Kako prekinuti vezu na daljinu

Ako ne možete čekati i smatrate da vezu treba završiti, evo kako možete učiniti to na pravi način.

Kako prekinuti vezu na daljinu

Prekidi nikad nisu zabavni. Čak i kada je to ispravno učiniti, to i dalje nije lako. Prekid uživo jedna je stvar, no kada treba prekinuti vezu na daljinu, to je još teže. U idealnom slučaju, najbolje je prekinuti vezu s nekim uživo. Vaš partner će tada dobiti vašu punu pažnju, oboje imate priliku reći što trebate reći i nadamo se da ćete naći zajednički jezik. Ali kada ste u vezi na daljinu, to nije uvijek moguće. Možda će proći tjedni ili mjeseci dok se opet ne vidite ali i u tom slučaju, zašto nepotrebno odlagati neizbježno?

S obzirom na to da ne možete prekinuti osobno, barem to učinite razgovorom preko telefona ili video chata. Takav način prekida zasigurno će biti vrlo neugodan, ali kada ste u vezi na duge relacije, to su zapravo vaše najbolje mogućnosti. Što god učinili, nikako ne prekidajte putem poruke, društvene mreže ili maila. 

Ono što svakako morate napraviti je dati do znanja da želite o nečemu ozbiljno razgovarati. Nikako im ne želite poslati poruku u kojoj kratko piše da prekidate. Isto tako, ne želite ih zaslijepiti i biti nejasni. Postavite ton kojim dajte do znanja da želite ozbiljno razgovarati i koji nagoviješta da ne dolaze sretne vijesti. Ono o čemu također morate voditi brigu je odabir vremena za razgovor ili video chata koje će biti pogodno za vas oboje. Ne zovite ih prije posla ili za vrijeme pauze samo kako bi završili tu priču. 

Pripremite se unaprijed za ono što ćete reći! Koliko god zvučalo bezobrazno, postoje i neke prednosti kod raskida na daljinu. Svakako jedna od prednosti je da možete pripremiti ono što ćete reći i držati se svoje skripte. Zapišite natuknice i držite ih nadohvat ruke kako ih ne biste zaboravili. Ako se pokolebate ili izgubite u razgovoru zbog navale emocija, imat ćete ih kao vodič koji će vas navigirati.

Izrazite svoje mišljenje! Obavezno razgovarajte o tome što vam više ne funkcionira u vezi i objasnite zašto ste došli do odluke o prekidu. Zatim, dajte priliku svom partneru da reagira na vašu odluku i učini isto. Zasigurno će se osjećati nelagodno ali ako to morate učiniti, to morate učiniti. 

Budite strpljivi! Biti ostavljen nije lijep osjećaj a ostavljen preko telefona još je grozniji. Ne trebate ostati s njima iz samilosti, ali svakako je dobro imati malo strpljenja tijekom raskida na daljinu. Zapamtite da je ovo vjerojatno njihov posljednji dojam o vama, a lijepa riječ daleko se čuje.

Nakon prekida na daljinu možda se u početku nećete osjećati drugačije. Naviknuli ste biti odvojeni od partnera pa će vam trebati vremena da se naviknete što se stvarno dogodilo. Da biste lakše prošli kroz zatvaranje jednog poglavlja u vašem životu možete pokušati već iskušani trik. Upalite svijeću, napišite im pismo i nikad ga ne pošaljite ili razgovarajte s terapeutom.

Dakle, postoji jednostavan način (slanjem poruke) i teži način (telefonski razgovor) za prekid veze na daljinu. Iako ćete biti u iskušenju krenuti lakšim putem da biste završili vezu, najbolje je krenuti težim putem i obaviti telefonski poziv koji će biti neugodan ali će vam na kraju biti drago što ste odabrali taj način.