Savjeti za buđenje strasti

Može biti jednostavno: Začini seksualnu rutinu uz ove odlične trikove

Bez obzira na to provodite li zajedno 24 sata dnevno ili ste u vezi na daljinu, održati uspješan seksualni život u dugoročnom odnosu pravi je podvig, no nije nemoguće

pexels-alla-sergeeva-9481197.jpg
Foto: Pexels

Često možemo čuti o tome koliko je važno u vezama 'održavati strast i iskru', osobito u dugoročnim odnosima. Iako zvuči pomalo kao klišej, bračni terapeuti ističu kako je zaista važno u vezi ili braku održavati tu strast jer to značajno utječe na samu kvalitetu odnosa.

Image
JEDNOSTAVNO JE

Tajna dobrog intimnog života u dugoj vezi i braku

Uobičajeno je da će seksualni život s vremenom pasti u određenu rutinu, no povremeno je dobro malo začiniti situaciju u spavaćoj sobi i na taj način rasplamsati strasti. Sve to u konačnici će doprinijeti održavanju zdravog, sretnog i ispunjenog odnosa.

Ako ti je seks prestao biti zabavan te ti se čini kao da je to još samo jedna u nizu obaveza koje moraš 'obaviti', onda je vrijeme da nešto učiniš po tom pitanju. Postoji mnogo korisnih savjeta i načina kako možemo začiniti svoj seksualni život i vratiti onu iskru u odnos, a neke od najboljih trikova donosimo u nastavku.

Provedite neko vrijeme odvojeno

Ako ti i tvoj partner puno vremena provodite zajedno, možda je vrijeme da se malo razdvojite kako bi razbili rutinu. Svakome trebaju trenuci samoće i odvojenosti od partnera stoga probajte provesti neko vrijeme odvojeno. Dajte si priliku da nedostajete jedno drugome.

Image
Foto: Pexels

Trenutke opuštanja iskoristite za jačanje intimnosti

Danas svi živimo ubrzano i svakodnevno se suočavamo s mnoštvo obaveza i zadataka. Uspostaviti balans između posla i privatnog života ponekad se čini kao nemoguća misija. Međutim, baš kao što je važno provoditi vrijeme nasamo, isto tako je važno da zajedno provodite vrijeme na kvalitetan način, kao par. To je ključno za održavanje uspješnog seksualnog života i za jačanje intimnosti. Zajedno možete uživati u hobijima ili pak gledati epizode svoje omiljene serije svaku večer. Takvi trenuci omogućit će vam da se bolje upoznate i povežete. Parovi s uspješnim seksualnim životom znaju da je seks više od samog seksa; radi se o bliskosti i dobrom poznavanju partnera.

Image
Foto: Unsplash

Pretvorite seks u igru

Pretvaranje seksa u igru jedan je od najstarijih seksi trikova, ali uvijek djeluje. Primjerice, možete igrati seksi poker i slične društvene igre na svlačenje. No postoje i brojni drugi načini kako da seks učinite zabavnijim. Možete svaki tjedan voditi ljubav na nekoj drugoj lokaciji ili pak isprobavati neke nove seks poze. Ili povremeno možeš iznenaditi dragog novim donjim rubljem ili nekim seksi kostimom. Mogućnosti su neograničene. Na taj ćete način pretvoriti svoj seksualni život u uzbudljivu aktivnost pa seks više neće biti samo još jedna u nizu obaveza koje treba obaviti.

Image
Foto: Pexels

Zajedno pogledajte erotične filmove

Gledanje erotskih filmova još je jedan od klasičnih trikova, no stručnjaci ističu da je to sjajan način za rasplamsavanje strasti. Odaberite serije ili filmove koji uključuju puno vrućih scena i uzbudljivih odnosa i sigurno nećete ostati ravnodušni.

Image
Foto: Pexels

Razgovarajte o svojim željama i fantazijama

Otvorena i iskrena komunikacija ključna je za održavanje zdravog i sretnog seksualnog života. Tvoj partner ne može znati za čim ti žudiš u krevetu ako mu to sama ne kažeš. Iskreni razgovor s partnerom o tome što svatko od vas želi od svog seksualnog života dobar je način za poboljšanje odnosa. Osim toga, jako je seksi razgovarati o svim tim fantazijama i uzbudljivim novim stvarima koje želite isprobati.

Image
Foto: Unsplash

Redefinirajte pojam seksa

Seks je puno više od same penetracije ili oralnog seksa. Uključuje predigru, dodire, masaže, seksi dopisivanja... Sve to može se smatrati seksom na temelje vaše definicije seksa. Nakon što jednom redefinirate što seks za vas znači, otvara se cijeli novi svijet mogućnosti.

Image
Foto: Pexels

Uvedite seks u raspored

Parovi s uspješnim seksualnim životom znaju da im ponekad (Ili često) život može stati na put stoga je najbolje seks uvrstiti u raspored. Možda ne zvuči romantično, ali je svakako praktično. Označite vrijeme za seks u svom kalendaru i razgovarajte o tome za doručkom. Bit ćete uzbuđeni znajući da ćete provesti vrijeme zajedno, a ujedno je to sjajan način da uvedete u svoju seksualnu rutinu sve one stvari koje želite isprobati.

Image
Foto: Unsplash

Seksualni život je promjenjiv

Nije realno očekivati da će vaš seksualni život uvijek biti zanimljiv i strastven. Uobičajeno je da će ponekad biti sušnih razdoblja, no to ne znači da je vaš odnos mrtav. Život je pun uspona i padova, a sve to utječe i na naš seksualni život. Svaki odnos iziskuje puno truda i rada da bi bio sretan i uspješan. Ako se samo malo potrudite, iskra će se kad-tad opet vratiti, i to vjerojatno s još većim intenzitetom.

Image
Foto: Pexels