Savjeti seksualnih terapeuta

Poboljšaj svoj seksualni život u jednom danu – uz ove super trikove

Otkrivamo ti jednostavne načine kako da začiniš svoj seksualni život i poboljšaš odnos s partnerom

pexels-helena-lopes-2055224.jpeg
Foto: Pexels

Ako ti je seksualni život postao dosadan i jednoličan, vrijeme je da zasučeš rukave i uvedeš neke promjene. Vraćanje strasti u odnos ne treba biti kompliciran niti pak dugoročan projekt.

Image
Jednostavne, a efektne

Za seks koji se pamti: Tantričke poze koje jamče užitak

Ponekad i oni mali i jednostavni trikovi mogu učiniti čuda za odnos i potaknuti libido kod tebe i tvog partnera.

Image
Foto: Pexels

U nastavku ti otkrivamo osam provjereno dobrih strategija kojima ćeš začiniti svoj seksualni život, a koje podupiru i stručnjaci za seks.

Neka ti seks ponovno postane prioritet

Uz brojne obaveze, djecu, posao i sve druge izazove s kojima se svakodnevno suočavamo, seks često pada u drugi plan. Upravo to je jedna od najčešćih pogrešaka koju čine brojni parovi, tvrde stručnjaci za seks. Kada seks prestaje biti prioritet, odnos između muškarca i žene pati. Narušava se intimnost, a to loše utječe na vezu odnosno brak. Želiš li poboljšati svoj seksualni život, ali i odnos s partnerom općenito – seks bi vam trebao biti na samom vrhu liste prioriteta.

Image
Foto: Pexels

Vratite se osnovama – ljubljenju

Kada s nekim tek započinjemo vezu, ljubljenje je nešto što u većini slučajeva dolazi prije seksa. Kako se veza nastavlja, a život postaje sve užurbaniji, ljubljenja je sve manje. Povremeno se odradi brzinski seks i to je to. No kako ističu seksolozi, ljubljenje je aktivnost koju ne bi trebala zanemarivati te može pozitivno utjecati na odnos između tebe i tvog partnera. Terapeuti za parove otkrivaju kako je ljubljenje važno za održavanje strasti u odnosu i produbljuje intimnost.

Image
Foto: Unsplash

Daj kompliment svom partneru

Svatko voli primiti kompliment. Nema ništa boljeg od saznanja o tome da nas netko voli i želi. Želiš li svom partneru dati do znanja kako ti je i dalje privlačan, uputi mu kompliment. Parovi koji si često daju komplimente imaju bolje odnose. Komplimenti pokreću tople emocije te minimiziraju sukobe i kritike. Počnite tako što ćete si govoriti što cijenite jedan kod drugoga – to će izgraditi ugodnu atmosferu i potaknuti vas da budete otvoreniji i spremniji za eksperimentiranje i kad je riječ o seksu.

Image
Foto: Pexels

Isključi sve elektroničke uređaje

Nažalost, elektronički uređaji postali su nezaobilazan dio naše svakodnevice, a jako često ih nosimo i u krevet što je velika pogreška. Toliko smo postali opsjednuti društvenim mrežama i internetom da se bojimo isključiti iz tog virtualnog svijeta kako slučajno ne bismo nešto propustili. Ipak, pritom propuštamo realnost i sve ono što se u njoj događa. Mobiteli, računala i tableti sabotiraju nam seksualni život, a često toga nismo svjesni. Želiš li poraditi na svom seksualnom životu i vratiti intimnost u odnos, isključi sve uređaje koji bi te mogli ometati i usredotoči se na svog partnera.

Image
Foto: Pexels

Prestani uspoređivati svoj seksualni život s tuđim

Seksualni život svakog para je jedinstven. Baš kao što si ti individua za sebe, tako se i odnos tebe i tvog partnera razlikuje od odnosa koje imaju tvoje prijateljice sa svojim partnerima. Udovoljavanje tuđim očekivanjima ili pokušaji uklapanja u određene obrasce samo će ti donijeti razočaranje. Bez obzira na to što si vidjela/čula u filmovima, serijama ili pričama svojih prijatelja, sve to pada u vodu kad je riječ o odnosu između tebe i tvog partnera. Probaj učiniti seksualni život s partnerom najboljim što može biti, ali za vas dvoje. Drugim riječima, daj sebi i svom partneru priliku da se seksualno povežete onako kako vi želite i kako vama odgovara.

Image
Foto: Pexels

Razgovaraj s partnerom o svojim maštarijama

Seksualne maštarije normalan su dio seksualnosti, a dijeljenje tih istih fantazija s partnerom može biti snažan poticaj za libido. Kada postaneš otvorenija prema partneru o svojim seksualnim žudnjama i potrebama, to će seks učiniti puno ugodnijim, za vas oboje. Otvorena i iskrena komunikacija ključna je za stvaranje boljeg seksualnog iskustva.

Image
Foto: Pexels

Isprobajte novo mjesto za seks

Kada govorimo o seksu, svima nam najprije na pamet pada spavaća soba. Krevet možda je najudobnije mjesto za seks, no ponekad treba izaći iz zone komfora, zar ne? Želiš li malo začiniti svoj seksualni život te unijeti dozu uzbuđenja u odnos s partnerom, pronađite novo mjesto za seks. Bilo da je riječ o tušu, podrumu ili sobi za pranje veša, usudite se isprobati nešto novo i drugačije. Sve što je novo unosi uzbuđenje i pozitivno utječe na libido te cijelo seksualno iskustvo diže na jednu posve novu razinu.

Image
Foto: Unsplash

Postani najbolja verzija sebe

Izazovi sebi i svog partnera da oboje postanete najbolja verzija sebe. To će se pozitivno odraziti na vaš odnos, kao i na intimnost. Kad jedno drugom postanete najbolji partneri, to će poput afrodizijaka djelovati na vaš seksualni život.

Image
Foto: Unsplash