Oh-oh-oh!

Trening za bolji seks i veći užitak? Da - uz ovih pet jednostavnih 'vježbi'

Ako inače ujutro piješ kavu u uredskoj kuhinjici, svježa, ali ne i relaksirana, za razliku od kolegice kojoj su podočnjaci do koljena, ali joj osmijeh ne silazi s lica - nastavi čitati dalje

pexels-mellamed-1133742.jpg
Foto: Pexels

Imaš osjećaj da svi oko tebe vode fantastičan ljubavni život, da im je seks redovit poput računa za struju (ne mislimo pritom da dolaze jednom mjesečno, nego da neće izostati ni u slučaju apokalipse), da nikoga ne boli glava i da se nikome ne spava čak ni u gluho doba noći, a ti već u deset navečer kljucaš poput kokice. Na umu ti je krevet, ali samo kako bi u njemu spavala, snom pravednika. Nikakve prljave misli ne padaju ti na pamet.

Image
Vruće noći

Najbolji seks savjeti za vrijeme u kojem živimo

Ujutro piješ kavu u uredskoj kuhinjici, svježa, ali ne i relaksirana, za razliku od kolegica kojoj su podočnjaci do koljena, ali joj osmijeh ne silazi s lica. Želiš biti poput kolegice? Hajde, ne moraš se odmah hvatati za podočnjake, a i lako ih se sakrije korektorom. Ne mislimo na njih, nego na zadovoljstvo koje donosi kvalitetan seks i zbog kojeg joj titraju jagodice i rubovi usana.

Ako je odgovor potvrdan, imamo sjajnu vijest za tebe. Kvaliteta seksualnog života može se zamjetno podići na vrlo jednostavan način. Uz određene vježbe uživat ćeš u seksu i željeti ga više. Njih je za Inverse.com otkrila seksologinja Kristine O'Guin, a ti ih provjeri u nastavku.

Opusti se

Najbrži način da nekoga naživciraš i izbaciš iz takta je da mu kažeš: Opusti se. No, opuštanje zaista djeluje i donosi poboljšanje na svim poljima pa tako i na seksualnom. Najbolji načini da se oslobodiš pritiska i dovedeš u stanje u kojem ćeš se osjećati toliko dobro da ćeš poželjeti to podijeliti s partnerom, jesu duboko disanje i meditacija, kaže za spomenuti portal O'Guin.

  1. Udahni duboko brojeći do dva, izdiši brojeći do tri. Broji do deset pa natrag do jedan.
  2. Nakon disanja u mislima skeniraj tijelo. Usredotoči se na to kako ti se pojedini dio tijela osjeća.
  3. Potom nekoliko puta duboko udahni na usta i izdahni a onda još dublje udahni tak da osjetiš dah u abdomenu. Zadrži ga i pritom aktiviraj mišiće zdjeličnog zida (kao da pokušavaš zadržati mokraću).
  4. Ponovi kroz nekoliko udisaja i izdisaja ovu vježbicu.
Image
Foto: Pexels

Seksologinja savjetuje da ovu posljednju vježbu radiš nekoliko puta kroz dan, u okolnostima koje nisu seksualne - primjerice dok stojiš u redu za blagajnu ili se voziš u javnom prijevozu. Pomoći će ti ojačati mišiće zdjelice, ali i povezati te s tvojom seksualnom energijom pa ćeš u ključnom trenutku (tijekom seksa) znati što činiti kako bi pojačala užitak.

Treniraj izdržljivost

Redovito odlasci na treninge u obližnji fitness centar ili svakodnevno joggiranje ne gode samo tvojoj liniji i raspoloženju, već pridonose i kvaliteti seksualnog života. Što više kondicije imaš i što su ti mišići jači to su tvoje performanse pod plahtama bolje.

Image
Foto: Pexels

Upoznaj svoje tijelo

Želiš li odličan seks moraš znati što te "pali" kako bi se dovela u situaciju u koja ti jamči orgazam, ali i svom partneru jasno mogla reći što mu je činiti. Muškarci ne čitaju misli. Ne precjenjuj ih, već se potrudi dati im jasne i jednostavne smjernice. To ćeš moći učiniti, nakon kvalitetnog rada na sebi. Ne mislimo protom na metode iz psihologije, već masturbaciju.

Upoznaj svoju vaginu, njezine želje i potrebe.

Image
Foto: Pexels

Zagrij se

Zagrijavanje je važno, ne samo za fleksibilnost tijela (što ti omogućuje različite seksualne poze), nego i za postizanje užitka. Seksologinja preporučuje lagano istezanje i jogu, pri čemu bi se posebno trebala fokusirati na zdjelicu, kukove, bedra i dnji dio leđa. Ako ne prakticiraš jogu, predlažemo ti da prije seksa napraviš plank, pokoji sklek, mali most i vjebe istezanja u ležećem položaju. Znamo da ovo smiješno zvuči, ali djeluje.

Image
Foto: Pexels

Ne zaboravi predigru

Ne podcjenjuj predigru. Čak i ako ne vidiš smisao u njoj, dozvoli si pola sata, sat pa i više vremena koje ćete posvetiti predigiri. Mazite se, ljubite, razgovarajte, pripremajte zajedno večeru. Sve u čemu se jedno drugome u potpunosti posvećujete, računa se u predigru, a ona vodi u seks koji ćete pamtiti.

Image
Foto: Pexels