Pssst: Što muškarci žele u krevetu, ali im je neugodno priznati?

I muškarci se mogu osjećati nesigurno u intimnim odnosima, a partnerica mu može pomoći da lakše izrazi svoje želje

Pssst: Što muškarci žele u krevetu, ali im je neugodno priznati?

Postoji mnogo zabluda vezanih za seks i muškarce. Jedna od njih da su uvijek raspoloženi za vruće igrice i da oni ne mogu imati loše dane, a druga je da su uvijek otvoreni i da glasno izgovaraju što žele i kako se osjećaju. No, to nije uvijek tako i muškarci ponekad teško izražavaju svoje potrebe i osjećaju se nesigurno kada je seks u pitanju.

Image

Intimni odnosi za vrijeme menstruacije? Imamo odgovore na sva pitanja


Vrlo važno je da žena nikad ne zaboravi da je i njezin užitak važan te da su oba partnera jednaka, ali i da je dobra komunikacija najvažnija za zadovoljstvo u krevetu. Zato je zanimljivo otkriti za čime muškarci žude u seksu, ali im je ponekad teško priznati i boje se da neće biti dovoljno muževni i privlačni svojoj partnerici. U nastavku pročitaj što kažu stručnjaci i ako želiš razgovaraj sa svojim partnerom o tim temama:

1. Želi da mu pokažeš koliko ti se sviđa


2. Želi avanturu i izvan spavaće sobe

"Muškarci vole raznolikost. Istražujte nova mjesta za igranje poput kuhinjskog stola, automobila ili čak negdje u prirodi", objašnjava savjetnica za seks Jacqueline Misla. "Seksualni odnosi na novim mjestima mogu dovesti do više zabave i kreativnih prilika za igranje drugačijih uloga", dodaje.

Muškarci su često vrlo vizualne osobe. Pokaži mu, doslovno rukama, kako ti se sviđa. "Nemoj se bojati pomaknuti njegove ruke, namjestiti svoje tijelo, koristi verbalnu i neverbalnu komunikaciju kako biste osigurali najbolji užitak za oboje", objašnjava Vanessa Geffrard za Cosmopolitan. Vrući savjet: Lezi na krevet i dodiruj se dok muškarac gleda, ali nemoj mu dozvoliti da te dodiruje. Ovo je seksi i jednostavan trik za povećanje užitka.via Giphy

3. Želi da ga gledaš u oči

Ponekad se radi o jednostavnoj emocionalnoj povezanosti. "Muškarac želi vidjeti kako se njegova partnerica osjeća i reagira na ono što on radi. Što se više žene 'izgubi u trenutku' i uživa u onome što partner radi, to je on sretniji", objašnjava stručnjakinja za veze Chloe Ballatore.

4. Humor je poželjan

Humor smanjuje pritisak u gotovo svim životnim situacijama. Ista stvar pomaže i kod seksa. "Proveo sam godine u vezama gdje je sve u spavaćim sobama bilo jako ozbiljno. Čim odbacimo odjeću, kao da nestaje i naš smisao za humor", opisao je 28-godišnji Bryan T. svoja iskustva. "Dobar smijeh može poboljšati intimnost i ublažiti pritisak koji osjećam. Olakšava spontanost i užitak", rekao je dalje za Cosmopolitan.via Giphy

5. I on želi voditi ljubav

Seks je uzbudljiv, ali to je intimna tjelesna veza s partnerom kojeg voliš. Seksologinja i terapeutkinja Shamyra kaže da je u svojoj praksi otkrila da muškarci često ne spominju pojam "vođenje ljubavi", ali da o njemu razgovaraju tek kada ga partnerica spomene. Dalje napominje da i muškarci uživaju u vođenju ljubavi i vole kada je seks sporiji i strastveniji.
6. Želi da i žena pokaže inicijativu

Jedna od najčešćih pritužbi koje Shamyra čuje tijekom terapija s parovima jest da muškarci često osjećaju da uvijek prvi moraju pokazati inicijativu. "Muškarci vole biti zavedeni, vole se osjećati poželjno i privlačno. Ako žena inicira seks, šalje svom partneru poruku da ga želi što mu daje veliko samopouzdanje", kaže Shamyra. via Giphy

7. Želi isprobati različite položaje

Ako ste jedan od onih parova koji ima odnose u misionarskom položaju nekoliko puta tjedno, moglo bi se dogoditi da tvoj partner žudi da nečim drukčijim. Neko novo mjesto, ali i isprobavanje različitih položaja mogu pomoći. Naravno, to ne znači da trebaš ići u potpunosti protiv sebe, ali povremeni izlazak iz zone udobnosti može biti veliko osvježenje u vašem intimnom životu.


8. Ponekad želi da ti budeš dominantna

Ponekad muškarac želi da žena postane "divlja" i preuzme inicijativu, a da on ne čini ništa. Postoje mnogi položaji poput kaubojke u kojima žena može uživati, a muškarac će biti očaran inicijativom, ali će i uživati u strasti koju žena osjeća.


via Giphy

9. Želi razgovarati o maštanjima

10. Želi da budeš direktna

"Reci mu kako je dobar osjećaj kad učini nešto što voliš ili ga podsjeti na tehniku koja ti uvijek stvara užitak", objašnjava seksualna terapeutkinja dr. Gloria Brame. "Ako misliš da nemate dovoljno predigre, zamoli ga da te stimulira rukom ili ustima, objasni mu da ti je to potrebno", kaže dalje. 

Muškarci se često ustručavaju razgovarati o svojim maštanjima jer ih to čini ranjivima. Ako se žene izruguje ili podcjenjuje to može biti ponižavajuće za njega. Dakle, vrlo je važno razgovarati o toj temi bez predrasuda što će svakako poboljšati vaš odnos i pomoći vam da ostvarite bolju intimnu vezu. Za ostvarenje seksualne fantazije, najbolje je prethodno razgovarati o detaljima, uspostaviti povjerenje, a zatim ćete stvoriti siguran prostor za praksu.via Giphy

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.