažnije je da se lijepo provedete i da osvijestite koliko je važno u vezi ili braku izdvojiti vrijeme jedno za drugo. Pritom ne mislimo (samo) na seks nego na razne zajedničke aktivnosti. Pa ako ste zbog svakodnevnog stresa to malo zapustili, onda je Valentinovo sjajna prilika da to popravite.

shimmer fallback

Kako? Dr. Randy Schroeder, autor knjige Jednostavne navike za bračnu sreću izdvojio je četiri savjeta ususret 14. veljače. Savjete temelji na iskustvu rada s 1500 parova koji su ga upitali kako 'začiniti' odnos i proslaviti Valentinovo. Schroeder ističe da je bitno biti kreativan jer će vas to odmaknuti od rutine i zbližiti. Evo kako do savršenog Valentinova!

Smislite iznenađenje

Svaki sretan par zna koliko je važno neprestano se truditi u vezi. Pa zašto se partner i ti ne biste međusobno iznenadili? Voli li tvoj dragi kinesku hranu ili pak već dugo govori da bi želio posjetiti neki restoran, sad je pravo vrijeme da mu to i priuštiš. Već dugo planirate otići pogledati neki film ili posjetiti vinariju? Uzmi stvar u svoje ruke, nabavi karte i samo mu ih daj u ruke. Ili pak nađi povoljan let za neku od destinacija s liste želja. Često se dogodi da par traži izgovore, dugo nešto želi, ali nikako da si to i ispuni. A znaš kako se kaže: što možeš danas, ne ostavljaj za sutra.

Nemoj misliti da takva iznenađenja moraju biti skupa. Ako trenutno niste u najboljoj financijskoj situaciji, odlučite se za povoljnije opcije. Recimo, sjednite na čaj ili kavu ili se pak odlučite za aktivnost na otvorenom. Ili pak izlet vlakom. Uvijek možete pronaći nešto za sebe, a to ne mora biti pogubno za vaš novčanik. Zato je važno da se međusobno dovoljno poznajete te da date mašti na volju.

shimmer fallback

Izdvojite samo vaše vrijeme

O ovome smo nebrojeno puta pisale. Nerijetko dugogodišnji parovi upadnu  u začarani krug svakodnevnih obaveza. Zaborave na sebe, malo se i udalje i usredotoče se na potrebe djece. Jednostavno, rijetko kad izađu – sami. Jasno da će novopečeni roditelji Valentinovo vjerojatno morati provesti kod kuće, no čak i tada nastojte biti zajedno.

A ako su ti djeca školske dobi pravo je vrijeme za zapitati se kad si zadnji put bila vani i kakav ti je društveni život. I dr. Schroerder savjetuje da bi si par na tjednoj bazi – ili recimo svake druge subote – trebao osigurati zajedničko vrijeme. '

'Imajte na umu da izlasci ne moraju trajati dva, tri ili četiri sata, već mogu trajati samo sat vremena'', poručuje i dodaje da će to ojačati vezu. Dakle, ovog Valentinova okrenite novi list.

shimmer fallback

'Ulovite' povoljne ponude

Ako još ne znate gdje bi za Valentinovo ili bi htjela nešto drugačije, potražite povoljne ponude za večeru u dvoje, toplice ili kratko putovanje. Ljudi često kažu da nigdje ne idu jer im je to sve preskupo – što, nažalost, često i je slučaj. No, upravo je razdoblje uoči Valentinova sjajna prilika za ugrabiti priliku koja se ne propušta. Valentinovo možete proslaviti i vikend iza 14. veljače ili kad vam odgovara. To znači da se još stignete uskladiti i dogovoriti.

shimmer fallback

Na kraju, poanta nije u darovima

Osjećaj povezanosti i privrženosti koji možete pojačati zajedničkim aktivnostima važniji je od ruža i čokolade. Naravno da će svakome biti drago vidjeti da je druga strana mislila na detalje i iznenadila ih, no puno je važnije tijekom cijele godine njegovati vaš odnos. Kako kaže dr. Schroerder privilegija je provoditi kvalitetno zajedničko vrijeme, no izlazak iz zone komfora na Valentinovo, čašćenje nečim što dugo planirate i nježni dodiri učinit će ti 14. veljače savršenim danom.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.