Seksastično!

Nevjerojatne činjenice o seksu koje sigurno nisi znala

Od toga da su se vibratori nekad koristili u 'medicinske svrhe' do toga da sperma može smanjiti simptome depresije i uz to je nutritivno bogata - u nastavku provjeri neke od najvećih zanimljivosti o seksu

profimedia-0580383033.jpg
Foto: Profimedia.hr

Složit ćeš se, kod seksa je bitnija praksa od teorije, no poneki nevjerojatni podatak koji ćeš izvući iz rukava majice koju nemaš na sebi, mogao bi oduševiti tvog partnera dok nakon seksa u krevetu jedete palačinke i pričate o glupostima, rasterećeni, relaksirani i preplavljenim koktelom hormona sreće koje tijelo luči za vrijeme orgazma.

Image
Za potpuni užitak

Za početnike: Najbolje poze koje čine analni seks manje zastrašujućim

U nastavku ti donosimo šašave činjenice o seksu i odgovore na pitanja poput - zašto ne možemo piškiti tijekom seksa i zbog čega su ustvari izmišljeni vibratori? Malo teorije nikad nije na odmet, a krenut ćemo s odgovorom na ovo zadnje pitanje.

Vibratori su u početku liječili žene

Koristiš ga češće od sušila za kosu, tostera, možda čak i češće od perilice suđa? Ne spada u kategoriju bijele tehnike, no sigurne smo da je jedan od onih aparata koji ti svakodnevicu čine ljepšom.

Jesi li znala da je preteća tvog vibratora, onaj prvi koji je izumljen u 19. stoljeću, služio u 'medicinske svrhe'? Koristilo ga se kako bi žene izliječio od stanja koje se nazivalo histerija. Hysteria je grčka riječ za maternicu, a vjerovalo se da nervozu kod žena izaziva upravo kretanje maternice po njezinom tijelu. Ostali simptomi histerije bili su nervoza, ispadi, nesvjestica, ali i seksualne frustracije pa čak i erotske fantazije i vaginalni iscjedak. Naravno, muškarci nisu mogli biti histerični, khm.

Ovaj "mentalni poremećaj" liječio se tušem, masažom genitalija i zdjelice posebnim pomagalom izrađenim upravo u te svrhe - vibratorom. Iz današnje perspektive gledano, kvalitetan orgazam bio je sve što je trebalo ženama da se riješe histerije.

Image
Foto: Unsplash

Spermij

U žličici ejakulata prosječnog, zdravog muškarca ima 300 milijuna spermija. Od svih tih plivača samo će jedan oploditi jajnu stanicu… Jesi li znala da spermij u ženskome tijelu može živjeti čak sedam dana? Vagina i cerviks pružit će ovom malom putniku namjerniku gostoprimstvo i sve hranjive tvari koje su mu potrebne da preživi i dođe do cilja.

Image
Foto: Pexels

Prva stvar koju činimo nakon seksa

Ne, nije maženje i gugutanje. Prva stvar koju ljudi čine nakon seksualnog odnosa je skrolanje po društvenim mrežama, pokazalo je istraživanje provedeno od strane portala Retrevo.com. Na sreću, ne čine to svi, već njih 36 posto u dobnoj skupini do 35 godina. Zanimljiv podatak, zar ne?

Image
Foto: Pexels

Tko se više seksa?

Je li i ti misliš da muškarci imaju aktivniji ljubavni život od žena? Ako je odgovor potvrdan, u krivu si. Prema istraživanju portala Men's Fitness, žene se za 17 posto više seksaju od prosječnih muškaraca. Bravo, cure!

Image
Foto: Pexels

Čiji je orgazam dulji i za koliko?

Kada je riječ o svršavanju, ženama treba dulje da dosegnu vrhunac, ali dulje se i zadržavaju na njemu. Prosječni ženski orgazam traje 20 sekundi, što je čak 15 sekundi duže od muškog koji prođe dok si rekla - seks!

A jesi li znala da orgazam dobro djeluje na zdravlje? Jača imunitet pa te time štiti od brojnih bolesti, ali i dubinski opušta, što znači da te rasterećuje nakupljenog stresa. Ne potičemo na promiskuitet. Štoviše, kvalitetan orgazam može biti i tvojih ruku djelo.

Image

'Sexercise'

Od engleske riječi za vježbanje - exercise, nastao je termin sexercise, a označava seks kojim trošiš kalorije i jačaš mišiće kao u teretani ili na traci za trčanje. S pola sata žestokog seksa sagorjet ćeš 200 kalorija. Postoji li bolji trening od onog u kojem uživaš?

Image

Sperma je antidepresiv i vrlo je hranjiva

Studija provedena na 293 studentice Sveučilišta New York u Albanyju pokazala je da izlaganje sjemenoj tekućini može smanjiti simptome depresije, prenosi portal She Knows. Osim toga, sperma je i nutritivno bogata - jedna čajna žličica ejakulata sadrži preko visoku razinu proteina i nekoliko korisnih vitamina i minerala uključujući vitamin C, kalcij, limunsku kiselinu, fruktozu, mliječnu kiselinu, magnezij, dušik, fosfor, kalij, natrij, vitamin B12 i cink.

Image
Foto: Pexels

Mozak reagira na seks na nevjerojatne načine

Znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers promatrali su uz pomoć magnetne rezonance mozak kako bi otkrili što se točno u njemu događa dok smo uzbuđeni. Otkrili su da se različite regije mozga aktiviraju kao odgovor na stimulaciju vagine, grlića maternice, klitorisa i bradavica. I za kraj, no nikako manje bitno - odgovor na prvo pitanje koje smo postavile - zašto tijekom seksa ne možemo mokriti? Zato što se u tim trenucima oslobađaju hormoni koji nas u tome sprječavaju.

Image
Foto: Pexels