Skrivene želje

Kako pobijediti sramežljivost u seksu i osjećati se sigurnije?

Zbog sramežljivosti žena može biti suzdržana u seksu i ne ostvariti sve svoje maštarije

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Unsplash

Svatko od nas ima drugačiju osobnost, a to znači da su neki ljudi manje, a neki više sramežljivi. Mnoge žene su posebno sramežljive kada se radi o seksu i osjećajima te teško izražavaju svoje želje, a zbog toga se vrlo teško opuštaju.

Image
Možeš ih preskočiti

On ti neće reći, ali… ove poze u spavaćoj sobi nisu mu najdraže

Ako si i ti prirodno sramežljivija osoba možda se teško opuštaš u seksu, čak i ako se radi o ljubavi tvog života. No, za fantastičan seks puno je bolje kada su oba partnera potpuno opuštena, a postoji način da se to i riješi. April Masini, stručnjakinja za veze i autorica, podijelila je neke jednostavne savjete za žene koje imaju probleme sa sramežljivošću. O čemu se radi možeš pročitati u nastavku.

Budi velikodušna

Jedan od najboljih načina da imaš odličan seksualni život je da budeš dobar primjer svom partneru. "Seksualno zadovoljna osoba je velikodušan partner. Stoga, ako se budeš brinula za njega, on će se željeti više brinuti za tebe", objašnjava Masini. Vrlo jednostavno, radi stvari koje tvoj partner voli i tvoja velikodušnost će se isplatiti.

Image
Foto: Unsplash

Fokusiraj se na zavođenje

Nemoj nikada podcijeniti moć zavođenja jer će ti to sigurno pomoći da ostvariš sve svoje maštarije. "Seks ne započinje u spavaćoj sobi nego onda kada pomisliš na zabavu", kaže dalje Masini. Zašto ne bi započela s predigrom kada ON krene ujutro na posao? "Zavodi ga tijekom dana i ostavljaj mu romantične poruke ili mu šalji zabavne mailove", dodaje dalje. Ovo često može biti puno jednostavnije jer nema direktnog kontakta, a onda je puno lakše nadvladati svoju sramežljivost i zavoditi.

Image
Foto: Unsplash

Zadivi svojim stilom i odjećom

Možda se teško izražavaš riječima kada želiš seks, ali pažnju mu možeš privući i na druge načine odnosno odjećom, ali i donjim rubljem. "Muškarca će uzbuditi tvoj seksi izgled. Nemoj ni razmišljati o pamučnom donjem rublju. Možda ste zajedno već godinama, ali to ne znači da trebaš zaboraviti na seksi rublje", dodaje dalje stručnjakinja. Tako ćeš reći sve što želiš bez i jedne izgovorene riječi. No, ima još jedna zabavna stvar sa seksi rubljem, osjećat ćeš se seksi i sigurno privući njegovu pažnju.

Image
Foto: Unsplash

Raspoloženje zavodi

Kada tvoj suprug dođe umoran s posla malo je vjerojatno da će ga zanimati tvoje seksualne želje i seksi raspoloženje. No, prava seksi atmosfera može ipak može ublažiti stres. Masini predlaže da vašu spavaću sobu pretvoriš u romantični otok i pokažeš što želiš. "Svijeće, glazba, cvijeće i još neke sitnice koje oboje volite mogu vašu sobu pretvoriti u ljubavno gnijezdo", dodaje dalje. Što je atmosfera ljepša bit će vam lakše opustiti se i uživati u strasti.

Image
Foto: Unsplash

Pohvali sve što je dobro

Mnogim ženama jako je teško tražiti nešto za sebe, bez obzira radi li se o nečemu s čime nisu zadovoljne ili žele nešto novo u seksu. Također možda ne žele povrijediti partnerove osjećaje. No, prema stručnjakinji jednostavno fokusiranje na pozitivne stvari može pomoći da se ovo razriješi.

Reci mu kako je nevjerojatno dobar kada radi određenu stvar, a da bi bilo još bolje kada bi učinio još i nešto. Najbolje je krenuti s pozitivnom pristupom umjesto da ga optužuješ da ne razumije što ti želiš. "Muškarci vole biti pohvaljeni kada su učinili nešto za svoju voljenu. Ako mu kažeš kako je nešto sjajno i on je poseban, vidjet ćeš da će se puno češće potruditi", dodaje dalje.

Image
Foto: Unsplash

Vrijeme samo za vas

U današnjem digitalnom svijetu, punom distrakcija, vrlo je lako živjeti u uvjerenju da smo povezani zbog poruka i društvenim mreža. No, istina je da vrijeme prevedeno na internetu ne može zamijeniti zajedničko vrijeme. Probajte što više vremena provesti zajedno i neka bude romantično. "Uživajte zajedno na koncertu i ljubite se, dodirujte se i jačajte povezanost i seksualnu privlačnost. Zbog toga ćete graditi povezanost, a spavaća će biti intimnije i seksi mjesto", dodaje na kraju.

Image
Foto: Unsplash