Već večeras

Analni seks za početnike: Top četiri poze s kojima je najbolje 'probiti led'

Možda si ga već isprobala, a možda želiš, ali nikako da se to dogodi. Analni seks nije svima drag, no ako ste se odlučili da ćete ga isprobati, izdvajamo jednostavne poze koje bi mogle unaprijediti prvo iskustvo. I zapamti: samo polako i sa zaštitom!

amy-humphries-80_rzBTm-Js-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Neke straši i sama pomisao na analni seks, dok se drugi s vremena na vrijeme vole upustiti u ovu aktivnost. Iako bi osjećaj isprva mogao biti čudan, a možda i bolan, analni seks ne mora biti noćna mora pod uvjetom da partner i ti to doista želite. Frajeri su često veći zagovornici analnog, ali nužno je – zaista nužno – da prije toga razgovarate, a onda se i dobro opustite.

Mišićima oko anusa treba vremena da se opuste i da se ti uzbudiš, a lubrikant bi vam ovdje trebao biti glavni saveznik. Za razliku od rodnice koja se prirodno podmazuje, s anusom to nije slučaj – a ne moramo ti valjda govoriti da bi 'na suho' bilo bolno i neugodno što nije poanta seksa. Zato se preporučuju lubrikanti na bazi vode koje je manje vjerojatno da će se isušiti. Osim toga, prije eksperimentiranja s analnim nužno je posjetiti kupaonicu jer je higijena od velike važnosti kad je u pitanju ova vrsta seksa.

Image
Za jačanje intimnosti

Horoskop otkriva koja seks poza najviše odgovara tvom znaku

"Sapun i obična voda trebali bi biti dovoljni za pranje stražnjice", kaže seksologinja Jessica O’Reilly. Za one koji se žele dodatno osigurati, mogu posegnuti za klistirom ili korištenjem fiziološke otopine potaknuti veliku nuždu. Nakon toga tuš pa pravac spavaća soba. Osim higijene i postupnog zagrijavanja, nužno je koristiti kondom kako bi spriječila prijenos spolno prenosive bolesti – pritom ga je obavezno promijeniti prije prelaska na vaginalni seks ili obrnuto. Mijenjajte prezervative i perite ruke kako zbog bakterija iz rektuma ne bi došlo do infekcije vagine.

OK, sad kad smo te podsjetili na ključne stvari, spomenimo koje se poze analnog seksa savjetuju početnicima. Ako se prvi put susrećete s ovim, neka partner počne s jednim prstom pa s dva i tek onda, ako ti je ugodno, s penisom.

Image
Foto: Unsplash

Možda shvatiš da to nije tvoj đir, a možda ti se baš svidi, a evo i jednostavnih poza. Najlakše bi ti bilo biti na leđima, trbuhu ili na 'sve četiri'.

Misionarski položaj

Za koju god da se pozu odlučite, važno je da kontroliraš kretanje odnosno dubinu penetracije i da krenete lagano. Koljena pritisni uz njega, ruke mu stavi na prsa i neka uđe iz misionarskog položaja. Za veću ugodu možeš staviti jastuk ispod bokova. To će ti namjestiti zdjelicu. Ovaj položaj mogao bi biti super jer vam omogućuje kontakt očima i komunikaciju.

Image
Foto: Profimedia.hr

Doggy

Kad je riječ o analnom seksu, doggy je jedna od najdražih poza. Ako ste početnici u ovoj vrsti seksa – ili je jedan od vas – s doggyjem teško da možete pogriješiti. Dok on prodire iza, može ti rukom stimulirati klitoris i milovati grudi. Slobodno sami odredite kut, a u pomoć vam može uskočiti i jastuk.

Image
Foto: Pexels

Stojeći doggy

Tragaš li za nečim drugačijim jer ste već pokušali s osnovama, ustani i leđima se okreni partneru. Doslovno se pritisni uz njega, a on neka nježno ulazi dok ti dodiruje grudi i bedra, a sve možete 'začiniti' strastvenim poljupcima i grickanjem.

Image
Foto: Pexels

Žlica

I kod vaginalnog seksa mnogi vole pozu žlice jer ih povezuje s partnerom, a super je izbor kad nemate snage za neke zahtjevnije poze. Želiš li žlicu isprobati i u analnoj varijanti, uzmi dva jastuka i stavi ih pod kukove što će olakšati prodiranje. Partner ulazi s leđa, a može biti na koljenima ili boku. Poza žlice dobra je za početnike u analnom jer dopušta lijeno ležanje uz partnera i osjećaj bliskosti.

Image