Novi korak skincare rutine

Orgazmom do prekrasne kože lice? Da, moguće je

U orgazmu uživa tvoje cijelo tijelo, a posebno koža koja postaje življa i blistavija

ava-sol-GkYjRBnFOOA-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Pojam skincare postao je toliko raširen da je ušao u vokabulare vjerojatno i naših mama pa čak i baka. Manje je poznato da taj pojam ne podrazumijeva samo kremice, losione i serume koje svakodnevno nanosimo na kožu nego i sve ono što jedemo, koliko se krećemo, ali i iznenađujuće - koliko često postižemo vrhunac.

Image

Sve što te zanimalo o ženskom orgazmu, a sramila si se pitati

Orgazam je nešto što i ne treba imati dodatne benefite kako bi se uvjerile da je dobar za nas. Osim što otpušta eksploziju hormona sreće zbog kojih se u trenu osjećaš bolje, seksualni vrhunac pojačava cirkulaciju krvi u cijelom tijelu što je posebno dobro za tvoju kožu. Ovaj utjecaj orgazma na kožu prva je prepoznala kozmetička kompanija NARS koja je još 1999. na tržište izbacila svoje prvo Orgasm rumenilo.

Danas je sve više kozmetičkih proizvoda inspirirano sjajem koji dobijemo nakon orgazma, a mi smo odlučile istražiti zašto je klimaks toliko koristan na kožu lica, ali i ostatka tijela. Postoji nekoliko faktora zašto naša koža jednostavno sjaji nakon dobrog seksa ili popodnevne igrice sa sobom.

Ubrzano disanje i pokreti tijela, kao i koktel hormona koji se luči tijekom orgazma zaslužni su za bolju cirkulaciju krvi. To znači da svaka stanica dobiva više kisika koji potiče obnovu stanica i zadržava mladenački izgled kože. Osim što raste količina hormona sreće, smanjuje se i razina kortizola, odnosno hormona koji izaziva stres. Kortizol je zaslužan za pojavu akni i bubuljica te pogoršava kronične upale kože poput ekcema i psorijaze.

Orgazam također povećava razinu estrogena u tijelu koji poboljšava čvrstoću kože i sprječava pojavu sitnih borica na licu. Istraživanja su pokazala da redovan orgazam ne samo održava količinu kolagena u koži nego i usporava njegovo raspadanje, a sve znamo da je kolagen ključ sjajne i čvrste kože.

Sve to uopćuje da se više trebaš poigrati sama sa sobom ili uposliti svog partnera kao jedan od glavnih korak svoje dnevne skincare rutine. Što god izabrala. tvoja će ti koža biti zahvalna, a ti ćeš se osjećati fantastično.