Srodne duše

Pitanja koja si trebaš postaviti želiš li saznati je li on uistinu 'onaj pravi'

Na početku veze teško je odmah prepoznati je li netko za nas idealan partner, no odgovori na ovih sedam pitanja mogli bi ti pomoći da shvatiš je li on taj

oziel-gomez-L8-0SAy-aoQ-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Zbog pogrešnih prosudbi često završavamo u vezama s pogrešnim partnerima. Svatko je barem jednom u životu imao slomljeno srce radi pogrešne prosudbe, a čini se kako je ponekad uistinu teško shvatiti je li netko dobar za nas ili ne.

Image
Gospodin savršeni

Za muškarce s ovih 10 kvaliteta kažu da su najbolji partneri

Ako si tek počela izlaziti s frajerom i on ti se uistinu sviđa, no ne znaš kako dokučiti je li on uistinu onaj pravi, postoje neki znakovi i načini kako to prepoznati. Prema mišljenju stručnjaka za odnose, svatko bi si na početku veze trebao postaviti nekoliko važnih pitanja jer će nam to pomoći da shvatimo je li neka osoba za nas idealan partner.

Odgovori na ovih 7 pitanja koja ti donosimo u nastavku sigurno će ti pomoći da shvatiš je li on 'onaj pravi'.

Kako se osjećaš kada ste zajedno?

Ako se uz tu osobu uvijek osjećaš dobro i sigurno, to je svakako pozitivan znak. Istraživanja su pokazala kako je ženama upravo osjećaj sigurnosti jedna od najvažnijih emocija kada je riječ o odabiru idealnog partnera. Osim sigurnosti, vrlo je važno i da ti u njegovom društvu bude zabavno, a između vas bi trebala postojati i mentalna, odnosno intelektualna povezanost.

shimmer fallback

Prihvaća li te sa svim manama i nedostacima?

Nitko nije savršen, no na početku veze sve nam se čini idealno pa tako volimo idealizirati i svoje simpatije – osobu u koju smo se zaljubili. Ako si primijetila da te tvoj partner prihvaća onakvu kakvu jesi, svjestan je tvojih nedostataka i unatoč tome te voli, to je dobar znak.

shimmer fallback

Da li te nasmijava?

Namjeravaš li s nekim provesti ostatak života, zasigurno ti je važno da ta osoba bude zabavna. Žene vole muškarce koji ih nasmijavaju i u čijem se društvu osjećaju ugodno. Dakako, vrijedi i obrnuto – da i ti budeš zabavna njemu i da se dobro provodite uvijek kad ste skupa. Smisao za humor vrlo je poželjna osobina kod oba spola, no važno je da razumijete jedno drugo u tom svom humoru. Istraživanja su pokazala kako trenuci smijeha i radosti doprinose borbi protiv starenja, ali i štite od stresa i brojnih bolesti.

shimmer fallback

Voliš li s njim provoditi vrijeme?

Ako se ne osjećaš ugodno u njegovom društvu, onda nešto ne valja. Nešto trebaš promijeniti ili pak jednostavno krenuti dalje. U idealnoj situaciji, u svakom ćeš trenutku jedva čekati da ga vidiš i žudjet ćeš za njegovom blizinom, barem na početku veze.

shimmer fallback

Da li je spreman biti uz tebe u teškim trenucima?

Da li te podržava u svemu što radiš? Je li spreman biti uz tebe i u onim najtežim trenucima i ponuditi ti rame za plakanje? U zdravom i kvalitetnom odnosu partneri su ujedno i najbolji prijatelji i podržavaju jedno drugo u dobrim i u lošim trenucima. Ako s njim možeš podijeliti svoje najdublje emocije, tajne i strahove, bez straha od prosuđivanja, to je svakako jako dobar znak!

shimmer fallback

Jesu li vaše životne vrijednosti i ciljevi usklađeni?

Osoba s kojom planiraš provesti život trebala bi imati jednake ili barem slične poglede i životne vrijednosti s tobom. Ako su razlike između partnera prevelike, to može stvoriti probleme u odnosu te u konačnici dovesti do razvoda. Vrijednosti mogu uključivati stvari kao što su iskrenost, integritet, duhovne vrijednost i velikodušnost. To je nešto o čemu svakako trebaš razgovarati sa svojim partnerom na početku veze. Da bi odnos bio sretan, temeljne vrijednosti osoba koje su u vezi ili braku trebale bi biti usklađene.

shimmer fallback

Možeš li zamisliti svoju budućnost s njim?

Posljednje i izuzetno važno pitanje koje bi si svakako trebala postaviti je sljedeće: da li uopće možeš zamisliti svoju budućnost s tim čovjekom? Želiš li s njim provesti ostatak života? Ako se dvoumiš, možda on nije idealna osoba za tebe. Ako pak si sigurna u svoju odluku i ne možeš zamisliti svoj život bez njega te volite i cijenite jedno drugo, onda je to definitivno znak da je on 'onaj pravi'.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.