Ne tako očiti signali

Pročitaj njegov govor tijela: 10 znakova da te doista želi

Nema sumnje da je ponekad nevjerojatno teško dešifrirati sviđaš li mu se uistinu ili je samo ljubazan i prirodno šarmantan. U ovome ti puno može pomoći njegov govor tijela i (ne tako očiti) signali koje ti šalje. Nauči ih pročitati

pexels-katerina-holmes-5911111.jpg
Foto: Pexels

Ah, sve bi bilo puno jednostavnije kad bi frajer koji ti se sviđa napravio prvi korak, ali baš kao to što biva i s drugim stvarima u životu - zašto da bude jednostavno kad može biti komplicirano, zar ne?

Image
Je li moguće?

Obrati pažnju - ovi znakovi otkrivaju da ON nije prava osoba za tebe

Ovakve situacije ponekad mogu biti toliko frustrirajuće da nam se zaista više ne da čekati. Ako ti intuicija govori da između vas postoji kemija, to je poprilično dobar znak da mu se sviđaš, ali postoje li još neki znakovi zbog kojih možeš biti sigurna da nećeš pobrati odbijenicu?

Zavirile smo malo detaljnije u problematiku muškog govora tijela i u nastavku izdvojile nekoliko sigurnih znakova da te ON želi.

Zjenice mu se šire

Jedan od razloga zašto se osobi šire zjenice je zato što oksitocin i dopamin, poznati i kao "hormoni ljubavi", jure tijelom kada vidiš nekoga tko ti se sviđa. Taj veliki val hormona uzrokuje proširene zjenice. Ako primijetiš da se to događa s njim, jasno je da je lud za tobom.

Uvijek održava kontakt očima

Ako se ne boji prekinuti taj intenzivan pogled koji dijelite, nema sumnje da želi da znaš da je zainteresiran. Kada je u pitanju muški govor tijela, ovo je jedan od najočitijih znakova da mu se sviđa ono što vidi i da se ne srami dati ti to do znanja.

Ulazi u tvoj osobni prostor

Ako često primjećuješ da stoji kraj tebe malo bliže nego što je to društveno prihvatljivo, onda se vrlo vjerojatno ne radi o slučajnosti. Iako ni u kojem slučaju nema pravo činiti te nelagodnom ili te dodirivati bez tvog pristanka, ako primjećuješ da se uvijek nekako nađe u tvojoj neposrednoj blizini i svojim se tijelom naginje prema tebi, budi sigurna da mu se itekako sviđaš.

Stoji tijelom okrenutim prema tebi

Čak i kad ne govori tebi direktno, ako naginje svoje tijelo u tvom smjeru, želi ti reći da mu se sviđaš, a vrlo vjerojatno ovo i sam čini potpuno nesvjesno. Kad je u pitanju muški govor tijela, ovo je možda jedan od najnesvjesnijih, ali najočitijih znakova da ti želi dati svoju punu pažnju.

Image
Foto: Unsplash

'Oponaša' tvoj govor tijela

Ako nesvjesno kopira tvoje gestikulacije i tvoj način govora, vrlo vjerojatno mu se itekako sviđaš. Upijanje tuđeg govora tijela potpuno je normalno i nevjerojatno uobičajen fenomen koji svi nesvjesno radimo. Također poznat i kao 'efekt kameleona', ovaj fenomen pomaže nam da se bolje povežemo s onima oko nas.

Često popravlja odjeću ili prolazi prstima kroz kosu

Čak i oni muškarci koji ne mogu biti više opušteni oko toga kako izgledaju, u potpunosti mijenjaju ploču kada se pojavi osoba koja im se sviđa. Ako je odjednom zabrinut oko svog izgleda ili neprestano prolazi rukama kroz kosu kao ujak Jesse iz serije 'Puna kuća', budi sigurna da mu je stalo što misliš o njemu.

Ponaša se zaštitnički prema tebi

Ako si ga uhvatila kako se ponaša ili govori zaštitnički kad si ti u pitanju, vjeruj nam, ne misli da treba biti tvoj vitez na bijelom konju niti da ti treba pomoć u bilo kojem smislu, već si jednostavno ne može pomoći u želji da pazi na tebe. To je samo zato što mu je stalo, stoga to shvati kao kompliment.

Image
Foto: Unsplash

Stalno gura ruke u džepove

Ili ima nekakav osip ili ti pokušava skrenuti pozornost na svoj 'muški alat'. Postoji samo jedan razlog za to. Kada je riječ o muškom govoru tijela, ovo je daleko jedan od najčudnijih signala. Ponekad se to dogodi jer cijeni tvoje tijelo zbog čega postaje svjesniji vlastitog. Drugi put je to potpuno podsvjesno i on neće ni biti svjestan da to radi. Naravno, mogao bi i pokušavati sakriti erekciju, ali to je sasvim druga priča…

Oblizuje usne

Moguće je samo da su mu usne suhe, ali ako to ipak radi prečesto, podsvjesno pokušava privući tvoju pozornost na svoje usne. Mogao bi i dalje gledati u tvoja usta, signalizirajući da samo čeka trenutak kada će te moći poljubiti. Bilo bi lijepo kad bi to zapravo i učinio, ali možda je na tebi da napraviš prvi korak.

Puno gestikulira rukama

Ako jako puno gestikuliura rukama dok je u razgovoru s tobom, to ukazuje da je strastven oko onoga što govori i da ti to želi prenijeti. Iako je ovo više općenit dio govora muškog tijela, upotrijebi svoju maštu. Također može značiti da je jako dobar sa svojim rukama…mig, mig.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO BITI SRETAN?