Zanimljivo istraživanje

Ovo je pet najpopularnijih poza u seksu – evo koje su im prednosti

Nedavno provedena studija otkrila je koje položaje u seksu najviše preferiraju parovi diljem svijeta, a među najpopularnijim pozama našle su se 'doggy style', misionarka, poza 69...

pexels-asad-photo-maldives-1024975.jpg
Foto: Pexels

Poza u seksu uistinu je mnogo, od onih klasičnih pa do onih koje iziskuju malo veću fleksibilnost. Svaki par ima neke svoje favorite koje preferira, a studija koju je nedavno proveo Cult Beauty otkrila je koje su seks poze najpopularnije diljem svijeta.

Image
Super za tijelo i um

Vrijeme je za 'akciju': Znaš li koje su sve prednosti redovitog seksa

Rezultati istraživanja otkrili su da većina parova preferira 'doggy style' pozu, a otkriveno je i da u posljednjih godina ljudi sve češće pretražuju seks poze putem Googleove tražilice. Dakako, različite poze nude i različite prednosti.

'Doggy style', poza koja se pokazala najtraženijom, omogućuje veće šanse za zajednički orgazam, pojašnjavaju stručnjaci za seks stoga i ne čudi da je favorit mnogih parova.

U nastavku doznaj koje su seks poze najpopularnije, kao i prednosti svake od njih.

Doggy style

Ogromna popularnost 'doggy style' poze svodi se na to što omogućuje duboku penetraciju, a opet dopušta pristup za dodatnu stimulaciju klitorisa, kažu stručnjaci za seks te ističu kako je upravo ova poza savršena za postizanje zajedničkih orgazama. Osim toga, ova poza omogućava parovima da se poigraju s osjećajima dominacije i podložnosti, što unosi dodatnu dozu uzbuđenja i strasti u odnos.

shimmer fallback

Misionarska poza

Sasvim očekivano, i klasična misionarska poza našla se među top pet najpopularnijih poza u seksu – i to vjerojatno zato jer je jedna od najintimnijih te omogućava paru kontakt licem u lice što cijeli seksualni odnos čini romantičnijim. Omogućava i duboku penetraciju i lako se izvodi pa je dobar izbor za početnike ili za one s manjom fleksibilnošću.

shimmer fallback

Obrnuta kaubojka

Pokazalo se da je obrnuta kaubojka jedna od najtraženijih seks poza u Velikoj Britaniji, a stručnjaci za seks pojašnjavaju da ova poza u posljednje vrijeme postaje sve popularnija vjerojatno zato jer pruža drugačiji kut penetracije što donosi užitak za oba partnera. Obrnuta kaubojka izvodi se slično kao i klasična kaubojka, samo što je kod ove poze žena leđima okrenuta prema muškarcu. Žena kontrolira tempo i dubinu penetracije, dok muškarac uživa u pogledu na svoju partnericu.

shimmer fallback

Kaubojka

Kod tradicionalne kaubojke žena 'jaše' muškarca i okrenuta je licem prema njemu, a ova se poza našla na četvrtom mjestu po popularnosti. Kao i kod obrnute kaubojke, partnerica kontrolira tempo i dubinu penetracije, a plus kod ove poze je i to što omogućava lakši pristup klitorisu što može olakšati postizanje orgazma kod žene.

shimmer fallback

Poza 69

Poza 69 podrazumijeva oralni seks pa se često koristi kao oblik predigre, no među parovima je iznimno popularna, s obzirom na to da omogućava partnerima da istovremeno pružaju zadovoljstvo jedno drugome. Ugodna je i intimna i savršeni izbor za parove koji žele malo začiniti svoju klasičnu seks rutinu.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.