Emocionalna privlačnost

7 osobina koje imaju samo rijetke žene, a muškarci im ne mogu odoljeti

Stručnjaci za odnose nakon brojnih provedenih anketa i eksperimenata došli su do zanimljivih otkrića i zaključaka koji su im pokazali koje to kvalitete ženu čine emocionalno privlačnom suprotnom spolu

pexels-freestocksorg-262008.jpg
Foto: Pexels
Play logo

U potrazi za idealnim partnerom, mnoge se žene pitaju koje bi osobine trebale posjedovati da privuku muškarce. O muško-ženskim odnosima i tome što privlači suprotni spol provedene su brojne studije, a otkriveno je kako postoje neke generalne osobine koje muškarci koji tragaju za dugoročnom partnericom najviše cijene.

Play logo
Image
Popravljive su

Ne ide ti u ljubavi? Možda posjeduješ ove osobine koje odbijaju muškarce

Za razliku od uvriježenog mišljenja, muškarcima koji su zainteresirani za ozbiljnu vezu fizički je izgled manje važan. Uostalom, fizička privlačnost je prolazna. S druge strane, emocionalna privlačnost puno je važnija za održavanje sretne i uspješne veze, osobito gledano dugoročno.

Kada u odnosu postoji emocionalna privlačnost, spremni smo povezati se na intimne i izuzetno duboke načine. Psihoterapeuti ističu kako je upravo emocionalna privlačnost temelj zdravih romantičnih veza.

Stručnjaci za odnose nakon brojnih provedenih anketa i eksperimenata došli su do zanimljivih otkrića i zaključaka koji su im pokazali koje to kvalitete ženu čine emocionalno privlačnom suprotnom spolu. Riječ je o osobinama i vještinama koje nisu toliko česte i uobičajene kod žena, a muškarci ih izuzetno cijene. U nastavku pročitaj o čemu je riječ.

Play logo

Strpljiva je

Muškarci žele pronaći partnericu koja će ih stvarno razumjeti te imati strpljenja s njima provesti vrijeme kako bi ih stvarno upoznala. Neće donositi prebrze zaključke, već će odvojiti vrijeme ako joj se on stvarno sviđa. Strpljiva žena muškarcu omogućava da ostane stabilan i da donosi ispravne odluke jer je spremna izdvojiti vrijeme, usporiti i natjerati svog partnera da razmisli o svojim postupcima i reakcijama. Na taj način, i on uz nju uči kako biti strpljiv.

shimmer fallback

Ima zdravu razinu samopouzdanja

Nitko nije savršen i svi mi imamo neke svoje male mane i nedostatke. Međutim, ono što muškarci više cijene od fizičkog izgleda je zdrava razina samopouzdanja. Samouvjerena i karizmatična žena koje se ne boji biti svoja uvijek će privući mušku pažnju.

shimmer fallback

Zna slušati

Vještina slušanja je 'umjetnost' koju mnogi ljudi nisu savladali. Za razliku od nas žena, muškarcima je puno teže izraziti ono što osjećaju ili razgovarati o problemima koji ih muče. Stoga im je jako važno da ih njihova partnerica zna slušati i da ne donosi prebrze zaključke. Vještina slušanja i miran razgovor omogućit će im da se lakše suoče s onim što ih muči. Takav način komunikacije ujedno je i jako važan za izgradnju povjerenja u odnosu.

Play logo
shimmer fallback

Fokusirana je na pozitivno

S obzirom na sve što se događa u svijetu i ljudsku prirodu, svi mi vrlo lako možemo otići na mračna mjesta u svojim umovima. Upravo je zato jako važno imati pozitivan stav jer će tada i odnos ostati na svijetloj strani. Iako ništa u životu nije savršeno, pozitivna percepcija korisna je i omogućava nam da se lakše nosimo sa svim izazovima koje nam život donosi. Optimistična i pozitivna žena uvijek djeluje privlačno.

shimmer fallback

Zna čuvati njegove tajne

Povjerenje je temelj za izgradnju uspješne i dugoročne veze. Neke su stvari koje partneri govore jedno drugome vrlo osobne i muškarcu je izuzetno važno da žena zna čuvati njegove tajne i stvari koje joj je rekao u povjerenju. Otkrivanje tih intimnih stvari prijateljicama ili nekome drugome kršenje je tog povjerenja. Osim toga, žena te tajne nikad ne bi smjela koristiti kao 'oružje' tijekom svađa i rasprava. Ako to učini, za muškarca je to siguran znak da joj se ne može emocionalno vjerovati.

shimmer fallback

Komunicira otvoreno i iskreno

Muškarci su jako loši u čitanju naših misli stoga im je izuzetno važno da njihova partnerica s njima otvoreno i iskreno komunicira. Ako nešto želiš ili te je zasmetalo u odnosu, reci mu to. Nemoj čekati da pogodi. Ili, ako te nešto zanima, jednostavno ga pitaj umjesto da se duriš ili glumiš ledenu kraljicu. Sposobnost iskrene i otvorene komunikacije osobina je koju pripadnici muškog spola itekako cijene.

Play logo
shimmer fallback

Cijeni njegov trud i ne očekuje savršenstvo

Emocionalno privlačne žene svoj ego ostavljaju pred vratima kad je riječ o odnosima. One shvaćaju da nitko nije savršen i da svi mi imamo neke svoje mane koje nas možda čine iritantnima. Međutim, ako muškarac kojeg si odabrala ima druge kvalitete koje ti se sviđaju i zbog kojih ga voliš, to te čini boljom osobom. U odnosima je jako važno naučiti voljeti i cijeniti partnerove kvalitete, ali i tolerirati i prihvatiti njegove nedostatke. Razlike su dobre i uče nas strpljenju i toleranciji te nam omogućavaju da uvidimo vrijednosti u različitim načinima razmišljamo. Žena koja je emocionalno privlačna u odnosu se ponaša točno onako kako želi da se partner ponaša prema njoj. Ona konstantno radi na sebi, a svom muškarcu je primjer i potiče ga da svakodnevno bude najbolja verzija sebe.

shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.