Znakovi čvrste veze

7 stvari koje osjećaš samo kada si u vezi s 'onim pravim'

Želiš saznati više o prvim znakovima da je on 'onaj pravi' i da se nalaziš u kvalitetnoj vezi kojoj se smiješi lijepa budućnost? Provjeri sedam najvažnijih stvari koje bi trebala osjećati

profimedia-0228248137.jpg
Foto: Profimedia

Iako može potrajati neko vrijeme (čitaj: mjeseci ili godina) da veza prođe test "srodne duše", svakako možeš obratiti pažnju na znakove da stvari idu u pravom smjeru.

Kada pronađeš 'onog pravog', velika je vjerojatnost da ćeš se zbog vaše veze osjećati prirodno, ugodno i sigurno - čak i u najranijim danima. Također će biti jasno da oboje želite iste stvari u životu i stoga ne morate prisiljavati svoju vezu da bi ona funkcionirala.

Image
Samovanju stiže kraj

Ljubavni horoskop za solo cure: Hoćeš li u 2022. pronaći pravu ljubav?

Naravno, proces utvrđivanja je li netko 'onaj pravi' sto puta je lakši kada znaš što želiš u vezi. "Ako imate dobro osmišljenu viziju o temeljnim 'must have' osobinama i vrijednostima koje tražite u partneru, možete početi identificirati te karakteristike vrlo rano," rekla je za Bustle certificirana trenerica za izlaske i veze Heidi Krantz.

shimmer fallback

Reci ih sebi, reci ih svojim prijateljima, zapiši te osobine na papir - učini sve što ti može pomoći da odrediš što ti odgovara, a što ne, kada je u pitanju dugotrajno druženje s nekim. Pomoći će ti da isključiš ljude koji ne odgovaraju, a također će biti očito kada se pojavi partner koji ima potencijal ispuniti gotovo sve karaketristike na tvom popisu. Želiš saznati više o prvim znakovima da je on 'onaj pravi' i da se nalaziš u kvalitetnoj vezi kojoj se smiješi lijepa budućnost? Provjeri sedam najvažnijih stvari koje bi trebala osjećati.

Osjećaš se kao ti

Budi iskrena. Koliko si se puta u vezama osjećala neprirodno, pokušavajući biti netko tko nisi?

Koliko si puta pokušala djelovati opušteno, a zapravo nisi bila? Jesi li nosila visoke potpetice iako se najbolje osjećaš u tensiicama ili si se pretvarala da voliš glazbu koja ti uopće ne paše?

Koliko puta nisi bila svoja da bi se nekom više sviđala? Kada konačno nađeš pravu vezu, više nećeš morati biti ništa drugo osim osoba koja jesi. Zašto? Jer, kada si u čvrstoj vezi, tvoj partner će te voljeti upravo onakvom kakva jesi. Dakle, ako se osjećaš kao istinska ti u svojoj vezi, ona je najvjerojatnije ona prava, baš kao i tvoj partner.

shimmer fallback

Osjećaš se samouvjereno

Zamisli sljedeću situaciju: ako se ne čuješ/vidiš svakodnevno sa svojim partnerom - počinješ se osjećati potrebito, nevoljeno, nesigurno. Istog trenutka zamišljaš brojne scenarije u glavi o tome kako nisi vrijedna ove veze, ali istovremeno se ne želiš ti prva javiti jer ne želiš ispasti jadno.

Ako si u kvalitetnoj i čvrstoj vezi s 'onim pravim', nikada se nećeš tako osjećati. Nećeš osjećati da si bilo što manje ako se ne čuješ sa svojim partnerom pola dana. I nikada se nećeš osjećati 'jadno' ili 'needy' kada tražiš ono što želiš jer znaš da to zaslužuješ.

shimmer fallback

Osjećaš se staloženo

Jesi li se jutros probudila osjećajući se jako dobro? Jesi li poljubila svog partnera na izlasku, sretna i ne zabrinuta za vašu vezu? Je li tvoj um bio slobodan da se usredotočiš na ono što je ispred tebe umjesto opsjednutosti nečim što je rekao sinoć?

Netko tko je u čvrstoj vezi osjeća se staloženo. Umjesto da uvijek budu na rubu jer nisu sigurni jesu li stvari dobro, osobe u čvrstoj vezi osjećaju se sigurno i smireno u njoj.

