Čitaj ga kao otvorenu knjigu

Muški govor tijela: što ti ON podsvjesno poručuje?

Znaš li da, ako znaš čitati ovaj tajnoviti 'jezik', možeš odmah dobiti odgovor na pitanje jesi li mu privlačna - čak i prije no što je izgovori prvu riječ

profimedia-0342134533.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Bez obzira na to je li riječ o tvom zgodnom susjedu, bratovom prijatelju koji ima tako sladak osmijeh ili novom kolegi koji ti je zapeo za oko, vjerojatno postoje situacije u kojima si poželjela da možeš čitati njegove misli - i odmah saznati imaš li šanse kod tog sexy tipa ili samo gubiš vrijeme. Važno je znati dobro slušati - ali i gledati jer govor tijela jednako je bitan kao verbalna komunikacija. No, dok su riječi obično izravne i jasne, ovaj 'jezik' koji uključuje geste, držanje tijela i mimiku lica suptilniji je i najčešće se događa na nesvjesnoj razini.

Image
Ljubav u slijepoj ulici

Samo u prolazu: znakovi da ON baš i ne misli ozbiljno

Zanimljivo je to što tim nesvjesnim govorom tijela zapravo uvijek 'govorimo' istinu' - pa može čak biti i u proturječnosti s onim što izlazi iz naših usta. Neke geste u svim kulturama imaju jednako značenje i izvest ćemo ih s namjerom da nas sugovornik bolje razumije ili da naglasimo ono što želimo poručiti verbalno - kao što je na primjer okretanje očima ili križanje ruku na prsima.

shimmer fallback

No, postoji dakle tajnoviti govor tijela koji nije lako 'prevesti' na prvu, onaj koji se događa nenamjerno - a kojim sugovorniku šaljemo dublje poruke. Želiš znati sviđaš li mu se? Ako primijetiš ove signale, možeš biti sigurna da on već mašta o vašem prvom poljupcu:

Odaju ga oči

Ako si primijetila da te duže gleda u oči no što je uobičajeno, to je sasvim siguran znak privlačnosti. Također, ako se trudi što češće uhvatiti tvoj pogled i imaš osjećaj kao da ti želi 'vidjeti dušu', ovo jasno ukazuje na to da bi te on vrlo rado bolje upoznao. Odaje ga i to ako si ga ulovila kako te odmjerava dok misli da ne gledaš - ovo upućuje na to da mu se itekako sviđa ono što vidi. No, postoji i iznimka, a to su jako sramežljivi muškarci kojima će pogled u tvoje oči biti jednostavno neizdrživ - pa će brzo skrenuti pogled ili pogledati u pod.

shimmer fallback

Ruka u kosi

Ako rukom često prolazi kroz kosu dok razgovarate ili si primijetila da popravlja frizuru prije no što ti je prišao, ovo je jasni pokazatelj da se želi predstaviti u najboljem svjetlu. Isto tako, ako si ga uhvatila kako usput provjerava svoj odraz u staklu ili zrcalu, ovo odaje da te nastoji zavesti i važno mu je da ti se svidi.

shimmer fallback

'Iskrivljen' smiješak

To je onaj slatki smiješak pri kojem se podiže jedan kut usana kakav si sigurno mnogo puta vidjela u romantičnim komedijama - ne i bez razloga, ovaj šarmantni topli osmjeh na podsvjesnoj razini sugovornici poručuje da je muškarac samouvjeren, ali i bezopasan te pristupačan.

shimmer fallback

Način na koji sjedi

Istraživanja pokazuju da je način na koji muškarac sjedi dok je u tvom prisustvu također vrlo znakovit. Ako ON sjedi tako da je tijelom nagnut prema tebi i ako su mu stopala okrenuta u tvom smjeru, ovo je općenito vrlo dobar znak.

shimmer fallback

Kopira te

Ovo nesvjesno ponašanje nije rezervirano samo za muškarce - kad nam se netko sviđa počet ćemo kopirati njegove ili njezine pokrete kako bismo bili što sličniji toj osobi. Zato obrati na to pažnju, ako vidiš da te oponaša gotovo kao da stojiš pred ogledalom, ovo znači da si itekako privukla njegovu pažnju.

shimmer fallback

Zadirkuje te

Vratimo se u školske klupe: ako te neki dječak u razredu ikad zezao pa su ti odrasli rekli da je to zato što mu se sviđaš, znaj da u tome ima istine - na taj blesavi način dječaci pokušavaju privući našu pažnju. Neizrečena privlačnost može stvoriti mnogo tenzije pa će poneki muškarac pribjeći ovoj 'osnovnoškolskoj tehnici' kako bi izrazio svoje osjećaje. Sve dok njegovi komentari nisu uvredljivi ili zločesti, ovo može biti sladak način flertovanja.

shimmer fallback

Tračak ljubomore

Ovakvo ponašanje izvire iz naše primitivne prirode - naime, muškarac kojemu je seksualno privlačna neka žena pokušat će 'potući' svoju konkurenciju, odnosno nekako umanjiti druge muškarce u njezinoj blizini i dati joj do znanja da je on glavna premija. Što se tvog potencijalnog frajera tiče, ovo će se možda očitovati u tome da će se u uredu na glas hvaliti svojim postignućima, u tvojem će prisustvu dizati teške kutije kao da su od papira ili će kroz šalu 'spuštati' svoje prijatelje i kolege kako bi pokazao svoju dominaciju - i impresionirao te.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.