Ljubavni razgovori

Muškarci, oprez! 4 stvari koje se nikada ne smiju reći ženi u krevetu

Seks je uzbudljiv dio života svakog para, ali da bi strast ostala snažna važno je paziti što se govori tijekom i poslije seksa. A muškarci također trebaju biti oprezni jer je srce svake žene posebno osjetljivo na riječi voljenog muškarca

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Pexels

Ljubav je divna, ali ponekad može biti i prava zbrka posebno kada je u pitanju seks. No da bi oboje, muškarac i žena, bili zadovoljni važno je razgovarati o svim temama, ali bitno je i kako se komunicira. Seks može biti jako osjetljiva teme jer se ipak radi o najintimnijem dijelu života u kojem ljubavnici potpuno otkrivaju sebe. Važno je to učiniti na način koji neće povrijediti. "Kada se razgovara o osjetljivim temama važno je paziti na rječnik. To će pomoći da se partner osjeća dobro", objasnila je seksualna terapeutkinja dr. Arlene Goldman za australski Menshealth.

Image
Imate li ih i vi?

Tajne iz spavaće sobe: Šest seksualnih navika koje imaju najsretniji parovi

Nedavna studija objavljena u Journal of Couple & Relationship Therapy otkrila je da je komunikacija najvažniji faktor u uspješnoj vezi, čak važniji od samog seksa. Zato je važno dobro promisliti prije nego što se počne razgovarati o važnim temama, kako poslije ne bi bilo negativnih osjećaja. Žene vrlo često promišljaju kako bi nešto trebale reći, a muškarci ponekad zaboravljaju da su i riječi važne u seksu, ali i prije i poslije njega. Zato su stručnjaci otkrili kako razgovarati o važnim temama i izbjeći negativne reakcije, a sve možeš pronaći u nastavku. No najvažnije je zapamtiti koje rečenice se trebaju izbjegavati.

"Nemoj glumiti orgazme"

"Vrlo je važno izbjegavati optuživanje tijekom razgovora i komunicirati dalje od spavaće sobe", objašnjava dr. Eli Finkel, profesorica socijalne psihologije na Sveučilištu Northwestern. Razgovor o lažnim orgazmima treba započeti kada se ta tema pojavi. Na primjer, može se reći: "Ne moraš nikada glumiti orgazme sa mnom jer želim da naš odnos bude potpuno iskren". Kada u komunikaciji nema optuživanja njeguje se međusobno poštovanje.

shimmer fallback

"Ne sada, radije ću čitati knjigu"

Svakome je dozvoljeno da bude umoran i da ne želi seks (muškarcima i ženama). No nemoj to joj reći bez veze i usput nego joj možeš reći koliko si iznenađen. Probaj reći nešto poput ove rečenice: "Ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali sam potpuno iscrpljen". No kako dalje savjetuje Finkel možeš reći da ćeš ujutro učiniti sve što želi. "Važno je ženu uvjeriti da si još uvijek zainteresiran jer će onda znati da je sve u redu", objašnjava dr. Arlene Goldman.

shimmer fallback

"Želim isprobati nešto stvarno čudno"

Ako svojoj djevojci ili supruzi izgovoriš ovu rečenicu sigurno će biti sumnjičava. Rečenica "znam da je ovo čudno, ali... " zvuči kao bi partnerica trebala osjećati konflikt. No postoji pametniji način da se predloži nešto novo, možda i neobično. "Baš mi je zanimljivo vezanje tijekom seksa. Što ti misliš o tome?" može biti početak novog razgovora. "Započinjanje razgovora umjesto da ju forsiraš da pristane je puno bolji način jer će moći razmisliti. Shvatit će da se pokušavaš povezati s njom, a ne ju kontrolirati", dodaje Goldman.

shimmer fallback

"Trebao bi se osjećati dobro zbog ovog? Ne sviđa mi se"

Reci nešto slično ovome i bit će baš neosjetljiv parnter. Umjesto toga pokaži joj da želiš da vam bude ljepše i zanimljivije. "Možeš na primjer pitati: 'Što želiš da bude bolje u našem seksu?' Onda ćeš naučiti nešto o sebi, ali kada dođe red na tebe možeš reći što želiš poboljšati i što ti se ne sviđa. Uz to možeš iskoristiti jedan trik: prigovor stavi između dva komplimenta i još će bolje proći", objašnjava Goldman.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.