Iako povremeno može doći do nesuglasica, ove osobe znaju da je njihov partner tu i da im čuva leđa. To im daje samopouzdanje da se osjećaju dobro u svojoj vezi kako bi se mogli usredotočiti na druge stvari!

shimmer fallback

Osjećaš se moćno

Ako se u svojoj vezi osjećaš moćno, kao da možeš preuzeti svijet, kao da ti ništa neće stati na put ako to ne dopustiš - jedan je od najboljih znakova kvalitetne veze.

Zašto? Zato jer te tvoj partner podržava 100%. I to ti uvijek iznova govori i pokazuje dajući ti slobodu da se baviš svojim strastima. Naravno, sve ove stvari trebaju biti obostrane.

Ako si u vezi s partnerom zbog kojeg se osjećaš nesigurno i ne vjeruješ u sebe u mjeri u kojoj bi željela - znak je nekvalitetne veze. Iako tvoj život može biti dovoljno dobar, ne ispunjavaš svoj pravi potencijal.

shimmer fallback

Osjećaš se puno nade

Boriš li se svaki dan s osjećajem beznađa? Gledaš li sa strahom unaprijed na sljedeći sat, dan, tjedan, mjesec ili čak godinu? Bojiš li se vikenda jer nisi sigurni hoćeš li provesti vrijeme sa svojim partnerom? Bojiš li se Božića ili drugih blagdana jer tvoj partner ne voli tvoju obitelj? Brineš li se zbog vaših planova i vaše budućnosti? Brineš li se da ova veza neće uspjeti?

Ako se tako osjećaš, nisi u čvrstoj vezi. Osoba u čvrstoj vezi je netko tko se veseli s nadom i zna da će vikend biti nevjerojatan, čak i ako samo ostane kod kuće. Na istoj si stranici sa svojim partnerom o budućnosti i to je dobro. Znaš da će bez obzira na sve vaša veza prevladati.

shimmer fallback

Osjećaš se kao da imaš sreće

"Svaki dan radim s ljudima koji su u nesretnim vezama. Ili su solo i osjećaju se jadno ili su u vezi i osjećaju se jadno. Osjećaju se beznadno da će ikada pronaći nekoga. Shrvani su što su prevareni. Svaka priča je tako tužna, a opet tako poznata. I sama sam bila u mnogo toksičnih veza u svom životu. Bila sam ignorirana, tretirana s prezirom, prevarena i izgubila sam sebe u opsesiji. Danas nisam ništa od tih stvari. I svaki dan gledam svog partnera i zahvaljujem svojim sretnim zvijezdama što sam ga pronašla. Naravno da ima dana kada me izluđuje, ali znam da sam najsretnija osoba na svijetu što sam s nekim tako ljubaznim i punim ljubavi, koji misli da sam nevjerojatna", rekla je za Your Tango Mitzi Bockmann, certificirana stručnjakinja za veze.

Ona ističe da, ako se stvarno i uistinu osjećaš kao da imaš sreće što si sa svojim partnerom, to je dobar znak čvrste veze i još bolji pokazatelj da si pronašla 'onog pravog'.

shimmer fallback

Osjećaš se sretno

Ovo se čini tako očitim, ali itekako vrijedno istaknuti. Ako nisi sretna u vezi, ona definitivno nema budućnosti. Kako možeš biti sretna ako ne možeš biti svoja? Tvoja veza gradi tvoje samopoštovanje i čini da se osjećaš moćno. Kada se osjećaš mirno i staloženo, gledaš u budućnost s nadom.

Naravno, nije svaki dan bajka, ali ako je glavni osjećaj u tvom životu sreća, onda si u čvrstoj vezi koja bi trebala izdržati test vremena!

Sada kada znaš osjećaje koje imaš u čvrstoj i kvalitetnoj vezi, imaš li bolji osjećaj u kakvoj si vezi?

Vrlo je važno biti iskren prema sebi. Lako je zanemariti upozorenja, opravdati ponašanja i tražiti isprike kako bi odnos ostao netaknut. Ali samo ćeš gubiti vrijeme, nadajući se da će veza prerasti u nešto što nije.

Osim toga, nemoj misliti da ako si osjećali ove stvari na početku veze, ali ne sada, da je vaša veza čvrsta. Nije neobično osjećati se tako u početku, ali ako se stvari promijene kako se odnos razvija, ne pokušavaj se zavaravati da stvari mogu opet biti takve. Stvari se nikada ne vraćaju na staro.

Važno je voljeti osobu koja je ispred tebe, a ne osobu koja je bila nekad ili osobu koja bi mogla biti.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.