Razlozi zbog kojih najčešće dolazi do nevjere

Postoji mnogo razloga zbog ćega će partner u vezi ili braku "zastraniti", ovo su najvažniji među njima...

Razlozi zbog kojih najčešće dolazi do nevjere

Nepovjerenje je jedan od najvažnijh razloga zbog čega dolazi do nevjere u vezi ili braku.  Ako nemamo povjerenja u partnera, onda moramo dublje proniknuti u sebe i vidjeti odakle to točno dolazi, te pokušati riješiti taj problem. Povjerenje je temelj svake veze na kojem se može graditi svaki daljnji korak. Ako ono ne postoji kod jednog od partnera, nije moguće ostvariti iskren odnos, niti iskazivati niz frustracija, želja, potreba i svega što je dio nekog odnosa.

Još nekoliko važnih razloga nevjere su:

POSESIVNOST

Nedopuštanje partneru da ostvari svoj osobni prostor je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se ljudi udaljavaju jedni od drugih jer osjećaju da im nedostaje sloboda i prostor za sebe koji svatko od nas mora imati. Svakome treba afirmacija na različitim poljima. Nekoga više veseli druženje s prijateljima, kolegama, nekoga bavljenje nekim sportom, glazbom ili nekim drugim izričajem. To znači da u krugovima u kojima se krećemo, susrećemo osobe različitih karaktera i osobina. Ako to vas ili vašeg partnera smeta do te mjere da vam manijakalno provjerava poruke ili vam u strahu od nevjere brani odlazak na takva mjesta gdje srećete druge ljude, upravo posesivnost će stvoriti plodno tlo za udaljavanje i razmišljanje o utjehi u nekoj drugoj osobi.

NEDOSTATAK KOMUNIKACIJE

Nedostatak komunikacije je jedan od najčešćih okidača zbog kojih dolazi do nevjere i pucanja veze. Komunikacija je realnost i samo međusobnim uvažavanjem i izgovaranjem na glas svega što nas veseli ili muči, možemo postići zdravi nivo poštovanja, razumijevanja i podrške. Čim komunikacija izostane, osoba se osjeća zanemareno, tužno, neshvaćeno i može imati sasvim krivu i nepotrebnu percepciju o određenoj temi ili nečijim osjećajima. Kako biste to izbjegli, budite otvoreni jedan prema drugome i pružajte si podršku.

EMOTIVNA NEISPUNJENOST

Emotivna strana i muškaraca i žena je kompleksna jer svaka osoba ima vlastite želje, potrebe, strahove i očekivanja od partnera. Da bi veza bila funkcionalna nije najvažnije da se sve te stavke ujednače kod oba partnera, već da obje strane mare za potrebe drugoga i prilagode se emotivnim potrebama. Treba nam biti zadovoljstvo svakodnevno usrećivati voljenu osobu. U slučaju kada pojedinac u vezi ne dobiva dovoljno pažnje na emotivnom planu i kada su njegove emotivne potrebe neispunjene i nezapažene, naravno da poželimo sreću potražiti negdje drugdje.

NEREALNA OČEKIVANJA

Mnogi danas imaju vrlo viskoka i nerealna očekivanja od svojih partnera što njima stvara pritisak i nezadovoljstvo zbog kojih bježe u nešto manje stresno. Stanite s nogama čvrsto na zemlju i razmislite o tome da život nije film, koliko god bismo mi to možda željeli. Postavite si jasne i zdrave ciljeve, komunicirajte i popuštajte onda kada treba.