Tajna erogena zona

Analni užitak: Jesi li spremna za nesvakidašnji 'vrhunac'?

Znaš već da ima nekoliko vrsta ženskih orgazma, no jesi li znala da je i tijekom analnog seksa moguć klimaks? Ne samo da je moguć, nego navodno 'lansira u zvijezde'

profimedia-0176157881.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Orgazam je možeš postići na razne načine, stimulirajući različite erogene zone. Među ženskim orgazmima najpoznatiji su, recimo, klitorisni i vaginalni, a tu su još i klimaks koji dosežemo stimulacijom G-točke te manje poznati core-gazam, orgazam koji neke žene mogu doživjeti kontrakcijom trbušnih mišića tijekom tjelovježbe.

Image

No, da postoji i analni orgazam malo tko zna. Naime, seksolozi tvrde kako je upravo ovo područje naša tajna erogena zona, stimulacijom koje možemo produbiti svoj seksualni užitak.

Što je točno analni orgazam

Do ovog klimaksa dolazi se, jednostavno rečeno, stimulacijom živaca koji se nalaze u i oko anusa.

"Anus je opskrbljen živcima, a tu je i izuzetno erogeni pudendalni živac - koji je povezan na klitoris", pojašnjava Megwyn White, certificirana seksologinja iz New Yorka.

Image

Ovaj živac senzacije iz međice prenosi u vaginu, stidnicu i sam anus. No, kakav je to osjećaj doživjeti ovaj nesvakidašnji vrhunac? Andrea Barrica, osnivačica web stranice za seksualnu edukaciju O.school tvrdi kako žene koje su ga iskusile analni orgazam opisuju kao klimaks sličan klitorisnom: puls ugodnih kontrakcija u anusu. Za neke je pak ovaj osjećaj više poput vala užitka koji se širi iz analnog područja kao središta.

Kako ga postići

Neke žene analni orgazam doživjet će penetracijom penisa, a drugima će biti dovoljan nježniji dodir ili upotreba igračaka za seks. Baš kao i u slučajnu drugih vrsta orgazama, nema samo jednog ispravnog puta - svaka će žena morati pronaći svoju individualnu tehniku koja za nju funkcionira.

Image
Tajna 'stražnjih vrata'

Analni seks: zašto ga mnogi muškarci toliko vole?

"Analna igra koja pruža užitak može se dogoditi pomoću analnog vibratora, čepa ili kuglica, penisa ili dilda, igrom prstiju, oralnom tehnikom, doista na bilo koji način", objašnjava Alicia Sinclair, certificirana seks edukatorica.

Kao i kod bilo koje vrste igrica pod plahtama, sve bi trebalo početi dobrom predigrom - poljupcima, milovanjem te vaginalnom i klitorisnom stimulacijom. Tek nakon toga ti i tvoj partner možete prijeći na analnu akciju. Sinclair napominje:

Image

"Idite polako, koristite ruke, pomognite partneru da se opusti i osigurajte da se oboje osjećate udobno."

Jednom kad si sasvim opuštena neka tvoj partner koristi jezik, prst ili vrh analnog čepa kao prvi korak.

"Kad si uzbuđena, probajte umetnuti jedan prst ili vrh analnog čepa unutra", savjetuje White.

Mišići će se spontano otvoriti kako bi prst ili čep mogli ući. Ako to ne ide glatko, znači ida još nisi spremna.

Ravno do vrhunca

Nakon prvog koraka možeš probati s nečim većim kao što je analni dildo ili partnerov penis. Ako ti i tvoj partner koristite igračku, Sinclair savjetuje da bude od fleksibilnog materijala, nešto duža od tvog prsta, a ne deblja od dva, i bez teksture.

Kako budete napredovali, trebala bi početi osjećati senzacije ugode koja postaje sve intenzivnija. Ako osjećaš da ti pokreti odgovaraju, ali ti se čini da nisi dostigla orgazam, probaj pomaknuti fokus:

"Pritisak, stres i anksioznost najveći su blokatori orgazma", tvrdi Barrica.

Image

Zato, pokušaj ostati u trenutku i samo osjeti senzacije analnog seksa, bez previše očekivanja. Kao i kod druge vrste orgazma, neka ti dostizanje klimaksa ne bude cilj na koji ćeš se toliko fokusirati da zaboraviš uživati u samoj igri.