Sigurno si čula barem jednu

Znaš li koje laži muškarci najčešće govore svojim ženama?

Stručnjaci ističu da su mnoge laži koje muškarci govore zapravo bezazlene i ne znače da nas ne vole, već to rade kako nas ne bi povrijedili

pexels-yan-krukov-5216594.jpeg
Foto: Pexels

Nije nikakva tajna da mnogi muškarci često svojim ženama i djevojkama govore razne laži. Neki to čine kako bi izbjegli svađe i rasprave, a neki pak zato jer nešto skrivaju.

Image
Iznenadit ćeš se

Ovih pet stvari na prvom spoju- muškarac ti neće oprostiti

Iako laganje u vezi ili braku nije prihvatljivo ponašanje, stručnjaci za odnose tvrde kako su mnoge od laži koje muškarci govore svojim partnericama zapravo bezazlene i to ne mora nužno značiti da ih ne vole.

Neki smatraju da i žene snose određeni dio krivice jer imaju brojne zablude i pogrešne slike o idealnom partneru. U takvim situacijama, muškarci pribjegavaju lažima jer ne žele povrijediti ženu do koje im je stalo.

U nastavku izdvajamo neke od najčešćih laži koje muškarci često izgovaraju svojim partnericama. Sigurno si i sama čula neke od njih.

Zapeo sam u prometu

Kad je riječ o verbalnoj komunikaciji, muškarci nisu toliko snalažljivi kao mi žene. Često im je teško objasniti zašto točno kasne, čak i ako za to imaju opravdanih razloga. Jednostavnije i lakše im je reći da su 'zapeli u prometu', samo kako bi izbjegli daljnje rasprave i objašnjenja.

shimmer fallback

Nije uopće bilo skupo

Muškarci su dječaci zarobljeni u odraslom tijelu i često čak i u zrelim godinama vole trošiti svoj novac na razne igračke, tehnološke uređaje i nepotrebne stvari koje ih privuku. Kada ih pitamo o tome koliko su to platili, većina njih reći će 'ma uopće nije bilo skupo', što je često daleko od istine. Ipak, većina muškaraca pribjegava toj laži jer su svjesni činjenice da kod nas neće naići na odobrenje. Također, lažu jer ne žele da mislimo da su neodgovorni ili pak da se ponašaju rasipno. Ne žele izgubiti povjerenje svoje djevojke odnosno žene s kojom imaju zajedničke financije.

shimmer fallback

Evo krenuo sam

Žene često zovu svoje partnere na zajednička druženja s obitelji ili na neku drugu prigodu kojoj oni zapravo ne žele prisustvovati, ali to neće otvoreno priznati kako ih ne bi povrijedili. Umjesto toga će kasniti ili neće uopće doći, uz izgovor da su dali sve od sebe, a ovu laž koriste kako bi pokazali da su barem pokušali.

shimmer fallback

Oprosti, nisam čuo tvoj poziv

Nije ti se javio na telefon pa će ti reći da nije čuo poziv, nije imao signal ili da mu je 'crkla baterija'. Ovo je još jedna od laži koju je većina muškaraca izrekla barem jednom u svom životu. Mnogi ovo čine kada im je potrebno malo samoće ili prostora, no boje se to priznati partnerici kako je ne bi povrijedili.

shimmer fallback

Nisam punio popio

Ako ovu laž čuješ jako često, onda je moguće da ti dečko ima problema s alkoholom. Oni koju često piju, ovu će laž koristiti u pokušaju da te uvjere da i dalje imaju sve pod kontrolom. Ako smatraš da mu je potrebna pomoć, razgovaraj s njim kad je trijezan i daj mu do znanja da si zabrinuta.

shimmer fallback

Ma uopće ne izgledaš debelo

Kako bi izbjegli nepotrebne rasprave kada ih partnerica pita o tome kako izgleda, muškarci pribjegavaju najsigurnijim odgovorima. Mi žene jako smo osjetljive kad je u pitanju naš izgled, a muškarci nas pritom ne žele povrijediti. Većina njih boji se dati svoje iskreno mišljenje pa će radije izreći laž.

shimmer fallback

Nema problema, u redu sam

Za kraj, ovo je vjerojatno najčešća laž koju muškarci govore svojim ženama. Oni ne vole govoriti o svojim emocijama i prilično su zatvoreni te žele izbjeći dramu i zaštititi svoj muški ponos. Izražavanje emocija nije im jača strana kao nama ženama, i radije će ih držati u sebi. U takvim situacijama, najbolje je da svom partneru daš malo prostora kako bi procesuirao emocije koje ga muče i kako bi imao dovoljno vremena za pronalazak rješenja.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.