Probaj i online

Nikad nije kasno: Savjeti za (uspješno) online dejtanje nakon četrdesete

Dejting aplikacije nisu rezervirane samo za studentsku populaciju. Soliraš li, a istovremeno priželjkuješ partnera, ne ustručavaj se otvoriti si profil na nekoj od aplikacija. Pritom budi oprezna i imaj na umu neka pravila

profimedia-0306256486.jpg
Foto: Profimedia.hr

Prošla su vremena kad si partnera mogla upoznati isključivo na poslu, ulici ili u večernjem izlasku. Društvene mreže i dejting aplikacije označile su revoluciju u svijetu spojeva. Znamo da je dio vas sigurno skeptičan prema takvom načinu upoznavanja jer im je draže suptilno davanje telefonskog broja, a onda spoj uživo.

No, danas su pravila malo drugačija i mnogi se žale da dobri stari načini upoznavanja ne daju željeni rezultat. Samcima se često čini da im je sve teže upoznati nekog novog jer se kreću u uskom krugu ljudi i jer ih posao okupira. Uz sve to, kad zakoračiš u srednje tridesete, slabije se izlazi jer tvoje nekadašnje društvo sada ima drugačije planove. A ako si nedavno proslavila četrdeseti rođendan i misliš da su ti sve manje šanse za upoznati partnera, ne očajavaj. Aplikacije za upoznavanje u tome bi ti mogle pomoći.

Image
Novi početak

Ljubav nakon razvoda: Savjeti stručnjaka za dejtanje nakon rastave

Skeptičnost ostavi po strani jer i tako nemaš što izgubiti. Sigurno nisi jedina starija od četrdesete koja ih koristi, a nikad ne znaš na koga možeš naletjeti. Pa možda si i čula za neki par koji je sada u sretnoj vezi ili u braku baš zahvaljujući tehnologiji. Neki su već poželjeli izbrisati aplikaciju, a onda su, kao iz vedra neba, naletjeli na svog (sadašnjeg) partnera. Počeli su razgovarati, dogovorili susret i vidjeli da tu ima kemije. Kod drugih se priča nije tako brzo razvijala nego je frajer dugo čekao odgovor, bio uporan, a potom se sve posložilo.

shimmer fallback

Dakako da takva sreća ne 'pomazi' sve, no dobro je biti strpljiv, a još je važnije znati procijeniti s kakvim frajerima na dejting aplikacijama trebaš odnosno ne trebaš imati posla.

Ovaj put donosimo online dejting savjete za žene starije od četrdeset.

Upravo si u 'pravim' godinama za pronalazak partnera

Nemoj misliti da ti je 'odzvonilo' i da nemaš šanse. Itekako imaš. Možda se pitaš kako su sve žene oko tebe našle nekoga, no zapamti da je bolje solirati nego naći nekoga 'reda radi'. Nastoji biti društveno aktivna, ali se i odvaži na avanturu online dejtinga. Šanse su ti pedeset naspram pedeset, zar ne? Uostalom, iz druženja s nekim neće se nužno izroditi nešto za cijeli život, ali se možda barem zabaviš ili odvažiš na dejtove najrazličitije vrste.

Uz to, četrdesete su godine u kojima većina zna što želi i gdje se vidi, a znaš li što želiš, velike su šanse da ćeš izgraditi kvalitetan odnos. Jer nećeš pristajati na manje od toga. Prisjeti se dvadesetih: mnogi tada ne znaju što traže te se daju 'preveslati', no u četrdesetima već imaš nekog iskustva i kriterije. Upravo su zato četrdesete idealne za okretanje novog lista. No, ne budi pod pritiskom da to moraš naći preko noći. Ali zašto ne istražiti sve mogućnosti pa i online dejtanje?

shimmer fallback

Ne traži kopiju bivšeg

Spojevima bi trebala pristupati neopterećeno, no istovremeno bi trebala biti svjesna kakvi su ti tipovi i odnosi neprihvatljivi. S druge strane, poželjnio je imati kriterije, no s druge strane ne treba se ni zavaravati da će tvoj sljedeći partner biti kao 'po špranci', odnosno kao tvoj ideal-tip. Nerijetko se spoje ljude koji su rekli da nikada neće biti zajedno.

Upravo je tu zamka. Dejting aplikacije baziraju se na fizičkoj procjeni potencijalnog partnera, a to bi te moglo zavarati. Učini li ti se netko simpatičan putem poruka, daj mu priliku. Najvažnije, ne traži kopiju svog bivšeg. Ako tada nije išlo, zašto misliš da bi sada?

shimmer fallback

Budi autentična

Da bi si povećala šanse za pronalazak ljubavi na dejting aplikacijama, nemoj fotošopirati svoje fotografije. Budi autentična i nastoji se originalno potruditi oko opisa. Ako pokušaš kopirati opis koji je ondje stavila tvoja frendica ili posegneš za mudrom izrekom na engleskom, manje su ti šanse da ćeš se istaknuti – premda će i tada sigurno postojati netko tko će ti se javiti. No, staviš li u opis ono što zaista voliš i što te opisuje, to bi mogla biti polazišna točka razgovora s potencijalnim 'spojem'.  Također, budi jasna oko svojih namjera i ne gubi vrijeme na one koji iste sekunde traže tvoj broj, pozivaju te na intimno druženje ili ti jednostavno ne 'sjeda' njegov način komunikacije.

Čini li ti se da mu je slika lažna, također produži dalje. Uz to, ne opterećuj se onima koji ti iznenada prestanu odgovarati. Očito je da te držao u rezervi. Ni ti muškarcima to nemoj raditi.

shimmer fallback

Ipak, ne oslanjaj se samo na dejting aplikacije

Ostani fizički aktivna, bavi se hobijima, upiši tečaj ili si uplati putovanje. Uživaj u četrdesetima i daj priliku svakom načinu upoznavanja. Kad konačno klikneš s nekim, manje je bitno gdje ste se upoznali – samo, uvijek, a posebice u četrdesetima, treba biti jasan oko namjera. Vidiš li se u vezi s čovjekom koji ima dijete? Želiš li se ostvariti u majčinskoj ulozi ili ti to nije važno? Važno je da budeš iskrena i prema sebi i prema njemu. S druge strane, imaš li dijete iz prošle veze ili braka, ne brzaj ih upoznati s partnerom. Krene li sve u dobrom smjeru, priznaj im da se viđaš s nekim, no procijeni njihovu spremnost za taj za njih veliki korak.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.