Jesi li u lošoj vezi? Ovi znakovi to otkrivaju

Primijetiš li neke od ovih znakova, možda je vrijeme da okreneš novu stranicu u svom životu

Jesi li u lošoj vezi? Ovi znakovi to otkrivaju

Svaka veza ima uspone i padove, dobre i loše trenutke, no to su samo neki od zdravih aspekata svake veze.

Odnos u kojem je mnogo svađa, loših iskustava i u kojem se jedan ili pak oba partnera osjećaju nesretno, jadno i ogorčeno je zapravo loš odnos. Ako se nalaziš u takvom odnosu, trebala bi zapitati samu sebe ima li smisla nastaviti agoniju.

Postoje i određeni znakovi koji ukazuju na to da je riječ o nezdravoj vezi, a ako ih primijetiš, možda je vrijeme da spakiraš svoje kofere i kreneš dalje. Život je uistinu prekratak da bismo bili nesretni i trošili svoje vrijeme na pogrešne ljude.

Znakove koji otkrivaju loše vezu pročitaj u nastavku.

Foto: Unsplash

Sve što partner kaže moraš tajiti

Upravo je ovo jedan od najočitijih znakova koji ukazuju na lošu i nezdravu vezu. Ako moraš skrivati od svojih prijatelja i obitelji sve što tvoj partner kaže ili pak učini ili pak konstantno lagati za njega, to znači da nešto u vašem odnosu nije kako bi trebalo biti. Riječ je o vrlo kompleksnoj i toksičnoj situaciji pa svakako učiniti sve što je potrebno da bi se to razriješilo prije nego postane opasno. Ako moraš lagati svojim najbližim ljudima o svom odnosu onda si sigurno s pogrešnom osobom.  


shimmer fallback

S njim se uvijek osjećaš loše

Partner bi trebao biti tvoje utočište i čovjek s kojim ćeš se osjećati sigurno i zaštićeno od ostatka svijeta, bez prosudbi i strahova. Ako te on stalno kritizira, omalovažava ili vrijeđa dok ste sami ili čak i pred drugima, zapitaj se ima li smisla nastaviti takav odnos. Netko kome je uistinu stalo do tebe voljeti će te sa svim tvojim manama i nedostacima i trudit će se da učini sve što je u njegovoj moći kako bi te usrećio.


shimmer fallback

Stalno si tužna

Ako se u odnosu stalno osjećaš tužno, jadno i depresivno te ti nije ugodno s partnerom, vrijeme je da nešto poduzmeš. Iako svaki odnos ima svoje loše trenutke i činjenica je da se ne možemo uvijek u svemu slagati s partnerom, ipak bi oni dobri trenuci trebali nadvladati te loše. Misliš li da ima nade za vaš odnos, porazgovaraj s partnerom o tome kako se osjećaš. Ako se situacija ne popravi, možda je najbolje da svatko krene na svoju stranu.  


Partner te stalno pokušava promijeniti

Kad smo u vezi, onu drugu stranu trebali bismo prihvatiti onakvu kakva je. Ne možemo mijenjati ljude -niti mi muškarce niti oni nas. Biti s nekim znači prihvatiti sve njegove mane i nedostatke. Ako te partner stalno pokušava promijeniti ili traži od tebe da se ponašaš na način koji nije u skladu s tvojom osobnošću, možda je vrijeme da okreneš novu životnu stranicu.shimmer fallback

Opsesivnost i ljubomora

Zdravi odnos temelju se na iskrenosti i međusobnom povjerenju. Ako jedan od partnera ne vjeruje onom drugom, postoji problem. Ljubomora i opsesivnost vrlo su opasni znakovi, a ako su prisutni u većoj mjeri, velika je mogućnost da si u vezi sa sociopatom. Ne dozvoljava li ti da se viđaš s ljudima do kojih ti je stalo ili te konstantno provjerava i kontrolira, to je znak da u vašem odnosu nešto nije u redu i možda bi trebala izaći iz takve veze što prije. Uzmi u obzir da ovo ne vrijedi ako si prevarila partnera te tako narušila povjerenje u odnosu. U tom slučaju, njegovo je ponašanje u neku ruku opravdano.


shimmer fallback

Govori jedno, čini drugo

Vrlo je lako reći 'volim te' ili 'oprosti', no sasvim je drugačije to pokazati. Govori li ti partner neprestano da te voli, a svojim te ponašanjem neprestano vrijeđa, trebala bi se zapitati da li mu je uistinu stalo do tebe. Ljubav se ne temelji na riječima, već na djelima.  
Odnosi bi nas trebali ispunjavati i činiti sretnima, a veza između partnera trebala bi se temeljiti na međusobnoj ljubavi i povjerenju. Postoje li u tvojoj vezi neki od spomenutih znakova, možda je vrijeme da si pokažeš malo više samopoštovanja i da pronađeš nekoga tko će te voljeti kao što si zaslužila.shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.