Još uvijek si single? Evo koji su mogući skriveni razlozi

Želiš vezu, ali nikako da nađeš onog pravog? Provjeri ne krije li se problem u jednom od ovih 5 razloga

Još uvijek si single? Evo koji su mogući skriveni razlozi

Već si neko vrijeme u solo vodama i sigurno često čuješ pitanja tipa: "Kako to da si još solo? Kad ćeš konačno naći dečka?", i to ti već strašno ide na živce. Čini se da je to što si sama veći problem tvojim prijateljima i članovima obitelji, nego tebi. Biti solo svakako ima svoje prednosti i svatko od nas trebao bi neko vrijeme u životu provesti bez partnera - i naučiti biti sam/a. No ako je prošlo već dugo vremena od tvoje posljednje veze, možda se osjećaš spremnom za novog dečka - ali to nikako da se dogodi. Nema nekih objektivnih, očiglednih razloga zašto si sama - dakle, možda postoje neki skriveni. Nabrojat ćemo neke najčešće:1. Svojeg si bivšeg stavila na pijedestal

Iako je imao svoje mane, sada, kada je prošlo dosta vremena, sjećaš se samo dobrih stvari. Lagano je nekoga idealizirati s distance. No, to dovodi do toga da drugima ne pružaš šansu, a među njima je možda i onaj pravi za tebe, samo ga ti ne vidiš jer ti je pred očima još uvijek slika bivšeg dečka. Trebaš se sjetiti da su očito postojali dobri razlozi zašto više niste skupa. I dok god je bivši još u tvojim mislima, nemoj ni započinjati novu vezu - jer nitko neće moći ispuniti tvoja očekivanja koja se baziraju na nerealnoj slici prošle ljubavi.

2. Smatraš da više ne znaš kako biti u vezi

S obzirom na to da je prošlo već puno vremena od tvoje posljednje veze, pribojavaš se kako više nisi sposobna biti nečija djevojka. Priviknula si se na samački život i misliš kako bi ti bilo teško ponovno raditi kompromise, prilagođavati se drugoj osobi, ali i emocionalno se otvoriti. Takvim razmišljanjem blokiraš samu sebe - riješi se straha i pristupaj novim ljudima otvorena srca.

3. Žališ se na to što nemaš dečka

Čak i ako to priznaješ samo bliskim prijateljicama, takvo kukanje je uzaludno trošenje energije koje te neće nikud dovesti. I što si više dopustiš takvo ponašanje, to će više ta negativna energija postati dijelom tebe - i sve će se više vidjeti na van. A znaš i sama da očajni ljudi nikome nisu privlačni.

Image4. Tobom vladaju predrasude

Upoznala si super dečka koji te cijelu noć nasmijavao na šanku. No, ipak mu nisi dala kontakt - jer je prenizak. A tebi se ne sviđaju niski dečki. Ili dečki bez završenog fakulteta. Ili rastavljeni muškarci... Jasno, dobro je imati principe i držati ih se, ali ponekad dopuštamo našim predrasudama da nas vode i onda gubimo. Jer nitko nikad neće zadovoljiti baš sve tvoje kriterije - zato odluči što ti je doista važno.

5. Ledena kraljica

Držiš se cool i svojoj simpatiji ni po čemu ne pokazuješ da ti se sviđa - jer se bojiš biti povrijeđena. Vjerojatno i on ima isti strah - i onda se među vama ne događa ništa. Već godinama. Prepusti se, pokaži mu da ti se sviđa, pa makar od toga ne bude ništa. Barem ćeš znati na čemu si i moći ćeš ići dalje, umjesto da stojiš na mjestu - i gubiš vrijeme na pogrešnu osobu.

Image