Tajna 'stražnjih vrata'

Analni seks: zašto ga mnogi muškarci toliko vole?

Analni seks je nekim muškarcima itekako privlačan i nerijetko ga žele isprobati, a stručnjaci kažu da se razlog toga krije i u nekom od ova tri razloga.

profimedia-0270438182.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Neki muškarci obožavaju velike grudi. Drugima je bitna naglašena i obla stražnjica. Treći pak prvo će primijetiti kakve su nam noge. No, što se analnog seksa tiče, vrlo vjerojatno si doživjela barem jednom da te partner pita možete li probati ovu alternativu uobičajnoj vaginalnoj penetraciji. Bez obzira na to ide li sve glatko ili je odmah jasno da u tvom slučaju njegovom penisu 'tamo iza' nije mjesto, malo je onih muškaraca koji ne bi želio barem pokušati ući na 'stražnja vrata'.

Image

Kod žena, stvar je bitno drugačija. Zapravo, mnoge žene nisu oduševljene idejom o analnom seksu, a partnerice koje su našle način da uživaju u analnom seksu rijetko će tako nešto inicirati same.

Ako si ipak znatiželjna i želiš probati ili si već iskušala analni seks, a želiš ga učiniti ugodnijim (i bezbolnijim) za sebe, trebaš pripaziti na ove 3 stvari:

Položaj - u nekim pozama analni je seks naprosto ugodniji za partnericu, a to ovisi, između ostalog o individualnim razlikama građe tijela. Generalno, za početnice savjetuje se da krenu s pozama kao što su klasična misionarska poza, poza 'plesa u krilu' ili pak ležeća 'pseća poza'.

Image
U paukovoj mreži

Položaj tarantule: 'opaka' poza iz Kama sutre u kojoj ćete uživati

Lubrikant - nikako nemoj ni pokušavati ovaj način seksa bez korištenja lubrikanta i ne, slina nije lubrikant o kojem govorimo.

Image

Priprema - sve je u dobroj pripremi, jer analni seks bit će tim ugodniji što si više opuštena. Dakle, treba puno predigre kako bi došla do toga. Također, bitan je dogovor, partner svakako mora poštivati tvoje granice i trebaš mu jasno dati do znanja do koje točke ti je penetracija ugodna, kao i ako osjetiš bol.

Image

Ako ti i tvoj partner uspijete pronaći 'zejdnički jezik', navodno bi analni seks mogao biti jako dobro iskustvo za oboje - tako kažu oni koji ga redovito prakticiraju. Ipak, ostaje još pitanje - što muškarce tako fascinira kod analnog seksa? Seksolozi su otkrili 3 glavna razloga za želju.

Muškarci vole promjene

Generalno govoreći, muškarcima je promjena i varijacija bitnija nego ženama. Seksterapeut Mike Lousada to objašnjava ovim riječima:

"Kada žena pronađe nešto što joj se u seksualnom smislu sviđa, obično to želi stalno iznova ponavljati. S druge strane, čini se kako muškarcima treba drugačija stimulacija kako bi ostali zainteresirani. Anus i analni seks veći su tabu od vaginalnog seksa, ovakav se seks smatra nečim 'prljavim', a ako je žena otvorena za ovu alternativu, to implicira kako je i njezin seksualni život 'prljaviji'. Pri tom, 'prljavo' nije nešto čega se muškarci boje, već naprotov nešto za čim žude."

Image

Manje je intiman

Analni seks mnogo je manje intiman od vaginalnog, već radi samog položaja:

"Najčešća poza za analni seks je ona u kojoj je žena sagnuta, a muškarac je iznad nje i gleda njezina leđa. Za muškarce iz toga proizlazi osjećaj moći i dominacije. Osim toga, nema prave povezanosti, nema gledanja oči u oči, lice nije okrenuto prema licu. Na ovaj se način izbjegava intimnost, a doživljaj analnog seksa nije 'doživljaj veze'. U našoj su kulturi emocije muškarca mnogo više potisnute no što su to emocije žene. Zato muškarcima analni seks može biti ugodniji - zbog manje intimnosti, a ženi s druge strane upravo to može nedostajati", otkriva Lousada.

Image

Fascinacija stražnjicom

Treći razlog zašto muškarci žele analni seks ujedno je i najzačudniji - naime, Lousanda tvrdi kako je u igri tajna opsjednutost vlastitom stražnjicom:

"Riječ je o duboko psihološkom razlogu jer muškarcima je njihov anus izbor nevjerojatne ugode zbog prostate koja je smještena u rektumu. Muškarac možda nije s time eksperimentirao, ali je svjestan da u tom djelu njegova tijela leži potencijal za veliku ugodu. Zbog homofobije koja je nažalost još uvijek prisutna u našoj kulturi, muškarac može misliti kako bi ovakvo uživanje upućivalo na to da je gej, iako je heteroseksualan. Zato će muškarac prenijeti svoju vlastitu želju da eksperimentira s tim dijelom svoga tijela na ženu. Dakle, na kraju tu ipak postoji i taj skriveni motiv za muškarce", tvrdi Lousada.

Image