Zanimljiv razlog

Zašto se neki muškarci brže oporavljaju nakon prekida?

Tek ste prekinuli, a on je već završio u zagrljaju nove žene? Psiholozi i stručnjaci za odnose imaju zanimljivo objašnjenje

profimedia-0528536568.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svaki prekid veze je težak i bolan, osobito ako smo s tom osobom bili dugo u vezi. Nekima je potrebno dulje da se oporave od takvih ljubavnih brodoloma, a neki pak brže i lakše prođu kroz cijeli taj proces prebolijevanja bivših partnera.

Image
RIječi, ali i djela

Pet znakova da si definitivno našla muškarca iz snova

Kad govorimo o razlikama između spolova, prekid veze u emotivnom smislu mnogo teže pada ženama, iako neka istraživanja sugeriraju kako se muškarci dulje oporavljaju od prekida. No muškarci najčešće i brže ulaze u novu vezu. Zašto?

shimmer fallback

Ako je tvoj partner ubrzo nakon prekida s tobom našao novu djevojku sigurno ćeš misliti kako mu vaš odnos nije puno značio te da su njegove emocije bile lažne. Čini se logično, no možda si ipak u krivu.

Naime, kad muškarac prekine vezu sa ženom koju je volio, u njemu se javlja velika emocionalna praznina koju onda pokušava 'zaliječiti' novim vezama koje su najčešće kratkog vijeka trajanja, barem tako tvrdi stručnjak za odnose David M. Matthews.

Za razliku od žena, muškarci nemaju tuđu podršku u tim teškim trenucima. Oni ne mogu otrčati u mamin zagrljaj ili pak tražiti utjehu kod prijatelja u vremenima tuge i boli. Za većinu njih takvo ponašanje naprosto nije prihvatljivo. Kako bi izbjegli ismijavanje i sažalijevanje od strane svojih muških prijatelja, oni će što brže pokušavati pronaći novu ženu. Nekoga tko će im odvrnuti pažnju od teških emocija s kojima se trenutno nose.

shimmer fallback

Upravo zato muškarci brže nastavljaju dalje pokušavajući popuniti 'vakuum' koji je nastao raspadom njihove prethodne veze.  Traže novu partnericu na koju će usredotočiti svoju pažnju, emocionalnu i seksualnu. Što prije pronađu novu djevojku, to bolje jer će im nova partnerica izliječiti rane i vratiti im emotivnu stabilnost i čvrstoću – a to je nešto za čime svaki muškarac žudi.

Neki psiholozi i stručnjaci za odnose smatraju da je brzina kojom se muškarac oporavlja od prekida zapravo proporcionalna boli koju osjeća. Odnosno, ako mu je prekid teško pao, vjerojatnije je da će brže završiti u zagrljaju druge žene!

Dakako, valja imati na umu da nisu svi muškarci jednaki pa se niti ova pretpostavka ne može primijeniti na cijeli muški rod, no sigurno u njoj ima i nešto istine. Činjenica je da se svatko nosi s tugom na svoj način.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.