Tri varijacije popularne poze

Standardna, obrnuta ili klečeća: U pozi amazonka uživat ćete oboje

Poza amazonka vrlo je zabavna i ugodna za oba partnera, a postoje tri njezine varijacije koje možeš isprobati i tako začiniti seksualni život

pexels-pixabay-326582.jpg
Foto: Pexels

Bez obzira na to koliko je tvoj seksualni život ugodan i dobar za tebe i tvog partnera, uvijek postoji način da ga učiniš malo zabavnijim i malo začiniš stvari. To će itekako pogodovati vašoj vezi - istraživanje iz 2016. pokazalo je da su se ljudi u duljim vezama koji su isprobali nove poze u krevetu osjećali jednako seksualno zadovoljnima kao i tijekom prvih šest mjeseci.

Image
Na krilima strasti

Poza leptira - položaj iz Kama sutre zbog kojeg ćete oboje 'poletjeti'

A jedna zabavna poza koju ti i tvoj partner možete isprobati je takozvana amazonka. Izgleda kao obrnuta misionarska poza, a karakterizira ju penetracija osobe koja opsjeda svog partnera, koji ju zatim penetrira. Ova poza može biti fantastičan dodatak vašem seksualnom životu jer je vrlo ugodna za oba partnera, kada pronađete pravi tempo.

Osim toga, brojni stručnjaci se slažu da je ova poza odličan izbor jer omogućuje stimulaciju klitorisa, bilo rukom ili pomoću seksualne igračke. Osim toga, omogućuje osobi koju se penetrira kontrolu nad kutom i dubinom penetracije, kao i kontakt očima, što povećava seksualnu intimnost i produbljuje povezanost između partnera.

shimmer fallback

Ako ti i tvoj partner želite isprobati nove stvari u spavaćoj sobi, amazonska poza dolazi u tri varijacije: standardna, obrnuta i klečeća. Najvažnije je pronaći ono što je najugodnije za tebe i tvog partnera, a u nastavku provjeri koja je idealna za tvog partnera i tebe.

Standardna amazonka

Standardna amazonka daje osobi koja je gore kontrolu nad dubinom i brzinom penetracije, a možeš ju izvesti u nekoliko koraka. Partner koji penetrira prvo legne na leđa, a zatim koljena povuče prema prsima. Partner u kojeg se penetrira čuči okrenut prema partneru koji mu je između nogu. Partner u kojeg se penetrira se zatim u čučećem položaju namjesti iznad partnera tako da ga može penetrirati i drži se za njegove noge za bolju ravnotežu.

shimmer fallback

Obrnuta amazonka

Ova varijacija omogućuje osobi u koju se penetrira da se odmori na svom partneru, a odlična je i za analni seks. Partner koji penetrira ponovno legne na leđa i koljena povuče prema prsima, a partner u kojeg se penetrira kleči, leđima okrenut od partnera koji penetrira, između njegovih nogu. Partner u kojeg se penetrira stavlja svoja stopala ili potkoljenice na obje strane bokova partnera koji leži, a penetracija se odvija u klečećem položaju.

shimmer fallback

Klečeća amazonka

Ako osoba u koju se penetrira želi predahnuti ili preskočiti čučanje, klečeća amazonka je savršen izbor. U ovoj pozi, partner koji penetrira zauzima klasičnu pozu na leđima s koljenima prema prsima, a osoba u koju se penetrira zauzima standardnu amazonsku poziciju, ali se spušta u klečeći, a ne u čučeći položaj.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.