Možeš puno saznati

Jeste li kompatibilni? Postavi mu ova pitanja i saznaj

Potrebna su ti pitanja koja su dovoljno duboka da možeš upoznati osobu koja ti se sviđa, uspostaviti vezu i ispitati jeste li uistinu kompatibilni ili ne

par-pitanja.jpg
Foto: Pexels

Nekoliko čudnih stvari događa se kada imamo novu simpatiju i zaljubimo se preko ušiju - ne možemo zaspati, zamišljamo naše vjenčanje, čini se kao da izgubimo dar govora kad smo u njegovoj blizini, a neobavezni razgovori čine se kao nemoguća misija. Ali evo savjeta: postavljanje nekoliko stvarno, ali stvarno dobrih pitanja mogu pomoći u probijanju leda. Ipak, ne možeš postaviti bilo koje pitanje - moraš biti lukava kada tražiš informacije od svoje simpatije.

Image
Srodne duše

Pitanja koja si trebaš postaviti želiš li saznati je li on uistinu 'onaj pravi'

Potrebna su ti pitanja koja su dovoljno duboka da možeš upoznati osobu koja ti se sviđa, uspostaviti vezu ili testirati vode kako bi vidjela jeste li kompatibilni ili ne, za Cosmopolitan objašnjava Carmel Jones, trenerica za odnose i stručnjakinja za seks. A kako bi bila što spremnija za vaš prvi, drugi ili treći spoj, evo nekoliko najboljih i najsočnijih pitanja koja mu možeš postaviti.

"Da novac nije problem, što bi radio u životu?"

Ovo pitanje gradi znatiželju i istraživanje, zbog čega licencirana bračna i obiteljska terapeutkinja Payal Patel voli ovo pitanje. Obrati pažnju na to što bi osoba koja ti se sviđa voljela raditi da nema financijska ograničenja, što može ukazivati na to što cijeni i kako istinski uživa u provođenju slobodnog vremena.

Image
Foto: Giphy

"Koje je jedno pravilo koje voliš kršiti?"

"Kršenje pravila je seksi i tabu, ali postoji granica", kaže psihologinja Kassandra Heap. Možda mu se sviđa prebrzo voziti na putu kući s posla ili nešto drugo, što ne samo da ti daje pogled na to gdje se nalazi njegov moralni kompas, već će ti također pomoći da utvrdiš je li on u skladu s tvojim.

"Koje je mjesto na koje moraš otputovati prije nego umreš?"

Mnogi ljudi rastu individualno putujući i učeći o različitim kulturama, kaže Patel, zbog čega je otkrivanje je li tvoja simpatija više istraživački ili kućni tip prilično važno. Očito, ako voliš putovati, htjet ćeš znati dijeli li on tvoju ljubav prema avanturi, a velika je vjerojatnost da ako cijeni putovanja, to pokazuje da želi izaći izvan svoje zone udobnosti i uživati s tobom na drugom kraju svijeta.

Image
Foto: Giphy

"Čemu se stvarno veseliš?"

Postavljanje nekih pitanja koja su pozitivno uokvirena može stvoriti opušteniji i ugodniji razgovor, kaže Heap. "Biti na udaru previše ozbiljnih i intenzivnih pitanja može se činiti kao intervju", objašnjava ona. "Olakšaj razgovor s nekoliko ovakvih pitanja kako bi stvorila ugodnu atmosferu između sebe i muškarca koji ti se sviđa."

"Koji je najgori spoj na kojem si ikada bio?"

Ako želiš razotkriti neke crvene zastavice, Heap kaže da je raspitivanje o lošim spojevima dobro mjesto za početak. "Ovo je pitanje obavezno jer ti daje predodžbu o tome što netko smatra karakteristikama lošeg spoja i neidealnog partnera", objašnjava ona. "Također ti govori što ta osoba misli da je dobar spoj."

