'Pogledom me miluje k'o da me dodiruje'

'Izludit će ga': Muškarci otkrili koje su im najdraže erogene zone

Erogene zone definitivno su stvar osobne preferencije, no to ne znači da nisu provedena mnoga istraživanja upravo o toj temi kako bi se neki dijelovi tijela i muškog i ženskog mogli 'zavesti pod zajednički nazivnik' i postati omiljene erogene zone. Nježni i senzualni dodiri po vratu ili možda licu, mogli bi biti odlični za predigru, ali i dodatnu intimnost

pexels-andrea-piacquadio-837306.jpg

"Dodirni mi koljena to bi baš voljela", pjeva Zana u svom hitu iz 80-ih. No, pustimo li diskografiju sa strane,i muškarci i žene taktilna su bića. Dodiri, zagrljaji dio su svakodnevice i posljednje dvije godine kada su bili svedeni na minimum zbog pandemije, mnoge su studije pokazale da ljudima nedostaje baš taj dodir i povezanost. Ovoga puta, fokusirat ćemo se na muškarce i istraživanja koja govore o tome gdje muškarci najviše vole dodire koji mogu zahuktati stvari pod plahtama. Dodiri, milovanja, poljupci na određene dijelove tijela nekad mogu biti podcijenjeni. Mali dodiri, suptilno grickanje, slatko milovanje, strastveni poljupci i čvrsti zagrljaji unijet će intimnost i dublju povezanost među partnerima i trebali biti dvosmjerna ulica- on tebe, ti njega.  

Uvijek budite spremni učiniti sve što je potrebno kako bi održali razinu strasti, ljubavi i intimnosti u svom odnosu jer nijedna veza neće preživjeti ako nema intimnosti – i na emocionalnoj i na fizičkoj razini. Naučite kako komunicirati svoje želje i potrebe jedno s drugim kako biste ostvarili uspješnu i kvalitetnu vezu. Razgovarajte o tome što vam paše u krevetu i izvan njega. Bez zadrške, reci mu ako više voliš da te poljubi u vrat, a isto pitaj i njega. Erogene zone definitivno su stvar osobne preferencije, no to ne znači da nisu provedena mnoga istraživanja upravo o toj temi kako bi se neki dijelovi tijela i muškog i ženskog mogli 'zavesti pod zajednički nazivnik' i postati omiljene erogene zone. U nastavku provjeri, što su muškarci istaknuli kao omiljene erogene zone.

Image
Foto: Pexels

Kosa

Bez obzira ima li frajer dugu, kratku ili nema kosu na tjemenu se nalaze živčani završeci povezani s ostatkom tijela stoga će nježno provlačenje prstima kroz njegovu kosu, ali i dodirivanje tjemena u većini slučajeva izazvat će pravu senzaciju i neće željeti da prestaneš s dodirima.

Image

Vrat

Vrat je baš kao i tjeme, osjetljivo područje puno živčanih završetaka stoga ne čudi što je jedna od erogenih zona na koje su muškarci slabi. Priđi mu s leđa i lagano ga grickaj na stražnjoj strani vrata i uskoro bi mogla osjetiti kako se naježio od zadovoljstva.  Nakon dugog poljupca, postepeno se spusti na njegov vrat i nastavi s nježnim poljupcima i dodirima. Većini muškraca to je neodoljivo.

Image

Uši

Uši su nevjerojatne erogene zone.  Prema istraživanjima i muškarci i žene podjednako uživaju kad im se dodirnu uši. To je zato što se u ušima nalaze živci i posebni receptori koji su jako osjetljivi. Ne moraš ga ljubiti ako mu to ne paše ili možda tebi nije previše napeto, ponekad je dovoljno da mu šapneš neku tajnu, a potom neka i on tebi šapne nešto.

Image

Donji dio leđa

Većina muškaraca prema istraživanjima voli kada ga partnerica dodiruje, odnosno kako se popularnije kaže 'ćeška' po leđima. Osim što može biti slatko maženje, dodiri po leđima, pogotovo donji dio leđa može biti erogena zona. Nisi sigurna, je li i tvoj partner među onima koji vole dodire po leđima, pokušaj. Ako ti kaže da mu ne odgovara, barem ćeš znati na čemu si.

Image

Bedra

Unutarnja strana bedara je osjetljiva erogena zona i većina muškaraca ističe kako voli dodire ondje. Ok, naravno da dodiri na unutarnjoj strani bedara nisu nešto što ćeš raditi na kavi u kvartovskom kafiću. No, muškaraci ističu kako su im dodiri ondje, vrlo zanimljivi, a istovremeno mu pokazuješ da znaš što želiš, što će mu sigurno biti prilično seksi.

Image

Lice

Osim što svog partnera gledaš očima puniml ljubavi, prema istraživanju, neki muškarci nemaju ništa protiv da ga ponekad pomaziš. Vršcima prstiju pomiluj njegovo čelo, obrve i nos pa pređi na brkove i bradu... Nježni dodiri, ali i poljupci po tim mjestima, mogu itekako biti erogena zona.

Image

Rebra

Rebra su bez sumnje škakljivo područje za mnoge ljude. Naravno, nije ti u cilju natjerati ga da prasne u smijeh, već dodirima potaknuti živce tog područja dovoljno da se uzbudi. 

Image