Želiš mu se vratiti?

Kada vezi dati drugu priliku? Stručnjaci kažu samo u ova 3 slučaja

Podgrijana juha nije dobra, kaže izreka u kojoj se misli na to da se ne treba vraćati bivšim ljubavima. No postoje juhe koje vrijedi još jednom zakuhati...

pexels-cottonbro-studio-10071543.jpg
Foto: Pexels

Bez obzira na to koliko se devastirano osjećaš kad veza završi, najlošija ideja je pokušati je obnoviti iako to vjerojatno želiš više od svega. "Ako je veza prekinuta, prekinuta je s razlogom", kaže Matt Lundquist, socijalni radnik i terapeut za parove u New Yorku za portal Women's Health. U velikoj većini slučajeva bivši partneri se ponovno vraćaju jedno drugome, s vjerom da će iduća runda biti bolja i trajati zauvijek, no nije tako.

Image
U redu je i kad nije po redu

Kad ne ide po planu: Celebritiji koji su dobili djecu nakon što su prekinuli ili se razveli

shimmer fallback

Istina, ima onih koji u tome uspiju, poput princa Williama i Kate Middleton, no puno je i onih veza koje nalikuju sapunici Kourtney i Scotta, a tko bi to poželio sebi? Lundquist kaže da je prvo potrebno hladne glave promotriti zašto ste prekinuli vezu. Kada vam oboma to bude jasno, možete razmišljati o tome može li idući put biti drugačije. Kako bismo ti pomogli da doneseš najbolju odluku za sebe, a time i za njega, u nastavku otkrivamo tri situacije u kojima je dobra ideja da vas dvoje pokušate još jednom. Vrijeme je za duboku i iskrenu rekapitulaciju vašeg odnosa.

Oboje ste se promijenili

Kao što smo rekle, izuzetno je bitno hladne glave promotriti svoju propalu vezu, napraviti svojevrsnu inventuru i biti brutalno iskrena prema sebi i prema njemu. Ako oboje niste u stanju definirati što je bilo dobro u odnosu, a što loše te shvatiti zbog čega ste prekinuli, nema smisla obnavljati odnos jer ćete napraviti opet iste pogreške, samo je pitanje vremena, kad će se to dogoditi. Drugim riječima, kaže Lundquist: "Ako nije došlo do prosvjetljenja s obje strane, sigurno ćete opet završiti na isti način". Ako vas je prekid promijenio i pomogao vam da se razvijete kao osobe te ako znate što želite od vaše veze, druga prilika uopće nije loša ideja.

shimmer fallback

Situacija se promijenila

Ako bi se vaš prekid mogao opisati rečenicom "jednostavno nije bilo pravo vrijeme za nas", moglo bi se isplatiti ponovno pokušati vezu, u slučaju da se okolnosti promjene, kaže Lundquist. Veze često završavaju zbog vanjskih čimbenika poput udaljenosti, posla te brojnih obveza i situacija koje se u određenom trenutku čine nerješive. Ako se situacija promijeni po bilo kojem od ovih pitanja, a koja su bila razlog da prekinete, vrijedi pokušati ponovno. No bitno je da budete oboje sigurni da su se stvari zaista promijenile, naglašava terapeut.

shimmer fallback

Ti si se promijenila

Ako si vezu prekinula jer si osjećala unutarnji nemir i činilo ti se da imaš u sebi emotivni nered, osjećaje koje trebaš definirati, možda i neke stvari iz prošlosti koje sa sobom trebaš riješiti i to si u međuvremenu učinila te se sada osjećaš spremnom za vezu i želiš istu pokušati s bivšim partnerom, sada je vrijeme da to učiniš. Naravno, ukoliko i on to još uvijek želi. Bitno je prvo raščistiti sa sobom pa čista srca i mirne glave ući u novi(stari) ljubavni odnos.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.