Ljubav bez ograničenja

Bezuvjetna ljubav: Pet znakova da te ON voli baš takvu kakva jesi

Što je to bezuvjetna ljubav i kako znati da te partner voli bez ograničenja? Saznaj u nastavku

bezuvjetna-ljubav.jpg
Foto: Unsplash

Prije nego što osoba može dati ili izraziti svoju "bezuvjetnu ljubav" nekome, važno je da razumije različita značenja svake od ove dvije riječi. Što je zapravo bezuvjetna ljubav? Dok riječ "bezuvjetno" znači biti bez uvjeta i ograničenja, potpun i apsolutan, i dati nešto slobodno i bez rezerve, riječ "ljubav" za svakoga znači nešto drugačije. Ljubav je niz različitih osjećaja, emocionalnih stanja i stavova. Može se odnositi na naklonost, snažnu privlačnost ili strast, a može značiti i osjećaj jake privrženosti nekome.

Image
Ljubav je čudo

Kad srce kaže DA: predivne, znanstveno dokazane činjenica o ljubavi

Za neke je ljubav vrlina izražena kao ljubaznost, suosjećanje i privrženost. Za druge, to je nesebična i dobronamjerna briga za osobu do koje nam je stalo. Bezuvjetna ljubav, stoga, je naklonost i strast prema drugoj osobi, bez ikakvih uvjeta i ograničenja. I bez obzira na to kako je definirali, bezuvjetna ljubav je temelj za održavanje dugotrajne veze. A kako primijetiti da te on bezuvjetno voli? Saznaj u nastavku.

Voljeti bez ograničenja

Čista ljubav je sloboda, a voljeti bez uvjeta i ograničenja je ljubav kojoj svi mi težimo. To je sloboda za dvoje ljudi da budu ono što jesu, bez da jedna osoba mora kontrolirati drugu kako bi zadovoljila svoje potrebe. Bezuvjetna ljubav je autentična i održiva te omogućuje svakoj osobi da ima svoj prostor - da iskusi, stvara i raste - kako sama za sebe, tako i sa svojim partnerom.

Image
Foto: Unsplash

Slobodno davanje i primanje ljubavi

Ljubav je više od osjećaja ili emocija, to je svjesno djelovanje i spremnost da se pruži potpora, privrženost i divljenje. Kada daješ ljubav, onda je zauzvrat i primaš. S obzirom na to, odnosi su "radno partnerstvo" i kao takvi zahtijevaju zdrave granice kako nitko ne bi bio iskorištavan ili zlostavljan. Za primatelja bezuvjetne ljubavi važno je da se osjeća kao da zaslužuje tu ljubav. Ovo je bezuvjetna ljubav prema sebi, a kada bezuvjetno voliš sebe, lakše možeš davati ljubav i primati je od drugoga.

Image
Foto: Unsplash

Bez osuđivanja

Osuđivanje nekoga je uskraćivanje ljubavi, a to znači da je ljubav uvjetovana. Kada osuđujemo drugu osobu, ne prihvaćamo ju onakvom kakva jest, a to je bit svake veze i bezuvjetne ljubavi - da osobu s kojom jesmo prihvaćamo sa svim njezinim vrlinama i manama. Tek onda možemo reći da nekoga bezuvjetno volimo.

Image
Foto: Unsplash

Izrazi ljubavi i privrženosti

Navika i praksa svakodnevnog izražavanja ljubavi prema sebi, ali i prema drugima, posebno prema voljenoj osobi, vrlo je važna kako bi partneru pokazali da ga bezuvjetno volimo. Važno je biti kreativan, spontan, sretan i zahvalan te širiti ljubav oko sebe. Čak i neke jednostavne stvari poput izražavanja zahvalnosti i uvažavanja drugih su čin bezuvjetne ljubavi.

Image
Foto: Unsplash

Komunikacija i pronalazak sličnosti

Sposobnost međusobnog komuniciranja, otvoreno i s poštovanjem, izraz je bezuvjetne ljubavi. Spremnost da razumijemo jedno drugoga i radimo na pronalaženju "win-win" rješenja u situacijama kada se pojavi neki problem također je bezuvjetna ljubav. Pronalaženje sličnosti unutar razlika između tebe i tvoje voljene osobe put je do bezuvjetne ljubavi.

Image
Foto: Unsplash