Ako muškarac radi ovih deset stvari, pronašla si pravog kavalira

Saznale smo sve o kavalirima i njihovim karakteristikama - provjeri uklapa li se tvoj muškarac u definiciju pravog gospodina

Ako muškarac radi ovih deset stvari, pronašla si pravog kavalira

Izlasci i dejtanje u 21. stoljeću značajno je drugačije od načina na koji se udvaralo prije pedesetak godina. Sada imamo Tinder, ghostanje, primarno komuniciramo porukama i sve manje i manje očekujemo da ćemo pronaći pravog kavalira.

Džentlmeni ili kavaliri su muškarci čije se ponašanje najbolje može opisati kao – primjereno. Oni djeluju u skladu s najvišim moralnim standardima, drže se svog kodeksa časti, strogo poštuju bonton te otvoreno iskazuju poštovanje prema drugim ljudima. Njihov odnos prema ženama je gospodski – oni paze da je ženi ugodno, nisu vulgarni niti neumjesni, uvijek se trude pokazati joj da je posebna… Pitamo se, postoje li još uvijek takvi muškarci?

Image

Njihov nos, njihov ponos: Evo zašto su muškarci s velikim nosom posebni

Iako bi ih neki mogli nazvati staromodnima, nama se ideja o muškarcima kavalirima itekako sviđa. Uostalom, svaka žena zaslužuje da ju se drži „kao kap vode na dlanu“, s posebnom pažnjom i brigom.


via Giphy


Provjeri jesi li i ti među sretnicama koje se mogu pohvaliti činjenicom da im je partner pravi kavalir. Ako on radi ovih deset stvari u to nema nikakve sumnje, pravi je džentlmen.

Pridržava ti vrata

Ova starinska gesta kavalirstva može osvojiti svaku ženu - osobito u 21. stoljeću kada ju sve rjeđe viđamo. Kada nam u žurbi muškarac pridrži vrata i pusti nas da prve prođemo, osjećamo se kao prave dame - nježne i zaštićene. Otvaranje vrata pokazuje da je muškarac obziran te da na umu ima i našu, a ne samo svoju udobnost. Uz to, ova gesta je i praktična, jer vrata mogu biti teška i glomazna, pa je muškarcima lakše otvoriti ih.

Nazove kada je rekao da će nazvati

Ovo bi doista trebalo biti očito pravilo za ophođenje s ljudima općenito - ako netko nekome kaže da će ga nazvati, da to doista i učini. Nažalost, žene diljem svijeta su navikle čekati i čekati na poziv muškarca, danima se pitajući je li se predomislio ili ju je samo "navlačio". S obzirom na to da žene traže stabilnost i sigurnost kod muškaraca, ovaj mali, ali očiti znak odgovornosti prema drugima može ih oboriti s nogu. Uostalom, i ne traže jako puno - samo obećani poziv. 

Ne igra ljubavne "igrice"

Nema ničeg privlačnijeg od muškarca koji zna što želi i kako to dobiti. Ako je njemu jasno da je zainteresiran za tebe, trebao bi ti to jasno, ali uviđavno dati do znanja, a ne da se igra toplo-hladnih igrica i ostavlja te u nedoumici. Ako je dovoljno samouvjeren, muškarac će preuzeti rizik da bude odbijen i jasno izraziti svoje osjećaje bez previše okolišanja. 

Ne boji se upoznati tvoje prijatelje i obitelj

Kako znati je li muškarac ozbiljno zainteresiran za tebe? Ako pokaže interes i volju da upozna tebi bliske ljude, tvoju obitelj i prijatelje, možeš biti sigurna da te doista cijeni i da misli ozbiljno o vašoj vezi. Ako se pak izmotava i ne želi da ga tvoj krug prijatelja upoznaje - nešto je sumnjivo, možda bi se trebala zabrinuti za budućnost vaše veze. 

Ne boji se biti nježan u javnosti

Ne mora ti pjevati serenade na ulici ili ti pri svakom izlasku kupovati crvene ruže, dovoljno je da se ne srami u javnosti pokazati ti male znakove pažnje i nježnosti koji će svijetu jasno poručiti koliko si mu važna i posebna. Šetnja ruku pod ruku, mali zagrljaj ili kratki poljubac bit će dovoljni da rastope srce svake žene. Uostalom, ovakve male geste iznimno su slatke te su znak dublje povezanosti para, a to je ono čemu svi težimo u vezama. 

Pobrine se da sigurno stigneš kući

Ako ste u večernjem izlasku, muškarac bi se svakako trebao pobrinuti da te sigurno doprati kući ili barem do taksija koji će te odvesti tvom domu. Uz to, od pravog se kavalira očekuje da kasnije provjeri porukom ili kratkim pozivom je li sve prošlo u redu i jesi li sretno stigla. Tvoja sigurnost trebala bi mu biti važna, pa su ovakvi pokazatelji da doista brine o tebi i tvojoj dobrobiti jako bitni. 

Nudi ti svoju jaknu kada ti je hladno

Ovu gestu vežemo uz romantične komedije, no ona doista ima svoj šarm i u stvarnom, a ne samo filmskom životu. Kada muškarac primijeti da ti je hladno, trebao bi ti ponuditi svoju vestu ili jaknu i tako ti pokazati da mu je tvoja udobnost važnija od vlastite. Svaka žena koja susretne muškarca koji će spremno podnijeti malo hladnoće kako bi njoj bilo manje zima, sigurno će se oduševiti njegovom spremnošću da joj ugodi. 

Pridržava ti kišobran

Svaka dama zna koliko truda i vremena ode u pripremu šminke, frizure i outfita za večernji izlazak. Šteta bi bilo da sav taj trud propadne zbog malo kiše, pa je bitno da muškarac pridržava i nosi otvoreni kišobran za sebe i svoju partnericu. Osim što je to praktičnije, jer su muškarci većinom viši od žena, na taj će način moći bolje zaštititi damu od vjetra i kapljica.

Rješava neugodne situacije

Ponekad smo svi izloženi neugodnim situacijama - neželjenom udvaranju nepoznatih frajera, ružnim, vulgarnim komentarima ili pak jednostavno laganim sukobima u razgovorima. U situacijama koje su pomalo neugodne, muškarac bi se trebao potruditi zaštititi svoju partnericu i smiriti situaciju ili pak na fin način otjerati osobe koje joj kvare raspoloženje. Pomaganje damama u nevolji nikad nije staromodno. 

Poštuje tvoje mišljenje i stalo mu je do njega

Ženama je jedna od najbitnijih stvari u odnosu upravo to da imaju osjećaj da ih se uzima za ozbiljno te da se poštuje njihovo mišljenje. Nitko ne voli da ga se omalovažava ili smatra nebitnima, pa je ovo iznimno bitna stavka kavalirskog odnosa prema ženama. Muškarac kojeg istinski zanimaju naše emocije, iskustva, vjerovanja i mišljenja na pola je puta da osvoji naše srce već samim time što je bez predrasuda i bez kalkulacija izrazio interes za naše najdublje emocije.