Image
Foto: Giphy

"Voliš li više velike zabave ili manje grupe ljudi?"

Utvrditi je li on introvert ili ekstrovert može olakšati procjenu vaše potencijalne kompatibilnosti. Ako apsolutno moraš izlaziti pet noći tjedno, a on ne izlazi iz kuće osim ako na to nije prisiljen, to možda i neće biti sjajan spoj. Biti u stanju procijeniti kako se snalazi u raznim društvenim situacijama znači da ih možeš učiniti ugodnijima u budućnosti. Ako znaš da je sramežljiv, možda nije najbolje da mu javno izjavljuješ ljubav pred svim svojim zajedničkim prijateljima, ali ako nije sramežljiv, to možeš učiniti.

"Koje je jedno pravilo po kojem živiš?"

Kroz ovo pitanje dobit ćeš osjećaj što tvoja simpatija najviše cijeni u životu i što smatra važnim životnim lekcijama. Je li to uvijek biti ljubazan prema drugima? Ili to da nikad ne čini ništa loše? Ovdje nema pogrešnih odgovora, a pitanje je vrlo zanimljivo.

Image
Foto: Giphy

"Koji je tvoj najveći strah?"

Odgovor bi mogao biti bilo što, od pauka i smrti, do visina i duhova. Ovo pitanje daje vam prostora da se povežete oko nečega, čak i ako se ne bojite iste stvari, jer tajne i strahovi jačaju veze među ljudima.

"Kada je bila tvoja posljednja veza?"

Nakon "zagrijavanja" možeš krenuti malo dalje i saznati više o njegovoj zadnjoj vezi, zašto je završila i još mnogo toga. Ovo pitanje je zlatni rudnik, kaže bračna terapeutkinja Shelly Kessinger za Cosmopolitan, jer ti može pomoći da shvatiš tko je ta osoba i kako funkcionira u odnosima. Ne samo da će ti reći koliko je vremena prošlo od posljednje veze, već će to također pomoći da odgovori na sljedeća dva pitanja koja postaju sve teža, a nisu tako jednostavna za odgovoriti.

Image
Foto: Giphy

"Zašto je završila?"

Ovim pitanjem možeš steći uvid u sve, poput toga je li ta osoba dovoljno samosvjesna da primjećuje obrasce u svojim odnosima, ili svoju bivšu naziva "ludom", što je velika crvena zastavica. Kroz ovo pitanje možeš dobiti osjećaj njegove perspektive i vidjeti kako govori o tome. "Čini li se da je i dalje ljut? Ogorčen? Iznerviran? Ili osjeća olakšanje? Ovo može biti od pomoći da vidiš koliko je emocionalno dostupan", dodaje Kessinger.

"Misliš li da si prebolio svoju bivšu?"

Postavi ovo pitanje da vidiš je li on uistinu spreman za vezu. "Očigledan odgovor je 'Da, prebolio sam bivšu', ali postoji prilika za samorefleksiju, samosvijest", kaže Kessinger. Ovo mu pitanje daje prostor da ti prenese svoje osjećaje, a ovdje je ključno slušati gorčinu, ogorčenost i ljutnju kada odgovara na pitanje, kaže Kessinger. "Način na koji odgovara jednako je važan kao i ono što zapravo govori."

Image
Foto: Giphy

"Želiš li sada biti u vezi?"

Većina pitanja koja ćeš željeti postaviti svojoj simpatiji nisu "da ili ne" pitanja, ali ovo je jedna iznimka. Tvoje je vrijeme dragocjeno i ako ti kaže ne, možda bi željela ponovno procijeniti je li vrijedan tog vremena ili ne. Ako tražiš lakši način da to uključiš u razgovor, pokušaj reći kako si jednostavno iscrpljena od spojeva i razmišljaš o odmoru od svega. Zatim možeš prijeći na pitanje: "A ti, želiš li izlaziti ili tražiš nešto ozbiljnije?"