Seks analiza

Ne viri pod tuđe plahte: Ovo su znakovi da imate odličan seksualni život

Za svakoga je zadovoljstvo na seksualnom polju nešto drugo pa je najgore što možeš učiniti - uspoređivati se s drugima

profimedia-0282381324.jpg
Foto: Profimedia.hr

Što je za tebe zadovoljavajući seksualni život? Ovo uopće nije nevažno definirati jer ako znaš čemu težiš, to ćeš lakše postići. No, s obzirom da je riječ o području koje je vrlo individualno, ne postoje parametri koje treba zadovoljiti niti se seks može ocijeniti matematički.

Image
Strastvene noći

Seksi snovi: Što znači ako sanjaš bivšeg ili varaš partnera?

Za svakoga je zadovoljstvo na seksualnom polju nešto drugo pa je najgore što možeš učiniti - viriti pod tuđe plahte i uspoređivati se s drugima. To ne vodi nigdje - osim u frustraciju. Prije svega zbog toga što nikada ne možeš biti sigurna govore li ti drugi istinu ili se samo malo hvale, a i ljudi imaju različite apetite i različite želje.

shimmer fallback

Na koncu se sve svodi na to da prakticiraš seks u kojem uživaš i da se tvoji apetiti poklapaju s apetitima tvog partnera. No, kao što smo rekle, ne bi bilo loše razmisliti o tome koliko si zadovoljna svojim seksom, kako bi isti mogla poboljšati jer zaslužuješ najbolje. U nastavku ti donosimo sedam znakova zadovoljavajućeg seksualnog života pa ako se možeš poistovjetiti s većinom, ti i on ste sretnici.

Seks je zabavna i pozitivna stvar u tvom životu

Ako se seksaš, znači da to voliš. Seks te vodi u dobro raspoloženje, za tebe on nije obveza niti nešto čega se sramiš, nešto što treba izbjegavati. Smatraš da je seks ugodna, pozitivna i vrijedna aktivnost u tvom životu u koju se upuštaš sa svojim partnerom kada god poželiš.

shimmer fallback

Osjećaš da ste kompatibilni u seksu

Ovo se osobito odnosi na one koji su u dugim vezama. Ako osjećate da imate iste potrebe i želje, uvjerenja i stav prema seksu, onda ste na dobrome putu. Ovo može uključivati i to koliko često želite seks, što vas uzbuđuje, koliko je svakome od vas važan seks i je li ga u podjednakoj mjeri inicirate.

shimmer fallback

Možete otvoreno razgovarati o seksu

Dobar seks u najvećoj mjeri ovisi o dobroj komunikaciji i podrazumijeva da vas dvoje možete razgovarati otvoreno o tome što vas uzbuđuje, a što ne, te o ostalim stvarima vezanim uz ovu domenu života. Pritom ni jedno od vas ne bi trebalo zauzimati obrambeni stav i osjećati se ugroženo.

shimmer fallback

Zadovoljna si svojim orgazmima


Orgazam nije presudan za dobar seks i ne treba inzistirati na njemu. Seks je puno više od vrhunca na kraju spolnog odnosa, no ipak ne treba ga ni zanemarivati. Ukoliko si zadovoljna svojim orgazmima - intenzitetom, načinom na koji ga postižeš, vremenom koje ti treba da ga doživiš i učestalošću, možeš slobodno konstatirati da imaš zadovoljavajući seksualni život.

shimmer fallback

Brineš o svome tijelu

S obzirom da je seks tjelesna stvar, bitno je da se u svom tijelu osjećaš dobro i da ga poznaješ, znaš što za njega funkcionira. Ukoliko nemaš nekih velikih problema po pitanju tjelesnosti - boli tijekom odnosa, problema s uzbuđivanjem i općenito seksom, tvoj je seksualni život zadovoljavajuć.

shimmer fallback

Možeš se skroz uživjeti u seks

Kada si u seksualnom činu, onda si posve unutra. Ne misliš ni na što drugo, nego se prepuštaš užicima. Možeš se potpuno usredotočiti na svoje tijelo, senzacije koje pritom doživljavaš i povezati s partnerom na tjelesnoj i emotivnoj razini. Potpuno se prepustiti.

shimmer fallback

Imaš seksualno samopouzdanje

Kad znaš - znaš. Ponekad je stvar toliko jednostavna. S potpunom sigurnošću možeš reći da si zadovoljna svojim seksualnim životom i da se pod plahtama osjećaš kao riba u moru. Ukoliko kod tebe ovako stoje stvari, ne trebaš uopće razmatrati točke koje smo prethodno naveli niti išta mijenjati, već je tvoje da uživaš u seksu. Kao i dosad. Znaš kako se kaže - ne mijenjaj konja koji pobjeđuje.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.