Isto razmišljanje

5 pitanja oko kojih se ON i ti morate složiti da bi veza potrajala

Od pitanja monogamije pa sve do braka i djece, na ova si pitanja svaki par mora dati odgovor kako bi vidjeli ima li veza dugoročni potencijal

veza-brak.jpg
Foto: Pexels

Svi odnosi zahtijevaju neke pregovore, a posebno kada je riječ o romantičnim odnosima. No, postoje određena ključna pitanja oko kojih se obje osobe u vezi moraju složiti kako bi bile sigurne da su na istoj stranici. To su problemi koji, kada jedna osoba odustane od svoje želje ili potrebe, vrlo često rezultiraju dugotrajnom i iscrpljujućom ogorčenošću.

Image
Zelene zastavice

Rani znakovi koji pokazuju da veza ima svijetlu budućnost

Ako si u vezi s nekim tko te tjera na jedno od ovih pet pitanja, možda bi trebala preispitati vaš odnos. Kompromitiranje bilo kojeg od ovih pet pitanja vjerojatno će dovesti do problema i naštetiti dugovječnosti vaše veze, a da ne spominjemo tvoje vlastito povjerenje u to tko si i što najviše voliš kod sebe - a to nikada ne bi trebalo biti predmet rasprave.

U nastavku saznaj koja su to pitanja koja su vrlo važan zahtjev za svaku vezu, a koja će ti pomoći da vidiš jeste li ti i tvoj partner na istoj valnoj duljini i ima li vaša veza dugoročni potencijal.

Monogamija

Ako oba partnera ne žele isto, to nije dobar spoj. Da bi monogamna ili otvorena veza funkcionirala, obje osobe moraju biti složne i imati istu želju u pogledu razine predanosti. Razilaženje po ovom pitanju samo će dovesti do ogromne boli i sukoba i zato je to jedna od temeljnih stvari oko koje se ti i tvoj partner morate složiti.

Image
Foto: Unsplash

Brak

Ako ti je brak važan, ne bi trebala odustati od toga, bez obzira na to koliko voliš svog partnera. Ostati u vezi u kojoj moraš odustati od ove razine predanosti dovest će do ljutnje i ogorčenosti. Uvijek ćeš se osjećati kao da druga osoba dobiva što želi, ili da tebi uskraćuje nešto što istinski i duboko želiš.

Image
Foto: Unsplash

Djeca

Ako ti je važno imati dijete, ni od toga ne bi trebala odustati. Isto tako, ako znaš da ne želiš djecu, nije u redu ulaziti u ozbiljnu vezu s nekim za koga znaš da želi biti roditelj, jer bi mu u konačnici stala na put da to postigne. Također ne bi trebala vršiti pritisak, osjećati krivnju ili prisiljavati nekoga drugoga da ima dijete s tobom. Međutim, o drugom ili trećem djetetu se može pregovarati - to su odluke koje bi partneri trebali donijeti zajedno.

Image
Foto: Unsplash

Temeljne vrijednosti

Temeljne vrijednosti definiraju vrijednosti koje vode naš život i ponašanje. Ne bi trebala biti s nekim tko želi da ugroziš svoj moral i vrijednosti. Naravno, ono što cijeniš kao temeljnu vrijednost ovisi o tebi – za neke je vjerska ili politička usklađenost apsolutni uvjet, za druge vjera i glasačke navike nisu najveći odraz njihova sustava uvjerenja i druge osobine ih jasnije izražavaju. Ovo je jedna od onih stvari za koje znaš kad to vidiš - ako se netko ne slaže s tobom u dijelovima u kojima se osjećaš najčvršće, to je dobar pokazatelj da veza možda neće uspjeti.

Image
Foto: Unsplash

Karakter

Ljudi mogu poboljšati svoju komunikaciju, postati pronicljiviji i naučiti nova ponašanja, ali ne mogu promijeniti karakter. Ne možeš promijeniti nečiju prirodu. Nadovezujući se na temeljne vrijednosti, karakter je u biti lice koje osoba iznosi u svijet. Razmišljaj o vrijednostima kao o nečemu što informira tko je osoba, a onda o njihovom karakteru kao vanjskom izrazu tog identiteta.

Image
Foto: Unsplash