Ako ti treba nešto za jačanje seksualne želje - pravac kuhinja! Ovo su namirnice koje ženama dižu libido

Ljubavnu kemiju možeš oživjeti ili dodatno začiniti tajnim sastojcima iz kuhinje. Neka uvijek u hladnjaku ima crnog vina, a na polici sa začinima šafrana. Da, skup je, ali vrijedi svake kune

Ako ti treba nešto za jačanje seksualne želje - pravac kuhinja! Ovo su namirnice koje ženama dižu libido

U dugoj si vezi i kemija više ne "odrađuje" svoj zadatak? Leptirići iz trbuha su odavna odletjeli u neke toplije krajeve i ti bi, kako pjevaTutti Frutti Band, nešto vruće da te zagrije? Na pravom si mjestu! Pripremi olovku i papir i u nastavku pročitaj što sve trebaš kupiti kada prvom prilikom odeš u trgovinu ili na tržnicu. Na povratku svrati u drogeriju, kupi samostojeće čarape i parfemčić... Jamčimo ti da ćeš ih poželjeti staviti na sebe već večeras.

Image
Riješi se predrasuda i uživaj

Ženski libido - puno je zabluda oko njega, a ovo su one najveće
Donosimo ti listu namirnica koje, ne samo da su na glasu da dižu libido kod žena, već za to postoje i znanstveni dokazi. Jedina iznimka su školjke, no njih je trošio Casanova, tako da i tu nema dileme. I ovog puta, kao i bezbroj puta dosad, potvrdilo se da se rješenje nalazi u kuhinji.

Da, ljubav ide kroz želudac, osobito ako biraš prave sastojke od kojih ćeš napraviti jelo, kako za sebe tako i za njega. No, ovog puta govorimo o tebi. Uvrsti u prehranu začine i namirnice u nastavku i razbuktaj strasti u spavaćoj sobi. Promet na dionici kuhinja - krevet uvijek mora neometno teći.

Ginseng

Ovom ljekovitom korijenu s Dalekog istoka odavna se pripisuju afrodizijačka svojstva. Tradicionalno se u Kini koristi za liječenje muške impotencije, a na njega nisu imune ni žene. Na tvoje opće oduševljenje, može se pronaći u trgovinama diljem zemlje. 


Maca prah

Maca prah zove se još "ginseng s Anda" i u Južnoj Americi se već tisućama godina koristi za podizanje libida i liječenje neplodnosti. Osobito je učinkovit u podizanju seksualne želje kod žena u menopauzi. 

Šafran

Popularan, ali izuzetno skup začin odavna se koristi kao afrodizijak, a da ima takve moći pokazala je i nedavno provedena studija. U njoj su žene koje su koristile antidepresive četiri tjedna konzumirale šafran u prehrani. Pokazalo se da im se seksualna želja zamjetno pojačala, piše portal Healthline.

Crno vino

Crno vino naširoko je poznat afrodizijak, a to je i znanstveno potkrijepljeno. Studija provedena 2009. pokazala je da umjerena konzumacija crnog vina potiče seksualnu želju kod žena. Rezultati ove studije objavljeni su u časopisu The Journal of Sexual Medicine.

Jabuka

Vjerovala ili ne, jabuka dobro djeluje na tvoju seksualnu želju. Žene koje su svakodnevno jele jabuku, imale su kvalitetniji seksualni život od onih koje nisu konzumirale ovo, u Edenskom vrtu, zabranjeno voće.

Školjke

Navodno je Casanova svaki dan započinjao jedući 50 kamenica kako bi mogao zadovoljiti sve svoje ljubavnice. Jesu li školjke na glasu kao afrodizijak zbog najaktivnijeg ljubavnika svih vremena ili zaista imaju moći, nismo sigurni. No, znamo da ih je seksi jesti.