Popravljive su

Ne ide ti u ljubavi? Možda posjeduješ ove osobine koje odbijaju muškarce

Ako nemaš sreće u ljubavnim vezama, obrati pažnju na vlastite crvene zastavice, a ne samo na nedostatke potencijalnih partnera

milan-popovic-FHvpa4-Fpu8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kada se zaljubimo, naš mozak postaje preplavljen kemikalijama zbog kojih se osjećamo kao da smo osvojili svijet. Sve se čini tako lijepo, vedro i sjajno kada s nekim novim započnemo vezu.

Image
Pravi muškarac

7 najvažnijih osobina zrelog i stabilnog muškarca koji zaslužuje tvoju pažnju

Ipak, takve nas emocije mogu zaslijepiti pa nismo realni i ne primjećujemo one crvene zastavice koje signaliziraju da bi se u budućnosti mogli pojaviti određeni problemi u odnosu. Iako smo svi skloni vidjeti nedostatke kod drugih, činjenica je da nitko nije savršen pa ni mi sami.

Ako si još uvijek single ili nijedna tvoja veza nije uspjela, možda bi trebala prestati upirati prstom u druge i malo se više pozabaviti sobom i svojim ponašanjem u odnosima.

U nastavku pročitaj koje to osobine ličnosti odbijaju muškarce. Riječ je o ne baš tako laskavim karakteristikama koje frajeri vide kao 'crvene zastavice'. Na sreću, te se osobine mogu popraviti.

Ovisna si o ljubavi

Svi poznajemo osjećaj zaljubljenosti. Iako nam pomaže u pronalasku pravog partnera, zaljubljenost nam često može i pomutiti sposobnost racionalnog prosuđivanja. Naime, kada smo zaljubljeni naše tijelo izlučuje snažne kemikalije zbog kojih se osjećamo tako poletno, dobro i pozitivno. Kada nam se netko sviđa, osjećamo kemiju i one dobro poznate leptiriće u trbuhu. Riječ je o lijepim emocijama, no ponekad smo toliko navučeni na dobre osjećaje koje nova osoba potiče u nama da previdimo crvene zastavice koje nam ukazuju da možda i nije pametno ulaziti u određenu vezu.

shimmer fallback

Ignoriraš loše ponašanje u odnosu

Kad je riječ o pronalasku novog partnera, određenih osobina svi bismo se trebali kloniti. Primjerice, nije dobro ulaziti u vezu s pretjerano ljubomornim ili posesivnim muškarcem. Također, netko tko nije sposoban zadržati posao ili ne zna upravljati vlastitim financijama baš i nije najbolji materijal za vezu. Mnogo je takvih problematičnih osobina koje ustvari mogu biti pokazatelji nekih puno dubljih problema stoga dobro razmisli želiš li uistinu biti u takvoj nezdravoj vezi.

shimmer fallback

Odbijaš učiti iz prošlih veza

Što si naučila iz prošlih veza, a znaš da ovaj put moraš izbjegavati? Što ti je konkretno važno? Možda si naučila da moraš imati partnera koji ti omogućuje da zadržiš svoju neovisnost ili pak ti treba netko tko je vrlo privržen i pažljiv. Zapitaj samu sebe što očekuješ od veze i od potencijalnog partnera. Imaj na umu da je skroz u redu imati očekivanja, pravila i granice u vezi.

shimmer fallback

Imaš negativne predrasude o vezama

Ako imaš negativan stav prema vezama i uvjerenja poput 'nikad neću naći pravog partnera' ili 'ljubav se događa samo drugim ljudima', lako je moguće da ćeš ignorirati znakove upozorenja kada se konačno zaljubiš. Ako ti se netko sviđa, ali ipak postoje razlozi za brigu, nemoj ulaziti u nezdravu vezu samo zato jer si uvjerena da nećeš naći nikog boljeg. Uvijek je bolje biti sam nego s pogrešnom osobom ili pak s nekim tko te nije zaslužio.

shimmer fallback

Ignoriraš osjećaj nelagode u vezi

Ako nisi sigurna je li partner dobar izbor za tebe ili ne, možda bi trebala poslušati svoju intuiciju i signale koje ti tvoje tijelo šalje. Želiš li otkriti istinu, isprobaj jednostavnu tehniku koja uključuje nekoliko minuta mirnog sjedenja. Diši duboko i fokusiraj se na svoje tijelo. Prisjeti se svog partnera i zapitaj se je li taj odnos dobar za tebe. Kako se osjećaš? Osjećaš li dozu samopouzdanja i pozitivne energije ili ti se tijelo skuplja od straha? Osjećaš li nelagodu? Ako se osjećaš napeto i uplašeno, vrlo je vjerojatno da se nalaziš u nezdravoj vezi.

shimmer fallback

Ne znaš što želiš

Želiš li pronaći svog idealnog partnera, najprije trebaš znati što uistinu želiš kad je riječ o romantičnoj vezi. Osvrni se na svoja prijašnja iskustva i razmisli o crvenim zastavicama koje su bile prisutne, ali si ih možda ignorirala zbog zaljubljenosti.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.