Ipak nije fizički izgled

Evo što muškarci traže u ženama s kojima žele stati pred oltar

Kada biraju ženu s kojom će ući u brak ili pak partnericu za dugoročnu vezu, muškarci u obzir uzimaju nekoliko stvari

pexels-marko-klaric-6408285.jpeg
Foto: Pexels

Ulazak u brak veliki je korak za svakog muškarca, a mnogi će radije odabrati biti 'vječiti neženje' nego stati pred oltar. Kod odabira idealnog partnera, svatko ima neke vlastite preferencije. Nekoga će privući nečiji osmijeh, a nekoga pak karizma.

Image
Pogledaj istini u oči

Odvest će te na vjenčanje - ili ne? Znakovi koji otkrivaju je li ON materijal za brak

O odnosima i o tome što muškarci prvo primjećuju na ženama kada biraju partnericu za brak provedena su brojna istraživanja, a rezultati su zaista zanimljivi pa čak i pomalo iznenađujući.  Iako im je fizički izgled važan, kada biraju bračnu partnericu, pripadnici muškog spola u obzir uzimaju neke potpuno druge stvari i osobine.

U nastavku otkrivamo o čemu je riječ pa sama zaključi jesi li dobar 'materijal' za brak ili ne.

Koliko ste kompatibilni

Kada biraju ženu za brak, muškarci uzimaju u obzir to koliko su kompatibilni, dijele li slična mišljenja, životne vrijednosti, ciljeve, itd. Što je kompatibilnost između partnera veća, to su i veće šanse da će brak biti uspješan. Brakovi u kojima nedostaje kompatibilnosti vrlo često zavšravaju razvodima.

Image
Foto: Pexels

Tvoja financijska situacija i karijera

Muškarcima je stalo i do toga da žena bude financijski neovisna i da ima razvijenu karijeru. Iako je u prošlosti bilo puno važnije da muškarac bude financijski stabilan, danas se to očekuje i od žena. Oba bi partnera trebala pristojno zarađivati te jednako pridonositi kućanstvu i sudjelovati u zajedničkim troškovima. Naime, nestabilne financije jedan su od najčešćih uzroka svađa i nesuglasica u braku pa je taj faktor muškarcima od izuzetne važnosti.

Image
Foto: Pexels

Koji su tvoji ciljevi

Muškarac želi da mu žena dokaže kako joj nije jedini cilj da se uda. On želi da njegova partnerica ima i neke druge životne ciljeve i snove kojima teži. I ono najvažnije, jesu li ti ciljevi usklađeni s njegovima?

Image
Foto: Pexels

Koliko si brižna

Dvije od najčešćih osobina koje su muškarcima važne kada biraju ženu za brak su ljubaznost i toplina. Koliko si brižna i hoćeš li biti uz njega u teškim trenucima? To ima smisla, s obzirom na to da većina muškaraca podsvjesno želi ženu koja će biti majka njihove djece.

Image
Foto: Pexels

Koliko si partnera imala prije njega

Iako zvuči pomalo smiješno i posve besmisleno, muškarcima je zapravo vrlo važan i broj seksualnih partnera koje je žena imala prije njega. Ne očekuju od žene da bude nevina, no što je manji broj partnera imala, to su veće šanse da će je odvesti pred oltar.

Image
Foto: Pexels

Tvoja razina samopouzdanja

U potrazi za idealnim partnerom svi tražimo samopouzdane osobe koje su spremne izboriti se za sebe i za svoje ciljeve. Muškarac se ne želi oženiti nesigurnom ženom, on želi samouvjerenu partnericu.

Image
Foto: Pexels

Važno mu je i što njegova obitelj i prijatelji misle o tebi

Iako tuđe mišljenje ne bi trebalo biti važno, muškarac će ipak uzeti u obzir što njegova obitelj misli o njegovoj partnerici. Ako je roditelji ne prihvaćaju, puno su manje šanse da će se muškarac njome oženiti. Uz to, važno mu je i mišljenje njegovih najbližih prijatelja.

Image
Foto: Pexels