Od nevjere do financija

I oni su nekad nesigurni: 7 najvećih strahova zauzetog muškarca

Na početku veze, muškarci – kao i žene – mogu imati određene sumnje i strahove. Uglavnom je to zato što žele da se sve razvija u najboljem redu. Žele izbjeći greške i nesporazume pa je moguće da se opterećuju sitnicama...

pexels-andrea-piacquadio-3776128.jpg
Foto: Pexels

Velike su šanse da si se u životu susrela s muškarcem koji, kako tvrdi, nije za vezu. Takvi su skloni 'zabavi' čega oboje morate biti svjesni prije stupanja u takvu vrstu odnosa. Drugim riječima, takvi frajeri nisu za nešto službeno i dugoročno planiranje. Drugi dio muškaraca rado bi stupio u vezu i stekao emocionalnu i fizičku privrženost. Da biste došli do veze, potrebno je razumijevanje, iskrenost, privlačnost i dovoljno zajedničkog vremena. U jednom času dvoje ljudi jednostavno shvati da si odgovara – da tu ima onog nečeg – te se počnu nazivati parom.

Image
Kad prođe zaljubljenost

Muškarci otkrili: Pet najvećih pogrešaka koje žene rade u ljubavnim vezama

Tad ste zapravo tek na početku priče. Ispred vas je gomila zajedničkih trenutaka, truda i upoznavanja u svim aspektima. No nemoj misliti da muškarci u tom trenutku nemaju briga. Prije stupanja u vezu i frajeri bi, kao i žene, mogli preispitivati neke stvari te se brinuti hoće li im poći za rukom. Radi se o početnim strahovima – zapravo, dozi opreza.

shimmer fallback

Kako se par upoznaje, tako te sumnje lagano nestaju. Ovog puta izdvajamo najčešće strahove muškaraca prije i u vezi.

Gubitak slobode

Zdrav odnos temelji se na uvažavanju, poštovanju i iskrenosti. Obje strane imaju pravo biti i ostati svoje. Samo zato što ste u vezi ne znači da nemate pravo raditi što volite, družiti se i umrežavati s drugima. I nitko – ni on tebe ni ti njega – nemate pravo 'vezati' isključivo za sebe. Dogodi li se to pa te partner – ili ti njega – počne provjeravati i ograničavati, situacija postaje ozbiljna.

No, prema portalu Bolde, muškarci se na početku veze boje da će izgubiti slobodu. Boje se da više neće imati vremena za sebe, da će druženja s drugim ljudima biti rjeđa i da će se morati odreći autonomije. No, kako smo rekli, samo zato što ste u vezi, ne znači i da ćete zaboraviti na život kakav ste prije živjeli. Naravno, sve je stvar dogovora i poštovanja – i dakako da nije u redu da se frajer u vezi ponaša kao samac i traži izlike za nebivanje kod kuće.

shimmer fallback

Nevjera

Nevjera je vjerojatno jedna od najgorih stvari koju možeš doživjeti u vezi. Bez obzira prevari li muškarac ženu ili žena muškarca, težina tog čina je ista. Prema Boldeu, i muškarci se na početku veze brinu da će ih partnerica razočarati ili, u najgorem slučaju, prevariti. Posebno bi mogli biti sumnjičavi ako su već imali loših iskustava.

shimmer fallback

Boje se da su pogriješili

Portal Bolde navodi da postoje muškarci koje i prva prepirka ponuka u preispitivanje odabira. Možda ih to probudi iz sna da je sve savršeno i pokaže da je veza odnos na kojemu obje strane trebaju raditi. Ili pak svaku prepirku shvate kao početak kraja što ne mora biti slučaj. Upravo suprotno – prepirke nisu nužno loše niti se par u svemu treba složiti. No stvar je u tome kako će razriješiti taj verbalni sukob.

shimmer fallback

…ili da im neće poći za rukom

Muškarac koji se prethodno suočio s negativnim iskustvima mogao bi misliti da mu ni ova veza neće poći za rukom. Tim negativnim mislima posebno su 'pogođeni' nesigurniji i povučeniji muškarci. Stvar je u tome da ti u tom slučaju moraš biti svjesna njegovih previranja te mu razgovorom i djelima pokazati da nema mjesta za brigu. I muškarci smiju biti nesigurni i ne trebaju se povoditi pritiscima koji promoviraju muškarce kao one koje uvijek sve znaju.

shimmer fallback

Brinu ih financije

Unatoč tome što je danas sve manje važno tko plaća i tko koga izvodi na večeru, muškarce i dalje nerijetko prati pritisak da trebaju biti dominantni i financijski stabilni. Zato ih često muče pitanja s hoće li biti u stanju financirati taj izlazak ili putovanje. No, opet, stvar je dogovora. Poanta bivanja u zdravoj vezi nije primanje skupih darova.

shimmer fallback

A brine ih i kako će proći upoznavanje tvojih

Upoznavanje obitelji i prijatelja tvog partnera nije uvijek najugodnije. I muškarce i žene brine hoće li ostaviti dobar dojam. Ohrabri svog novog partnera – neka bude opušten i svoj i ne analizira svaki trenutak tog zajedničkog ručka ili večere.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.