Savjeti koji će ti dobro doći

Kako do neviđenih vrhunaca? Stručnjaci kažu da treba pokušati- apstinenciju

Iako na prvu može zvučati kontradiktorno, apstinencija od seksa ti zapravo može pomoći da doživiš najbolje orgazme u životu. Znamo sve o tome

orgazam.jpg
Foto: Pexels

Doživjeti orgazam uvijek je euforično i nezaboravno iskustvo, a bilo bi savršeno kada bi svaki orgazam bio bolji od prethodnog. To je moguće, a ako se pitaš kako, odgovor se krije u dvije riječi - seksualno čišćenje, odnosno seksualna apstinencija. No kakve to veze ima s orgazmima? Saznaj u nastavku!

Image
Nedostatak seksa

7 stvari koje se događaju tvom tijelu kada apstiniraš od seksa

Seksualna čišćenja nisu ništa novo. Seksualni terapeut napisao je knjigu o tome još 2008., a prakticiranje apstinencije u kratkom vremenskom razdoblju, recimo sedam do 14 dana, može biti ključ za otključavanje nevjerojatnih orgazama. Zašto? Ponekad seks s dugogodišnjim partnerom postane stvar rutine i vrlo predvidljiv, što može imati suprotan učinak na želju, ali i na orgazme.

Štoviše, i kada je riječ o muškarcima, studije pokazuju da suzdržavanje od ejakulacije na određeno vrijeme zapravo može povisiti razinu testosterona - hormona koji igra glavnu ulogu u seksualnoj želji. Isto je i sa ženama, a suzdržavanje od seksa znači ponovno raspirivanje znatiželje jedno o drugome, što će pojačati želju, ali i uzbuđenje, a kao rezultat dobit ćeš najbolje orgazme u životu. Dakle, povremena apstinencija od seksa nije nužno loša stvar, a evo i nekoliko prednosti koje može donijeti sa sobom.

Oslobodit ćeš svoje tijelo svake negativne seksualne energije

Seks je nešto zbog čega bismo se trebali osjećati dobro. Međutim, seks bez osjećaja ili skriveni seksualni problem vjerojatno će stvoriti averziju prema seksu, što smanjuje libido i sposobnost orgazma. A slično kao što radimo detoksikaciju tijela, seksualno čišćenje može pomoći u oslobađanju tvog tijela od negativne seksualne energije. To će stvoriti prostor za bolju energiju koja će doći u budućnosti i stvoriti pozitivnija seksualna iskustva. Izbacivanje suspregnutih emocija poput stresa ili napetosti također će pomoći tvom tijelu da se konačno opusti, što će ti pomoći da doživiš zaslužene i još bolje orgazme.

Image
Foto: Pexels

Otkrit ćeš nove osjećaje i fantazije

Ovo se može činiti kontradiktornim jer stručnjaci za seks često jamče da ćeš samo kroz seks shvatiti što ti se seksualno najviše sviđa. Kad se navikneš na nešto - poput tvog omiljenog vibratora ili položaja u seksu - to te uvijek vuče i često se držiš toga i igraš na sigurno. I iako nema ničeg lošeg u tome da se držiš onog sigurnog, to bi ti brzo moglo dosaditi. Međutim, prakticiranje apstinencije pojačat će tvoja osjetila i učiniti te spremnijom za uzbuđenje. Ovo je sjajan način da otkriješ nove stvari o sebi u seksualnom smislu i otvoriš se novim mogućnostima i fantazijama koje bi možda željela istražiti.

Image
Foto: Pexels

Povećat ćeš intimnost

I dok su orgazmi definitivno oblik brige o sebi i ljubavi prema sebi, vraćanje osnovama - kao prije nego što si doživjela svoj prvi orgazam - može pomoći u povećanju intimnosti sa samom sobom. Voljeti sebe ključni je dio seksa i orgazama, a ako ne voliš sebe, puno je teže sebi dopustiti orgazam i uživati ​​u seksualnim aktivnostima. Lezi na krevet zatvorenih očiju i nježno rukama prelazi po svom tijelu kako bi mu pokazala zahvalnost i jednostavno se ponovno poveži sama sa sobom. Ovo također vrijedi ako si u vezi - suzdržavanje od seksa zapravo može povećati intimnost između tebe i tvog partnera i pomoći vam u izgradnji emocionalne intimnosti.

Image
Foto: Pexels

Izgradit ćeš seksualnu napetost i povećati želju

Ako odlučiš otići na seksualno čišćenje, velike su šanse da ćeš znati kada je "veliki dan" - dan kada ćeš konačno ponovno moći doživjeti orgazam. Uzbuđenje i iščekivanje onoga što dolazi prirodno će povećati seksualnu napetost u tebi, a to će povećati tvoju želju, što će ti pomoći da doživiš nevjerojatan orgazam. Nemoj se bojati napraviti nešto uoči velikog dana. Počni razmišljati o okruženju, igračkama koje želiš koristiti ili položajima koje želiš isprobati. Ovo će samo pojačati tvoj libido, a tvoje će tijelo učiniti spremnijim za odlično seksualno iskustvo.

Image
Foto: Pexels